Väri-ilottelua: nyt saa lähteä tyylillä lapasesta!

Me suomalaiset helposti valitsemme kaupasta tuttuja ja turvallisia massaan sekoittuvia värejä myös talven asusteisiin. Myönnetään, itselläkin on aika pinttynyt tapa valita musta kaulahuivi tai mustat hanskat – ja aika usein myös se musta talvitakki. Väri-ilottelu kuitenkin piristää varsinkin pimeämpiä talvipäiviä ja onneksi  Sauson herkullinen käsinevalikoima  saa aikaan lähes pakottavan tarpeen vaihtaa musta rohkeasti johonkin sateenkaarenväreistä.

Sauson juuret käsinevalmistuksessa ulottuvat vuoteen 1929. Istuvien ja hyvin viimeisteltyjen käsineiden suunnittelu, tuotekehitys, myynti ja markkinointi hoidetaan Suomessa, mutta osaavien käsinevalmistajien harmillisen puutteen vuoksi, laadun takaamiseksi, tuotanto siirrettiin 1989 Unkariin. Tiesitkö muuten, että käsine käy läpi lähes 100 käsityövaihetta, jotta käsineestä saadaan varmasti hyvin istuva ja kestävä?

-- MAINOS --

Meidän testiin päätyi uutuustuote, Brit-citylapaset sekä  Laina-käsineet. Kummassakin tuotteessa materiaalina on etiopialaisen karvalampaan nahka, joka käsitellään siten, että sen luontainen rasvaisuus säilyy ja tällöin nahka pysyy joustavana ja pehmeänä.

Nahkavalinnasta huomaa, että pehmeys sekä nahkan ohut paksuus on sopivasti kohdillaan – onhan joskus valitettavasti tullut kokeiltua sellaisiakin nahkakäsineitä, jotka ovat haarniskamaisesti tönköt ja kankeat, mutta Sausolla kiinnitetään erityistä huomiota laadukkaaseen nahkaan, joka ohuenakin säilyttää joustavuuden ja kestävyyden. Lisää muista Sauson käyttämistä materiaaleista, kuten hirven-, poron, peuran ja villisian nahasta, pääset lukemaan tästä linkistä.

Käteen Brit-citylapaset tuntuvat sopivan napakoilta ja siroilta. Näin lapasilla on helppo toimia, kuten ajaa autoa tai vaikkapa metsästää kotiavaimia laukunpohjalta. Näillä kovilla pakkasilla citylapasten etu on, että sormet lämmittävät vierekkäin toinen toisiaan ja kädet pysyvät lämpimänä helpommin. Citylapasten vuori on villaa.

-- MAINOS --

Brit-citylapasia on saatavilla useissa väreissä. Talven hitti on kuitenkin ollut hopea metallihohtoinen väri. Väri onkin ihanan leikkisä, rohkea ja saa helposti pauloihinsa. Itse asiassa väri on sen verran hauska, että oikein hymyilytti astella ulko-ovesta pihalle. Jos joskus kuvailu 70-luvun diskopalloksi on kehu, näiden lapasten kohdalla se sopii kehuksi oikein mainiosti. Makeat!

Värikkyyttä Sausolta löytyy uutuus-lapasten lisäksi myös käsinevalikoimasta. Muun muassa vihreän, sininen ja punaisen eri sävyt hehkuvat myymälän esillepanossa sateenkaaren lailla.  Laina-käsineiden pinkki väri on yksi esimerkki valikoiman värikkyydestä.

Lainan hieman pitempi varsi pitää ranteet lämpiminä, vaikka hihansuu hieman nousisikin, esimerkiksi autoa ajaessa kun kädet nostaa ratille. Käsineet ovat tuntuvat kädessä pehmeiltä ja hyvin käsiin muotoutuvilta, ja täten sormien liikkuvuus pysyy erinomaisena. Nahkakäsinehän muotoutuu käsiisi istuvaksi muutaman käyttökerran jälkeen. Lainassa vuori on kashmirin ja villan sekoitusta, ja kashmirin tuoman hienoisen luksuksen tunteen voi myös tuntea.

Testaamissamme Laina-käsineissä on hieman normaalia pidemmät sormet. Sauso tarjoaa myös pitempisormisia malleja, niille joilla sormet ovat pidemmät tai tilaa käsineissä haluaa vaikkapa kauniille pidemmille kynsilleen.

Sausolla on kattavat valikoimat käsineitä myös miehille. Sekä naisten että miesten valikoimaan pääset tutustumaan helposti verkkokaupassa, jossa ostokset on kätevä tehdä suoraan kotiisi. Lisäksi Sausolla on oma käsineliike Helsingissä Eerikinkadulla ja myös jälleenmyyjien valikoimista löytyy Sauson käsineitä.

Ja jos joskus olet pohtinut kuinka löytää sopiva käsinekoko, tarjoaa Sauson  koko- ja mittausopas ymmärrettäviä vastauksia kysymykseen. Juuri sinulle oikea koko on helppo valita ohjeiden avulla.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Crockett & Jones x Tärnsjö -kenkämallisto juhlistaa 10-vuotiasta Care of Carlia

Crockett & Jones x Tärnsjö -kenkämallisto juhlistaa miesten tyyliin erikoistuneen Care of Carl -verkkokaupan 10-vuotista taivalta. Juhlavuotensa kunniaksi Care of...

Sanders Tampere on tyylikäs nahkasaapas arkipukeutumiseen

Sanders Tampere on miesten vaateliike Herrainpukimon suunnittelema kenkämalli, joka sopii monipuolisesti miesten arkipukeutumiseen. Turkulainen Herrainpukimo tunnetaan laadukkaista mittavaatteistaan ja erilaisista...

Luottoneule

Jokaisella pitäisi olla luottoneule, joka menee päälle aina kuin mahdollista. Minulle se on suomalaisen Alpan alpakanvillainen Crew Neck Lite,...

Joensuun vaateliikkeet

Joensuu on yliopistokaupunki Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Koska Leevi and the Leavings laulaa tunnetussa kappaleessaan "vaihdan farkut verkkarihousuun", oli minulla aasinsiltamainen...

Kesäpuku on viileä ratkaisu

Kesäpuku on klassikko, jonka italialaiset osaavat modernisoituna parhaiten. Sen myötä mies voi pukeutua tyylikkäästi tuntematta oloaan tukalaksi kuumanakaan päivänä. Kuinka...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme.

Lähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.