Joulun lahjavinkit keittiöön

Kaupallinen yhteistyö: Paista.fi

Joulu on enää kahden adventin päässä, joten on syytä tarkastella millaisia joululahjoja pukinkonttiin päätyy. Juttusarja aloitetaan keittiövälineillä, sillä joulun pyhinä on lupa vaipua koomaan hyvien ruokien ja juomien saattelemana. Näin ollen annamme luvan avata nämä lahjapaketit ennen joulua, jotta joulupöydän antimien tekeminen on mahdollisimman vaivatonta ja suorastaan yhtä juhlaa. Artikkelin tuotteet on valittu yhteistyössä Paista.fi-verkkokaupan yrittäjä Ville Wikstedtin kanssa, jonka esittelyn voit lukea täältä.

 

[quote type=”center”]Keittiövälineissä kannattaa panostaa määrän sijasta laatuun.[/quote]

 

Elämäsi paras kokkiveitsi

Monet joulupöydän antimet vaativat leikkaamista ja pilkkomista. Oli kyse kinkusta, kalkkunasta tai juureksista, on terävälle veitselle kysyntää. Tähän tarkoitukseen paras ratkaisu on hillityn kokoinen kokkiveitsi, jolla luonnistuu kaikenlainen leikkaaminen ja pilkkominen. Valintamme on ikuiseksi valmistettu, japanilaisen käsityön mestariteos Yaxell Xen Santoku -veitsi, jonka terävyys hakee vertaistaan. 16,5 sentin terällä varustettu santoku-veitsi on tarpeeksi järeä lihan leikkaamisen ja riittävän näppärä juuresten pilkkomiseen, joten jos keittiöön pitää valita vain yksi veitsi – on se tämä.

Yaxell ZEN Santoku -veitsi

Suosittelemme

Hiiliteräspannu, jolla paistat mitä vain – miten vain

Kun puhutaan paistamisesta, nousee paljon ruokaa laittavien huulille yksi sana: hiiliteräspannu. Aikani pyristeltyä erilaisilla pinnoitetuilla pannuilla vaihdoin de Buyerin hiiliteräksiseen maalaispannuun ja takaisin ei ole enää paluuta. Rasvapolton jälkeen pannu on käyttövalmis ja mitä enemmän sitä käyttää, sitä parempi siitä tulee. Ruoka ei yksinkertaisesti pala pohjaan kiinni ja pannu sopii hätäisemmällekin kotikokille, sillä se lämpiää levyllä nopeasti. Jos hiiliteräspannulle pitää löytää kaveri, on se luonnollisesti valurautapannu.

 

hiiliteraspannu_32cm

 

Keittiön tyylikkäin ruokavuoka

Lanttulaatikko, porkkanalaatikko, perunalaatikko. Joulupöydän perinteiset herkut on mukavampi tehdä Le Creusetin ruokavuokiin, sillä tyylikkyyden lisäksi ne pitävät laatikot lämpiminä pitkään uunista ottamisen jälkeen. Ruokavuoka sopii yhtälailla kalan ja lihan kypsentämiseen, vain taivas on rajana.

Le Creuset Heritage -uunivuoka.

 

Kokin pikkuapulainen

Tämän vuoden ehdottomasti hauskin ja samalla niin hyödyllinen pikkuapulainen on Julienne-leikkuri, jolla saa tehtyä nopeasti nimensä mukaisesti Julienne-suikaleita. Suomeksi sanottuna vähän pidempää raastetta erilaisiin salaatteihin ja paistoksiin. Kun leikkuria oppii käyttämään, syntyy raastetta nopeasti. Ja mikä parasta, leikkuri on helppo pestä puhtaaksi.

Julienne-leikkuri

Kotikokin ostoslista

 

Lue lisää