Käsineissä häivähdys Audrey Hepburnia

Pitkävartiset käsineet tuovat itselleni ensimmäisenä mieleen 50-luvun Hollywoodin glamourin ja Audrey Hepburnin ”Aamiainen Tiffanylla” –elokuvassa. Vaikka pitkävartiset käsineet ovat klassiset ja elegantit, käyvät ne myös nykyajan persoonallisille ja tyylikkäille pukeutujille.

Muutama viikko takaperin kirjoitimme värikkäistä käsineistä ja lapasista. Tällä kertaa puolestaan tutustumme Sauson hieman klassisempiin käsinepareihin, jotka kuitenkin erottautuvat pidemmillä varsillaan.

Pitkävartisia käsineitä löytyy kauppojen valikoimista pääsääntöisesti niukasti. Nykyjään olemme tottuneet käyttämään käsineitä, jotka eivät ulotu kovin pitkälle ranteeseen tai käsivarteen. Pitkävartiset käsineet ovat kuitenkin upea asuste ja tyylittelyn keino, joka on kokenut uuden nousun tyylitaitureiden suosioon.

Sauson valikoimista löytyy erilaisia malleja pitkävartisia käsineitä himoaville. Testaamiemme käsineiden lisäksi valikoimista löytyy muun muassa poronnapasta valmistetut Angela-käsineet, joissa värinä valittavana on metallihohtoa kullan- tai hopean sävyssä.

Lempi-käsineiden (kuvissa ruskeat) varren pituus on noin 20 senttiä ja käsineet ulottuvat melkein kyynärpäähän. Pidempivartisten Ruut-käsineiden (kuvissa mustat) varsi on puolestaan noin 30 senttiä pitkä ja ulottuu yli kyynärpään.
Kummatkin käsineet ovat valmistettu karvalampaan nahasta ja vuori on silkkiä. Pitkän varren voisi luulla ahdistavan ja kiertyvän päällä epämukavasti, mutta käyttökokemuksen perusteella molemmat käsinemallit muovautuvat päälle hyvin ja näin istuvat miellyttävästi ja mukautuvasti.

Pitkävartiset käsineet ovat klassinen ja naisellinen asuste, joista huokuu vanhanajan glamouria, mutta samalla monia mahdollisuuksia omaan tyylittelyyn niin business- kuin juhlapukeutumisessakin. Tyylikkyyden lisäksi pitkävartiset hanskat ovat myös käytössä oivalliset ja mahdollistavat erityisesti alkukeväästä ja loppusyksystä monipuolisemman pukeutumisen, esimerkiksi ¾-hihaisten takkien  kanssa. Omasta mielestäni  yhdistelmä on tyylikkäin kun hiha ylettyy hieman käsineiden varsien päälle ja ihoa ei varsinaisesti näy.

Käyttötapoja ja – tyylejä käsineille on monia. Itse olen ihastunut erilaisiin viittamallisiin ulkotakkeihin, mutta harmikseni sesonki näiden käyttämiseen jää Suomessa jotenkin lyhyehköksi. Pitkävartiset käsineet ovatkin esimerkiksi loistava apu pidentämään viittojen käyttökautta niin keväällä kuin syksyllä.

Ihanaa glamouria henkivät Ruut- ja Lempi-käsineet löytää helposti paikkansa viittamaisten takkien kanssa. Lisäksi pitkävartisilla käsineillä voi tyylitellä erilaisten paksujen neuleiden ja liivien kanssa ja täten tuoda persoonallisuutta pukeutumiseen.

Ruut-käsineet käyvät myös juhlapukeutumiseen. Hyvin istuvat pitkävartiset nahkahanskat ovat klassiset, mutta samalla tyylikkäästi rock-henkiset ja saavat aikaan vahvan vaikutuksen mekonkin kanssa.  Nahka on tyylikäs, mutta sopivasti samalla hienoisesti kapinallinen materiaali, ja tilaisuuden luonteen huomioiden, hyvä asuste myös juhlavamman iltapuvun kanssa.  Erityisesti burleskitaitelija Dita von Teese yhdistelee taitavasti nahkakäsineitä mekkojen ja juhla-asujen kanssa – naisellisen tyylikkäästi.

Klassiset värit, kuten ruskea ja musta, ovat helppo yhdistellä monenlaisiin asukokonaisuuksiin. Pitkävartisia käsineitä löytyy Sauson Eerikinkadun myymälästä kuitenkin herkullinen kattaus myös muissakin väreissä.  Pitkä varsi antaa myös tyylittelylle liikkumavaraa ja välillä säväyksen voitkin tehdä jättämällä vartta reilusti rypytetyksi. Leikitellä voi myös rannekorulla, jonka voit laittaa käsineen päälle ranteeseen. Kuitenkin usein laadukkaat käsineet toimivat parhaiten yksistään katseenvangitsijana.

Sauson juuret käsinevalmistuksessa ulottuvat vuoteen 1929. Istuvien ja hyvin viimeisteltyjen käsineiden suunnittelu, tuotekehitys, myynti ja markkinointi hoidetaan Suomessa, ja tuotanto osaavien käsinevalmistajien toimesta Unkarissa. Sausolla on kattavat valikoimat käsineitä myös miehille. Sekä naisten että miesten valikoimaan pääset tutustumaan helposti verkkokaupassa, jossa ostokset on kätevä tehdä suoraan kotiisi. Lisäksi Sausolla on oma käsineliike Helsingissä Eerikinkadulla ja myös jälleenmyyjien valikoimista löytyy Sauson käsineitä.
Kuvauksissa käytettiin vintage-turkista.


Lue lisää