James Bondin titaanista tyyliä ranteeseen – Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

Kaupallinen yhteistyö: Osk. Lindroos

James Bond on luottanut vuodesta 1995 alkaen Omegan rannekelloihin, joista uusimmassa No Time To Die -elokuvassa nähdään titaaninen Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition. 

Omegan tarina Bond-kellomerkkinä alkoi Pierce Brosnanin aikakaudella, kun 007 ja Kultainen silmä (GoldenEye) -elokuvan puvustamisessa mukana ollut Lindy Hemming halusi laivaston komentajan tyyliin ja arvolle sopivan kellon Bondin ranteeseen. Tuolloin laivastonsininen sukeltajankello Omega Seamaster 300M Quartz Professional valikoitui James Bondin uudeksi kelloksi, jonka myötä 007:n ranteessa on nähty Brosnanin ja Daniel Craigin aikakausille yhteensä kymmenen erilaista Omegaa.

Omega Seamaster Diver 300M "Commander's Watch" Limited Edition
Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Elokuvissa esiintyvien Bond-kellojen lisäksi Omega on julkaissut useita faneille suunnattuja Bond-kellomalleja, joista suosituimpien joukkoon on noussut ns. Commander’s Watch.

007-saagassa Brosnanin Omegoissa oli piileviä toiminnallisuuksia, kun taas Daniel Craigin kolmessa ensimmäisessä Bondissa (Casino Royale, Quantum of Solace ja Skyfall) kellot olivat uutta realistista Bond-teemaa mukaillen puhtaasti ajannäyttäjiä. Kahdessa viimeisessä elokuvassa (Spectre ja No Time To Die) Q-osasto pääsi vihdoin tuunaamaan kelloihin maailman pelastamiseen vaadittavia, varsin räjähtäviä lisätoiminnallisuuksia.

No Time To Die -elokuvassa esiintyvä Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition on kymmenes Bond-rannekello, jonka titaanirannekkeinen malli nähdään James Bondin ranteessa ja natorannekkeinen malli uuden 007:n ranteessa.

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

Uusin Bond-kello pohjautuu suosittuun Seamaster Diver 300M -mallistoon, jonka peruskoko on useimmille sopiva 42 millimetriä. Omaan ranteeseen nykyinen Diver 300M -mallisto ei ole ollut paras mahdollinen istuvuuden osalta, mutta kevyeen Grade 2 -titaanikuoreen pakattu ja hieman normaalia mallia ohuempi 007 Edition muuttaa tilanteen. Tämä kello istahtaa ranteeseen upeasti, sillä kellossa ei varsinaisesti ole painopistettä, vaan se asettuu ranteeseen luonnollisesti. Sama tunne toistuu kummallakin rannekkeella.

Suosittelemme

Tästä pääsen luontevasti 007 Editionin rannekkeisiin, joita on tarjolla kaksi erilaista. Oma suosikkini on mesh-titaaniranneke, josta löytyy normaalien kaksiosaisten rannekkeiden kaltaiset reiät sillä erotuksella, että rannekkeen pää menee toisen taittolukon puoleisen rannekkeen alapuolelle. Ratkaisu toimii hyvin omaa noin 17 senttimetrin kokoiseen ranteeseen, jossa fiiliksestä riippuen solki menee joko viimeiseen tai toiseksi viimeiseen reikään. Kellon toisena vaihtoehtona on tyylikäs ja kellon tummanruskeaan sävyyn sointuva natoranneke.

Kellon värimaailma on vintage-henkinen. Harjattu harmaasävyinen titaanikuori on saanut seurakseen tummanruskean kellotaulun ja alumiinisen kellonkehän. Kellotaulun indeksit ja osoittimet, sekä kellonkehän merkinnät on lumemassattu vintage-henkisesti ruskean sävyisiksi. Tyyli on täydennetty kuperalla safiirilasilla, joka on heijastesuojattu muusta Seamaster Diver 300M -mallistosta poiketen vain sisäpuolelta.

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition huokuu hillittyä vintage-fiilistä.
Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition huokuu hillittyä vintage-fiilistä.

Tämä pieni yksityiskohta on harkittu veto, jolla on haluttu korostaa kellon vintage-henkeä. Toisaalta tämä yksityiskohta kuvastaa kellon käyttäjänä toimivan 007:n työn luonnetta, jossa maailmanpelastuspuuhat aiheuttaisivat turhan helposti naarmuja lasin pinnassa olevaan heijastekalvoon. On siis tarkoituksenmukaista jättää se tässä kohtaa pois.

007 Editionin koneistona toimii METAS-luokiteltu Co-Axial Master Chronometer 8806, joka on päivyriä lukuunottamatta sama, kuin päämallistossa useimmiten käytetty 8800. Koneisto sopii Bondin tarkoituksiin erinomaisesti, sillä siinä on mm. voimakas suojaus magneettisia voimia vastaan – tarkalleen ottaen 15.000 gaussiin asti. Koneisto tarjoaa kellolle  55 tunnin käyntivaran 0/+5 sekunnin päivätarkkuudella, joten Bond ei ole kellon takia myöhässä edes viikonlopun mittaisen vapaan jälkeen.

Onko 007 Edition hintansa väärti?

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition on erinomainen rannekello ja fanikello, jonka hintalappu on titaanirannekkeella 10.500 euroa ja natorannekkeella 9.300 euroa. Hintaero teräskuoriseen ja -rannekkeiseen Diver 300M -kellomalliin (6.200 euroa) on merkittävä, jota osaltaan selittää kuoressa ja rannekkeessa käytetty titaani, mutta yhtälailla Bond-leima.

Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition titaanirannekkeella.

007 Edition toimitetaan teemaan sopivassa nahkataskussa.

Itse lähestyn asiaa jossain määrin Bond-fanina, jolloin arvostuskohtana toimii keräily- ja tunnearvon lisäksi kellon vertailu muiden arvokellovalmistajien vastaaviin, titaanista valmistettuihin kellomalleihin. Tätä näennäistä järkiperustelua käyttäen 007 Edition on varsin hyvä ostos, sillä kilpailua ei sanottavammin ole. Ja kuitenkin, Bond-kello on ehkäpä se halutuin/tunnetuin ja sitä kautta edes jollain tavalla järkisyillä (itselleen) perusteltavissa oleva kello, josta on valmis maksamaan ekstraa kahdesta brändistä.

Mutta mitäpä sitä kieltämään, tämä kello ostetaan tunteella. 🙂

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Omega
 • Mallisto: Seamaster Diver 300M
 • Malli: 007 Edition (ref. 210.90.42.20.01.001 / 210.92.42.20.01.001)
 • Koneisto: Co‑Axial Master Chronometer Calibre 8806 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 3.5 Hz (25 200 A/h)
 • Käyntivara: 55 tuntia
 • Kellonkuori: titaani
 • Kuoren halkaisija: 42 mm
 • Kellon paksuus: 13,15 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Takakansi: titaani
 • Vesitiiviys: 300 m (30 ATM)
 • Ranneke: titaani tai natoranneke
 • Hinta: 10500 € (titaani), 9300 € (natoranneke)

Artikkelin kellot on kuvattu Lindroosin Aleksanterinkadun myymälässä.

Lue lisää