Kuukauden koru: gTIEn Cinderella

Marraskuun Kuukauden koru, Cinderella, on yhdistelmä voimakasta sielua, kapinallisuutta ja herkkyyttä. Jenni Ahtiaisen suunnitteleman Cinderella-korusarjan korut ovat valmistettu virkatusta hopeasta ja tästä syystä korut ovatkin hyvin poikkeavan tyylisiä aiempiin Kuukauden koru -valintoihimme verrattuna. Jenni Ahtiaisen ylpeyden aiheen, Cinderella-kaulakorun, kauneus tekee kapinallisuudesta salonkikelpoista ja antaa kantajalleen voimaa.

Cinderella-mallisto on tehty virkatusta hopealangasta.

gTIE tarjoaa vaihtoehtoja perinteisiin miesten ja naisten asusteisiin. gTIEn asusteissa on asennetta ja tätä samaa asennetta löytyy myös Cinderellasta.  Disneyn Tuhkimon sijaan, mieleeni tulee Cinderella-mallistosta toinen Disneyn satujen hahmo, Lumikin tummanpuhuva ilkeä äitipuoli. Jos olet nähnyt sadusta inspiroituneen ”Maleficient – Pahatar” -elokuvan, ymmärrät, että voin helposti kuvitella Cinderella-korut näyttäväksi osaksi Angelina Jolien esittämän hahmon puvustusta. Vaikka Cinderella viekin mukanaan fantasiamaailmaan, on korusarja kuitenkin nykyaikainen eikä millään tavalla rooliasumainen.

Cinderella-korut vievät fantasiamaailmaan ja seikkailemaan kuitenkin ilman rooliasumaisuutta.
Muotokieli on saanut inspiraationsa perhosen toukan kotelosta ja sitä ympäröivästä silkkirihmastosta.

Inspiraatio Cinderella-sarjan koruihin syntyi Jenni Ahtiaiselle materiaalista, hopealangasta. Seuratessaan hopeanlangan työstämistä hopeaseppäharjoittelija Matilda Korelinin käsissä, Ahtiainen sai idean korvakoruista, jotka muistuttavat isoa perhosen toukan koteloa ja mielikuvan harsomaisesta silkkirihmastosta koteloiden ympärillä. Perhosen kehittyminen kotelosta kuvasti Ahtiaiselle myös naiseuden kehittymistä sekä elämän mittaista muodonmuutosta ja naiseuden matkaa. Korvakorujen jälkeen muotokieli siirtyi kaulakoruihin ja sarjan muihin koruihin.

Oikealla sarjan pantamainen kaulakoru, joka on ilmeeltään yksinkertaisempi ja sopii helposti myös arkeen. Korvakorujen muoto sai innostuksen perhosen toukan kotelosta.

Korujen kieli voi ensi alkuun vaikuttaa jopa rujolta, mutta itse asiassa juuri virkattu hopea tuo koruihin herkkää hentoutta. Kudosmainen ulkonäkö on mielenkiintoinen oivallus hopeakoruihin. Korut tehdään käsin virkkaamalla 999-hopeasta tehdystä hopealangasta ja tästä syystä jokainen koru on omalla tavallaan hieman erilainen ja uniikki.

Virkattu hopea on elävää ja näyttävää, mutta kuitenkin päällä keveää.

Cinderella-sarjasta löytyy korvakorut, sormus sekä kaulakorua useammassa koossa. Kuvauksiemme kaulakorun lisäksi saatavilla on myös yksinkertaisempi, pantamaisempi, kaulakoru. Materiaalina kudos istuu miellyttävästi päällä, ja näyttävästä koosta huolimatta korut eivät tunnu epämiellyttäviltä tai painavilta.

⇒ Äänestä Vuoden koru 2018, voita 500 euron lahjakortti ⇐

Suosittelemme

Näyttävä, isoin, Cinderella-kaulakoru on todellinen katseenvangitsija.
Cinderella-sormus

Erityisesti Cinderella-kaulakoru on hyvin orgaaninen ja tuntuukin, että koru elää omaa elämäänsä ja muotoutuu päällä haluamaansa suuntaan muuntautuen. Korun voi asetella eri tavoin, esimerkiksi lepäämään olkapäällä ja myös selän puolelle. Lisäksi asettelulla voi korostaa kaulakorun kolmiulotteisuutta sekä ilmavuutta ja kuohkeutta haluamallaan tavalla.

Cinderella-kaulakorun voit asetella haluamallasi tavalla, myös selkäpuolta koristamaan.
Halutessaan korun voi asetella myös dekoltee-alueelle.

Itse myös pidin kaulakorusta myös suoraan edessä, dekoltee-alueella. Mielestäni on hyvä lisä, että kaulakorua voi käyttää useammalla tavalla, sillä se lisää korun monipuolisuutta ja ilmeikkyyttä. Koska korut tehdään käsin yksilöinä mittatilauksena, voi korujen koosta sekä myös pienistä hienosäädöistä keskustella Ahtiaisen kanssa, jotta koru on oikean kokoinen kantajalleen istuvuudeltaan – ja erityisesti, jos mielessäsi on jokin tietty juhlapuku, jonka kanssa haluat korun osaksi saumatonta asukokonaisuutta.

Cinderella-korvakorut ovat näyttävä asuste yksistäänkin.

Korujen elävyys kuvaa myös hyvin, että koru sopii erityisesti henkilölle, joka ei ole kaavoihinsa kangistunut ja nauttii persoonallisista koruista. gTIE kuvailee itseään asustebrändiksi kaikille niille, jotka uskaltavat olla oma itsensä ja omaleimaisia. Myös Cinderella-korut ovat tarkoitettu mielestäni tällaisella käyttäjälle. Toisaalta sarjan korut voimaannuttavat olemaan rohkea ja tuntuukin, että koruja käyttäessä uskaltaa rohkeasti olla näyttävä ja huomiota herättävä.

Iso kaulakoru on todellinen kanteenvangitsija. Mielestäni koru pääsee parhaiten oikeuksiinsa juhlapukeutumisessa erityisesti iltapuvun kanssa. Puvuksi sopii hyvin yksinkertainen iltapuku, mutta toisaalta myös runsaampi arkkitehtoninen puku laskoksineen ja drapeerauksineen. Korvakorut ovat myös todella näyttävät, mutta kuitenkin erittäin kevyet. Korvakorut sopivat esimerkiksi bile-illan asun pääosan esittäjäksi, mutta myös juhlapukeutumiseen. Rohkeimmat voivat yhdistellä sarjan koruja ennakkoluulottomammin, esimerkiksi pukemalla kaulakorun seuraksi vain toisen korvakoruista.

Yhdistele sarjan koruja ennakkoluulottomasti ja pue kaulakorun kanssa vaikkapa vain yksi korvakoru.

Ahtiainen kertoo korujen idean kumpuavan naisen voimakkuudesta perhosena, joka on kehittynyt kotelosta aikuiseksi naiseksi. Juuri tuo voima on tunnettavissa Cinderella-malliston koruja käyttäessä.  Mielestäni Cinderellan tapauksessa on tärkeää antautua korujen tuomaan tunteeseen ja käyttää sitä hyväksi: antaa naiseutensa kukkia, kohentaa ryhtiä ja lisätä ripaus itsevarmaa pilkettä silmäkulmaan.

gTIE haastaa perinteiset asusteyritykset. gTIE on kenties tunnetuin nahkaisista asusteistaan, mutta sama henki kuitenkin välittyy myös Cinderella-malliston hopeisissa koruissa. gTIEn asusteita on nähty niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla tähdillä Linnan juhlista Oscar-gaalaan. Kuten suurin osa gTIEn tuotteista, myös Cinderella-korut valmistetaan Suomessa. Cinderella-kaulakorun ja –korvakorut voit ostaa verkkokaupasta. Verkkokaupassa myytävä kaulakoru on pienempi malli kuvauksiemme korusta. Muita malliston tuotteita on mahdollista tilata ottamalla suoraan yhteys gTIEhin.

 

Lue lisää