Kämmen valmistuttaa laatukäsineitä

Kaupallinen yhteistyö: Kämmencraft

Suomalainen käsineteollisuus on saanut harvalukuiseen joukkoonsa uuden tulokkaan, joka on osuvasti saanut nimen Kämmen. Törmäsin tuotemerkkiin sattuman kautta, kun Kämmenen Michael Gylling ilmaisi olemassaolostaan aiemman käsineitä käsittelevän artikkelin yhteydessä. Tämä yhteydenotto johti lopulta siihen, että pääsin seuraamaan Kämmenen käsinemalliston kuvauksia Helsingin Kaapelitehtaalle, jossa pääsin samalla haastattelemaan yrityksen perustajia.

Kammen-TheDriverMoscow
The Driver Moscow. Kuva: Kämmencraft.

Intohimona laatukäsineet

Kämmenen taustalla on toisensa hyvin tunteva kolmikko; Michael Gylling toimii päivätöikseen logistiikan konsulttina, Ira Gylling markkinoinnin konsulttina ja Riku Seppälä startup-sijoittajana.

Kammen-kuvaukset-2
Kämmenen yrittäjäkolmikko tähtää ylös (vasemmalta Ira, Riku ja Michael).

Kämmen sai alkunsa käytännön ongelmasta, sillä Riku Seppälä tykästyi Kanadassa asuessaan keltaisiin nahkakäsineisiin, joita ei Suomesta löytynyt mistään. Muutenkaan Suomen mustansävyinen käsinetarjonta ei sytyttänyt – ja siinä oli selkeä paikka täytettävänä – joten tästä idea alkoi muhimaan.

Kammen-tunnelmakuva
Unelma oransseista käsineistä johti Kämmenen perustamiseen. Kuva: Kämmencraft.

Riku keskusteli aiheesta ystäväpariskuntansa Michaelin ja Iran kanssa, joilla oli samanlaisia ajatuksia. Koska kolmikko tunsi hyvin toisensa ja heillä oli toisiaan täydentävää ammatillista osaamista, päättivät he ottaa selvää mitä käsineiden tekeminen vaatii. Selvitystyö antoi uskoa uuden merkin markkinoille tuomiseen ja johti Kämmencraft -nimisen yrityksen perustamiseen. Yrityksen tavoitteena on luoda laadukkaita, hyvin istuvia värikkäitä käsineitä miehille, jotka arvostavat yksilöllistä tyyliä.

Kohti kansainvälisiä markkinoita

Kämmenen juuret ovat Suomessa, mutta liiketoimintaan ei ole lähdetty vain kotimarkkinoiden valloittaminen mielessä. Tavoitteet ovat korkeammalla, luvalla sanoen maailmanvalloituksessa. Tämä on kova haaste, mutta tuotteena käsineet ovat otollinen verkkokauppaan ja siksi maiden rajat eivät ole este. Käsineet voidaan postittaa kirjepostina suoraan asiakkaan kotiin ja Kämmen onkin lähtenyt verkkokauppa edellä rakentamaan jakeluverkostoaan. Näin myös tuotteen hinta voidaan pitää laatuun nähden kohtuullisena.

Kammen-TheLogger
The Logger -talvimalliston käsineet. Kuva: Kämmencraft.

Maailmanvalloituksen edellytyksenä on laadukas tuote, josta ollaan valmiita maksamaan pitkälti yli sata euroa. Laatu koskee paitsi materiaaleja, myös työnjälkeä ja malliston houkuttelevuutta. Laadullisia tekijöitä ovat myös nahan alkuperä ja käsittelyn laatu, joista ei olla haluttu tinkiä. Käsineiden täytyy täyttää funktionaalinen merkityksensä, mutta sen lisäksi niiden on näytettävä ja tunnuttava hyvältä.

Suosittelemme

Kammen-TheDriver
The Driver -malliston käsineitä. Kuva: Kämmencraft.

Kolmikko suunnittelee hanskat itse. Tämänhetkisten mallistojen nahan alkuperämaat ovat Suomi ja Ranska. Nahan käsittely, eli parkitseminen tapahtuu Suomessa. Tämän jälkeen hanskat ommellaan käsin Unkarissa, koska sieltä löytyy vielä osaamista ja käsityötaitoa teollisessa mittakaavassa. Mikäli tuotannolliset asiat saadaan järjestettyä, haluaisi Kämmen valmistaa käsineensä Suomessa. Aika näyttää miten käy, mutta tavoite on kunnioitettava.

Käsineiden kuvaukset Kaapelitehtaalla

Pääsin siis seuraamaan Kämmenen tuotekuvauksia Kaapelitehtaalle Helsinkiin. Kuvauksesta vastasi niin ikään kolmikon hyvin tunteva Casual Friday Studion Benjamin Ilmoni. Kuvaustapahtuma oli itsessään vajaan parin tunnin rypistys, jota oli mielenkiintoista seurata.

Kammen-kuvaukset-1
Kämmenen The Logger -malliston käsineitä kuvauspöydällä.

Kämmenellä oli kuvaushetkellä kaksi mallistoa, joista ensimmäinen on ns. ajokäsinemallisto (The Driver). Ajokäsineiden rinnalle Kämmen toi talvikäsinemalliston (The Logger), joista haltuuni päätyi itseäni kovasti miellyttäneet burgundinväriset Moscow -käsineet.

Lue lisää