Omega Seamaster Diver 300M ”Commander’s Watch” Limited Edition

Kaupallinen yhteistyö: Suninen

Sveitsiläinen Omega on ollut vuodesta 1995 alkaen James Bondin virallinen kellomerkki, joka on näkynyt paitsi elokuvissa, myös markkinoille tuotuina Bond-kelloina. Elokuvissa 007 on käyttänyt Seamaster-sarjan kelloja, joista ensimmäinen oli Kultainen silmä -elokuvassa Pierce Brosnanin ranteessa nähty Seamaster Professional 300M (ref. 2541.80).

Omegan ensimmäinen Bond-rannekello (ref. 2541.80.00), Seamaster 300M Quartz. Kuva: Omega
Omegan ensimmäinen Bond-rannekello (ref. 2541.80.00), Seamaster 300M Quartz. Kuva: Omega





Pierce Brosnanin esittämä Bond turvautui vielä osittain kvartsikoneistolla toimiviin kelloihin, mutta Daniel Craigin valtakaudella Bond siirtyi puhtaasti mekaanisten Seamastereiden käyttöön. Craigin myötä 300M-malliston rinnalle nousivat myös Omega Seamaster Planet Oceanit. Viimeisimmässä Spectre-elokuvassa Bondin ranteessa vilahtaa myös Omega Seamaster Aqua Terra.

Katso esittelyvideo

Commander’s Watch

Omega on perinteisesti lanseerannut Bond-kellonsa sopivasti uuden elokuvan alla, joten Commander’s Watch on siinä mielessä poikkeuksellinen rannekello, sillä se julkaistiin ennen virallista tietoa uudesta 007-elokuvasta – jonka julkaisu on sittemmin vahvistettu marraskuulle 2019. Tämä herättää jossakin mielessä kysymyksiä, joihin palaan artikkelin lopussa.

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Commander’s Watch perustuu Omegan monikäyttöiseen ja Bond-kelloissa aiemminkin käytettyyn Seamaster Diver 300M -kellomalliin.

Commander’s Watch perustuu Omegan perussukeltajankelloon, Seamaster Diver 300M -malliin, josta periytyvät kuoren muodot, käytetty koneistokaliiperi ja sen myötä COSC-tarkkuusluokitus. Kellon väritys on saanut vaikutteensa Kuninkaallisen laivaston värimaailmasta, jotka toistuvat natorannekkeessa ja kellonkehässä. Valkoinen on puolestaan yleinen laivaston käyttämä väri.

Teräskuoreen rakennetun Commander’s Watchin vastapäivään pyörivä kellonkehä on keraaminen, kuten myös kellotaulu. Herkän oloisesti naksuvassa kellonkehässä on viidentoista minuutin punainen osuus päällystetty kumilla, joka on tuttu mm. muutamista Omega Seamaster Planet Ocean -kelloista. Kellotaulun lume on erittäin hyvä.

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited EditionKoneistona toimii Co-Axial 2500 -kaliiperin jalostettu versio, 2507. Tämä tuo kellolle kahden vuorokauden käyntivaran, COSC-kronometritarkkuuden ja Seamastereista tutuksi käyneen käyttötuntuman.

Ruuvilukittava vetonuppi on tunnokas, joten kellonajan sekä päivämäärän asettaminen käy vaivattomasti. Pienen pieni moite menee Seamaster 300M Diverin sirolle vetonupille, jonka käyttäminen kohmeisilla sormilla (testattu Suomen kesässä) on hieman hankalaa, joka korostuu vetonupin jengoilleen saattamisessa. Toisaalta, harva Seamasterin käyttäjä on oikeasti tilanteessa, jossa nuppia tarvitsee käsitellä veden alla tai kylmässä ilmanalassa.

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Omega Seamaster Diver 300M "Commander's Watch" teräsrannekkeella. Kuva: Omega
Omega Seamaster Diver 300M ”Commander’s Watch” teräsrannekkeella. Kuva: Omega

Rannetuntumaltaan Commander’s Watch on erinomainen. ”Komentajan” tyyli muuttuu merkittävästi ranneketta vaihtamalla, joita kellon mukana tulee kaksi. Raidallinen natoranneke tekee kellosta kasuaalin, kun taas teräsrannekkeella siitä kuoriutuu tyylikäs ajannäyttäjä jopa pukukäyttöön. Tähän vaikuttaa osaltaan Seamaster Diver 300M:n varsin elegantti design. Rannekkeen vaihtaminen on tehty helpoksi, sillä kellon mukana tulee rannekkeenvaihtotyökalu.

Rajoitettu erä ja Bond-tunnisteet herättävät keskustelua

Commander’s Watch herättää myös ristiriitaisia tuntemuksia. Ensimmäinen keskustelunaihe tulee siitä miten rajoitettuna voidaan 7007 kappaleen erää pitää. Kelloharrastajan näkökulmasta katsoen 7007 on iso määrä, mutta Bond-rannekelloissa tulee huomioida se, että kyseessä on osaltaan keräilysarja, jonka kohderyhmänä ovat yhtälailla – ja ennemminkin – Bond-fanit, kuin kellofanit. Toiseksi Bond-kellot ovat Omegalle hyvä bisnes, sillä ne ovat lähtökohtaisesti myyty nopeasti loppuun maahantuojille ja jälleenmyyjille.

Todellisille keräilijöille – tai Bond-faneille – on valmistettu seitsemän keltakultaista Commander’s Watch -rannekelloa, ja yhden kellon hinta on arviolta 30 tuhatta euroa.

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited EditionBond-kello ei olisi ”Bond” ilman näkyviä tunnisteita. Näitä on Commander’s Watchissa kaksi. Näkyvin tunnistettava piirre on sekuntiviisarissa oleva 007-logo. Lisää Bond-tunnisteita löytyy kellon takapuolelta, jossa huomio kiinnittyy 9 millimetrin patruunan ”hylsynkannassa” olevaan, Kuninkaallisen laivaston Komentajan arvomerkkiä muistuttavaan vetopainoon.

Samaan hengenvetoon on todettava, että Omega on julkaissut historiansa aikana kahdenlaisia Bond-kelloja; Commander’s Watchin tyyppisiä näkyvillä Bond-tunnisteilla olevia ”fanikelloja”, sekä ns. tunnuksettomia Bond-kelloja, jotka näkyvät sellaisinaan elokuvissa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat mm. ensimmäinen Bond-Seamaster, sekä Spectressä esiintynyt Seamaster 300M, joka eroaa normaalista tuotantomallista viisarin ja kellonkehän osalta.

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited EditionOmega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited EditionCommander’s Watch toimitetaan upeassa ansiomitalirasiaa imitoivassa laatikossa, jossa on rannekellon lisäksi Kuninkaallisen laivaston rintaneula, teräsranneke ja rannekkeenvaihtotyökalu. Rasiassa toistuu kellon vetopainon ohella komentajan arvomerkki.

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Yhteenveto

Omegan Commander’s Watch on hyvä osoitus siitä, miten markkinoille tuodaan Bond-saagaan kuuluva rannekello ilman uuden elokuvan kysyntää. Kellon julkaisu oli näyttävä, elokuvaensi-iltaa muistuttava spektaakkeli – juuri ennen uuden Bondin aikataulun vahvistumista, joten olisiko Commander’s Watch sittenkin osa isompaa, seuraavaa 007-elokuvaa promotoivaa kokonaisuutta?

I’m sure the over-burdened British taxpayer would be fascinated to know how its Special Ordinances section disperses its funds. In future, Commander, let me suggest a perfectly adequate watchmaker just down the street.

Voisiko nyt julkaistusta kellosta vetää johtopäätöksiä, että seuraavassa – marraskuussa 2019 ensi-iltansa saavassa – elokuvassa nähdään neljännen kerran komentaja Bond Kuninkaallisen laivaston univormussa? Ja mikä kello hänellä on tuolloin ranteessa?

Omega Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition

Omega Seamaster Diver 300M "Commander's Watch" Limited Edition
Omega Seamaster Diver 300M ”Commander’s Watch” Limited Edition

Kellon toimitti kuvauslainaan Kello- ja kultasepänliike Suninen.

Pähkinänkuoressa:

 • Koneisto: Omega 2507 (rodium-pinnoitettu)
 • Käyntitaajuus: 25 200
 • Käyntivara: 48 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 41 mm
 • Kellon paksuus:  13 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu molemmin puolin)
 • Vesitiiviys: 300 m (30 bar)
 • Rannekkeen leveys: 20 mm
 • Ranneke: natoranneke ja teräsranneke
 • Valmistajan suositushinta: 4.810 €
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Etkö malta odottaa Ferrarin katumaasturia – Novitecin tuunaama Maserati Levante voisi olla hyvä vaihtoehto

Juuri mikään merkki ei ole enää turvassa katumaasturibuumilta. Jopa Ferrari on parhaillaan kehittämässä omaa SUV:taan, jonka nimeksi tulee Purosangue....

Kellomerkki esittelyssä: Sinn

Saksalainen Sinn on kellonvalmistaja, joka nauttii ammattilaisten ja harrastajien keskuudessa laajaa ja suorastaan fanaattista arvostusta hinta-laatusuhteeltaan erinomaisten rannekellojensa johdosta. Sinnin...

Näin teen kotona työskentelystä nautinnollista

Kotitoimisto ja etätyö ovat tällä hetkellä arkea lukemattomille suomalaisille, niin myös minulle. Omalla kohdallani "status quo" on kestänyt kahden...

Baby-Benz täysmoottorilla – tämän Mersu 190:n nokalle on kenkälusikoitu 600 SEL:n kuusilitrainen V12

Nykyisen C-luokan edeltäjänä toiminut 190-mallisarja kuului Mersun valikoimaan vuosina 1982-1993. W201-koodilla tunnetun auton pellin alle sai tehtaalta parhaimmillaan kuusipyttyisen...

Maailman ensimmäinen Golfin kilpa-auto on tulossa myyntiin

Yhdenkään varakkaan Golf-fanin ei tulisi jättää tätä tilaisuutta hyödyntämättä. Kyseessä on ainutlaatuinen pala kaikkien aikojen hatchbackin varhaista historiaa. Kun kyseessä...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...