Jenni Ahtiaisen suunnittelema Cinderella on Vuoden koru

Hopealangasta virkattu Cinderella-korusarja nousi yleisön suosikiksi ja valittiin äänestyksessä Vuoden koruksi. Inspiraatio Cinderella-sarjan koruihin syntyi Jenni Ahtiaiselle isosta perhosen toukan kotelosta ja ajatuksesta naiseuden elämän mittaisesta kehittymisestä. Vuoden koru -valinta julkaistiin Tampereen Häämessuilla 10.2.2019. Messuvierailla oli myös mahdollisuus tutustua kaikkiin ehdolla olleisiin kotimaisiin koruihin.

Vuoden koru 2018 on Cinderella, suunnittelijana Jenni Ahtiainen (keskellä).
Vuoden koru 2018 on Cinderella, suunnittelijana Jenni Ahtiainen (keskellä).

Vuoden Koru -valinta nostaa esiin suomalaista korumuotoilua ja -osaamista

Stylefellow aloitti viime vuonna uuden artikkelisarjan, jossa kuukausittain nostetaan esiin suomalaista korumuotoilua- ja osaamista. Kuukauden koru -artikkelisarjan taustalla oli halu tuoda paremmin suuren yleisön tietoisuuteen kotimaisen korusuunnittelun helmiä ja taidokkuutta. Cinderella valittiin vuoden 2018 Kuukauden korujen joukosta yleisöäänestyksellä Vuoden koruksi.

”Suomalainen korusuunnittelu on täynnä upeita, henkeäsalpaavia koruja, mutta tietoisuus monipuolisista kotimaisista vaihtoehdoista ei ole vielä kovin laajaa.”, toteaa Stylefellow’n toimittaja Johanna Lundán. ”On ollut äärimmäisen hienoa päästä tutustumaan kotimaisten suunnittelijoiden koruihin ja heidän lahjakkuuteensa artikkelisarjan ja Vuoden koru -valinnan myötä.”, hän jatkaa.

”Suomalainen korudesign ja -valmistus on huippuosaamista, myös kansainvälisessä mittakaavassa. Tätä osaamista voisi ylpeästi tuoda esiin enemmänkin.”, korostaa kultaseppä Olli Johan Lindroos, joka haluaa olla mukana yhteistyökumppanina nostamassa kotimaisia koruja esiin.

Virkatusta hopeasta valmistetun Cinderellan kauneus tekee kapinallisuudesta salonkikelpoista

Suosittelemme

Cinderella, on yhdistelmä voimakasta sielua, kapinallisuutta ja herkkyyttä. Jenni Ahtiaisen suunnitteleman Cinderella-korusarjan korut ovat valmistettu virkatusta hopeasta ja tästä syystä korut näyttävät hyvin poikkeuksellisilta ja hopeakoruiksi huomioita herättäviltä. ”Cinderella on omasta mielestäni todella kaunis ja ansaitsee kaiken huomion. Koru jakaa mielipiteet, mutta niin taiteen pitääkin tehdä.”, toteaa Jenni Ahtiainen.

Valokuvaaja: Mikko Rasila

Korusarjan Ahtiainen on toteuttanut yhdessä korumuotoilija Matilda Korelinin kanssa. ”Visiointi ja suunnittelu on vain puolet valmiista tuotteesta. Suunnitelmat tarvitsevat ympärilleen oikeat ihmiset niitä toteuttamaan, koska ilman valmistamista ei yhdestäkään ideasta synny yhtään mitään. Siksi haluan antaa osan kunniasta korun virkanneelle korumuotoilija Matilda Korelinille. Ilman häntä Cinderella olisi luultavasti jäänyt virkkaamatta.” kiittelee Ahtiainen. ”Kaulakoruun kului yli 200 metriä hopealankaa, paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, jota minulla ei visionäärinä ei ole. Matilda ansaitsee palkinnosta vähintäänkin saman kunnian kuin mitä minä nyt saan korun suunnittelijana.”, Ahtiainen jatkaa.

Vuoden Koru –kilpailun järjesti Stylefellow. Tämänkertaisen palkitsemisen yhteistyökumppaneina toimivat Tampereen Häämessut, OJL Jewellery, sekä Kukkahuone Rönsy.

Lue lisää