Kellotarvike on kelloharrastajan karkkikauppa verkossa ja kivijalassa (Turussa)

Suomalaiset kellojen ystävät ovat reilun kolmen vuoden ajan saaneet nauttia Kellotarvike.com-nimisen verkkokaupan joustavasta palvelusta, jonka selkärangan ovat muodostaneet erilaiset rannekkeet, työkalut ja kellojen säilytystuotteet. Valikoimaan ovat kuuluneet myös pilotti- ja sukeltajankellot, joissa on näkynyt perustajansa Jim Erikssonin omat mieltymykset.

Erinomaisen palvelun verkkokauppana ja aktiivisena pop-up-tapahtumien kiertäjänä aloittanut Kellotarvike teki tänä vuonna kesällä rohkean peliliikkeen avaamalla fyysisen myymälän Turkuun, Humalistonkadulle – liiketilaan, jossa toimi myös aiemmin kelloalan liike. Tästä sijainnista onkin ollut apua, sillä lukuista paikkakuntalaiset ovat piipahtaneet myymälään “vanhasta muistista” mm. pattereita vaihtamaan.

Kelloharrastajan karkkikauppa

Kellotarvike kutsuu itseään kelloharrastajan karkkikaupaksi ja kun myymälään astuu sisälle, tulee sanoille runsain mitoin katetta. Itse asiassa kun tarkemmin pohtii myymälän konseptia ja visuaalisuutta, voi siitä ottaa moni kivijalkayrittäjä mallia. Tuotteiden esillepanoon on nähty selkeästi vaivaa ja ns. runsauden pula tuo mieleen hienolla tavalla markkinahenkisen tunnelman, jota taustalla soiva radio täydentää mainiosti. Ja mikä tärkeintä, vastassa on hymyilevä ihminen, joka huomioi mainiosti jokaisen asiakkaan.

Kellotarvikkeesta saa hymyilevää palvelua

Suosittelemme

Kellotarvikkeen myymälän perusta on kunnossa, sillä tuotevalikoima on laaja ja mikäli kyseessä on vähänkin kelloista tykkäävä ihminen, on kynnys ilman pientä heräteostosta (ainahan yhdelle tai kahdelle rannekkeelle on tarveitta) varsin korkea. Tuotteita löytyy eri hintakategorioista, joten mahdollisuus löytöihin on korkea.

Vaikka Kellotarvike on tietyllä tapaa profiloitunut mieleen Suomen laajimman valikoiman rannekekauppana, on se paljon muutakin. Vaikka olen seurannut yrityksen kehitystä ja kasvua mm. tapahtumissa ja tietysti verkkokaupassa, tarjonnan laajuuden ymmärtää vasta paikan päällä.

Tästä hyvänä esimerkkinä ovat erilaiset kellolaatikot ja kellorullat. Erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti ja sain käyttää itsehillintää, että mukaan ei lähtenyt Wolfin oranssi kellonpyöritin ihan vaan sen takia, että se oli niin hienon näköinen. 🙂

Toinen selkeä lisäys – ainakin omassa päässäni – oli tapahtunut kellotarjontaan. Jos aiemmin tarjolla oli tarkasti kuratoituja malleja muutamalta valmistajalta, on nyt esillä laajempi kokonaisuus kelloja eri valmistajilta, eri hintaluokissa. Itselleni tutuimpia merkkejä ovat olleet Laco ja Damasko, mutta tämä on itse asiassa vain pintaraapaisu Kellotarvikkeen nykytarjonnasta.

Kellotarvike - Squale

Osa kellomerkeistä on ollut jo pidempään, mutta kun myynnissä olevia merkkejä ovat mm. Squale, Deep Blue, Citizen, Seiko, Geckota, Orient, Momentum, sekä uusimpina Nethuns, BOLDR ja Undone, on tarjolla jotain sellaista mitä muilta ei tässä mittakaavassa saa.

Kellojen ystävien olohuone

Kellotarvikkeen myymälän yksi erikoisuus on Kiteellä käsityönä tehty kulta-/kellosepän työpöytä, jonka ääreen kuka tahansa on tervetullut kokeilemaan myynnissä olevia työkaluja ja vaikka vaihtamaan rannekkeen kelloonsa.

Työpöydän äärelle on todellakin kuka tahansa tervetullut ja siitä toivotaan kelloharrastajien kohtaamispaikkaa, jossa on hyvä vaihtaa myös kuulumisia. Ja jotta totuus ei unohtuisi, ei rupattelua tarvitse tehdä kuivin suin, vaan tarjolla on aina kahvia. 🙂

Tämän pöydän ääreen voi piipahtaa vaihtamaan vaikka kellonrannekkeen.
Tämän pöydän ääreen voi piipahtaa vaihtamaan vaikka kellonrannekkeen.

Kuten arvata saattaa, en päässyt vierailulta ilman ostoksia. Tällä kertaa tarve oli todellinen ja kävimme perusteellisesti läpi mitä rannekkeita Heuer Autavialle löytyisi. Kellon ranneketarjontaa näennäisesti rajoittava 21 millimetrin lugiväli ei muodostunut ongelmaksi, sillä Kellotarvikkeen 22 millimetrin rannekkeissa oli säännönmukaisesti sen verran joustovaraa, että ne sujahtivat Autaviaan kuin turkulaisen Herrainpukimon mittatilauspuku päälleni.

Kellotarvike - Humalistonkatu 5, Turku

Kellotarvikkeen myymälä sijaitsee Turussa, osoitteessa Humalistonkatu 5. Myymälä on auki arkisin kello 11-18. Verkkokauppa palvelee 24/7-periaatteella osoitteessa kellotarvike.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat