Kellojen yö avasi suomalaisen kellosyksyn

Kellojen yö -tapahtuma keräsi Turun VPK:n juhlatalo Brankulle satapäisen osallistujajoukon elokuisena arki-iltana.

Turun Taiteiden yöhön paikkansa vakiinnuttanut Kellojen yö -tapahtuma on ollut perinteinen syyskauden avaus turkulaisessa ja samalla myös suomalaisessa kelloyhteisössä – niin myös tälläkin kertaa.

Jussi Kivistö ja Tarja Viljanen
Kelloseppäkoulua pyörittävän Kellosepäntaidon Edistämissäätiön puheenjohtaja Jussi Kivistö kiitteli Kellojen yö -tapahtuman puuhanaista, Tarja Viljasta, kellokulttuurin eteen tehdystä työstä.

Vuoden kellonkantaja -tunnustuksella palkittu tapahtuma teki odotetun paluun parin pandemian sotkeman välivuoden jälkeen. Runsasta näytteilleasettajajoukkoa tervehti ilolla satapäinen kävijäjoukko, joka osoitti The Watch Show Finlandin tapaan kelloharrastajien kohtaamisille olevan suurta kysyntää. Ei siis ihme, että Kellojen yön järjestäjänä toiminut KultaViljaset sai ansaitusti kiitosta siitä, että tapahtuma oli taas tutulla paikallaan.

Kolme kertaa eläköön, kellokuningas

Kellojen yössä palkittiin myös turkulaisittain vaatimattomaan tyyliin Kellokuningas, joka on osoittanut omassa elämässään aitoa kiinnostusta rannekelloja kohtaan. Tittelin sai vuoden 2013 Tangokuningas Kyösti Mäkimattila, joka tunnetaan myös tarkkaan harkitusta tyylistään, jonka hän täydentää sopivalla rannekellolla.

Kellokuningas ja tangokuningas Kyösti Mäkimattila
Kellokuningas-tittelin saanut tangokuningas Kyösti Mäkimattila oli otettu tunnustuksestaan.

Kellojen yö kuvina

Kellojen yön parasta antia olivat kuitenkin ihmiset, jotka kohtasivat toisensa yhteisen asian äärellä. Kolme tuntia kestänyt tapahtuma on ansainnut paikkansa kellojen ystävien ja alan yritysten keskuudessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat