Joulun tunnelmaa kirjan sivuilta

Kirja-arvostelu: Tervetuloa jouluun! (Ilona Pietiläinen)

Kuva:Docendo

Ajatus jouluun liittyvän kirjan avaamisesti tuntui ensin ahdistavalta ja stressaavalta: alemmuuden tunne siitä, että jouluvalmistelut eivät ole edes vielä käyneet mielessä ja ainoa merkki joulun odotuksesta kotona on tällä hetkellä yksittäinen hyasintti. Vaikka Ilona Pietiläisen kirja tarjoaa useita koristelu- ja resepti-ideoita, on kirja ennen kaikkea täynnä joulutunnelmaa.

Kirja on ihana tunnelmatuoja erityisesti kaikille niille, jotka pitävät joulunodotuksesta, mutta muiden velvoitteiden vuoksi ei aikaa joulupuuhasteluille jää niin paljon kuin itse toivoisi. Pietiläinen toteaa itsekin kirjan liittyvän kiireettömään jouluun. Lukuisat jouluiset kuvat kuljettavat kohti talven ja joulun ihmemaata. Itse nautin erityisesti lukuisten kuvien tuomasta tunnelmasta.

Resepteissä on mukana uutta twistiä ja monet resepteistä sopivat hyvin ylipäätänsä talveen eikä pelkkään jouluun. Esimerkiksi pitsa on nostettu osaksi joulutunnelmaa. Kirjan sivuilla pääsee myös unelmoimaan pelkistetystä pihasaunahetkestä. Ote kirjassa on hieman maalaisromanttinen, mutta vaikka tyylisuuntauksena se ei itseä miellyttäisi, joulun tunnelmaan se sopii hyvin.

Kirja tarjoaa inspiraatiota ja ideoita ja herättelee pohtimaan omia joulusuunnitelmiaan ja ideoitaan. Inspiraatiota löytyy myös pihalle, kuten esimerkiksi lintujen taukopaikan tekeminen appelsiinin puolikkaiden kuorista. Monet vinkeistä ovat yksinkertaisia ja toteutettavissa myös perheen pienempien kanssa.  Mitäpä, jos esimerkiksi kynttilänjalat syntyisivät itse tehden suklaakekseistä ja vanhoista kupeista? Koristelu- ja askarteluideat eivät kuitenkaan tunnu painostavilta, vaikka niitä ei ehtisikään toteuttaa, vaan ennen kaikkea ideoita selaillessa saattelee itseänsä kohti joulua. Kirja on hyvä osoitus siitä, että joulutunnelmassa ei ole kyse rahasta tai ostamisesta vaan rauhoittumisesta ja läsnäolosta hetkeen.

Tervetuloa jouluun! on kuin aikuisten satukirja, joka johdattaa kohti joulua ja sen monenlaisia tarinoita monenlaisista kodeista. Nämä tarinat omalla tavallaan vähentävät joulun suorituskeskeisyyttä ja keskittyvät enemmän yhdessäoloon ja tunnelmaan. Kirja innostaa rentoon, omannäköiseen, jouluun eikä joulukatalogien tai sisustuslehtien virheettömiin, kiillotettuihin ja yli-inhimillisiin, joulusisustuksiin. Tarjolla on inspiraatiota siihen, kuinka joulun tunnelmaa voi tuoda kotiin pieninkin ja myös hieman uudenlaisin tavoin. Kirjaa lukiessa herää myös pohtimaan mistä joulun tunnelma meille kullekin syntyy ja mitkä ovat niitä tärkeimpiä asioita joulussa juuri itselle.

Suosittelemme

Vaikka kirjassa matka jouluun alkaa jo syksystä, ehdit vielä hyvin kyytiin. Jos tuntuu, että juuri tänä vuonna jouluvalmisteluille ei ole aikaa tai energiaa, käy nappaamassa kirja mukaasi ja annan joulun tulla omalla painollaan. Ota kirja eteesi, sytytä muutama kynttilä ja siemaile lämmintä glögiä. Tervetuloa jouluun! -kirjan  kanssa voit nauttia joulunodotuksen tunnelmallisuudesta myös ilman päätöntä puuhastelua ja kiirettä.

Kuten kirjan takakannessa todetaan: ”Tämä kirja on kirjoitettu jokaiselle, jonka mielestä joulun odotus on ihmisen parasta aikaa.” Tällaisen joulun odotuksen ei tarvitse kuitenkaan olla ostamista, kiirettä ja suorittamista vaan kirjan joulutunnelma on rauhallista ja rentouttavaa kertoen, että tulkoon joulu jokaiselle omalla tavallaan.

Lue lisää