Itsenäisyyspäivä Linnan juhlissa

Elämän kuuluisi olla täynnä muistojen hetkiä. Yksi oma unohtumaton muistoni on vuoden 2015 itsenäisyyspäivältä, jolloin juhlistin itsenäisyyspäivää Tasavallan Presidentin kutsumana Itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Kutsun Linnaan sain Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtajana. Kävimme tapaamassa Presidentin kansliapäällikköä aiemmin keväällä ja keskustelimme muun muassa muutosmyötärinnasta ja siitä miten se toiminnassamme näkyy.

Paria päivää myöhemmin Presidentti Niinistökin otti muutosmyötärinnan esiin Valtiopäivän Avajaisissa. Olen erittäin ylpeä, että järjestömme kutsun linnaan sai ja oli suuri kunnia järjestöämme Linnassa edustaa.

Aluksi pohdin meneväni Linnaan jollakin vanhalla iltapuvullani tai ostamalla uuden iltapuvun Yhdysvalloista, mutta halusin kuitenkin tehdä ainutkertaisesta hetkestä uniikin.  Kysyin puvun suunnittelijaksi ihanaakin ihanampaa Mert Otsamoa.

Puku valmistettiin upean vihreästä silkistä. Kun lähdimme yhdessä kangaskauppaan, ajatuksissa oli löytää kylmänpunainen kangas. Tällaista ei kuitenkaan löytynyt ja mustaa halusimme vältellä. Silmiin kuitenkin osui tämä kangas.  Vaikka vihreän ystävä en aikaisemmin ollutkaan, sai tämä väri minut rakastumaan täysin. Kankaan upea kylmä sävy syntyy siitä, että loimilanka kankaassa on hopeanharmaa ja se tuo myös syvyyttä väriin.

Tietenkin puku kruunattiin koruilla. Tuttuni kautta sain vinkin Tamperelaisesta Nagualista. Nagualin Johanna ja Jari valmistivat minulle Linnan juhliin uniikkikorut.

Korvakorujen juju piilee epäsymmetrisessä muotoilussa. Korvakorut ovat samaa paria, vaikkakin erimalliset. Toinen koruista on kovera, toinen kupera. Lisäksi toisessa korvakorussa koru ulottuu korvan taakse. Elegantti rock-henkisyys voitti minut heti puolelleen! Oih! Korvakorut olivat niin upeat, että loppujen lopulta päädyin ne ostamaan itselleni joululahjaksi. Näin jälkikäteen harmittaa, että en ostanut myös rannekorua, joka tehtiin kumppaniksi korvakoruille.

Ja tällaiselta koko juhlaeleganssi näytti komeudessaan. Puvunvärinen iltalaukku löytyi valmiina yllättäin Glitteristä.

 

Meikkauksen teki ammattilainen, koska halusin varmasti pitkäkestoisen meikin. Tarkoittaen suomenkielellä, että meikki ei valuisi kuumuudessa naamalta. Toivoin näyttävää silmämeikkiä. Meikkaaja oli myös innoissaan, että sai tehdä tummat ja näyttävät silmät, sillä muut hänen juhliin meikattavansa asiakkaan olivat valinneet näyttävät huulet ja kevyen silmämeikin. Kampauksen iltaan tein itse, sillä lukuisien juhlatilaisuuksien jälkeen kampauksien tekeminen luonnistuu itseltäkin mainiosti.

Tottakai kättely oli jännittävä hetki. Tässä muutama kuva ainutlaatuisesta hetkestä.

Entäpä ne itse juhlat? Muutamia tunnelmia Linnasta: Televisiossa kaikki näyttää suuremmalta! Esimerkiksi televisiossa kävely ovelta  kättelyyn näyttää pitkältä, mutta oikeasti se on vain muutaman askeleen. Linna on sokkeloinen ja varustettu useilla portaikoilla. Hetki kestää kunnes oivaltaa reitit mitä pitkin liikkua ja kierrellä. Tunnelma on tiivis, ja ihmispaljous täyttää joka huoneen ja salin. Tämä on yksi syy miksi linnassa on myös todella kuuma – miehillä varmasti hiki virtaa pukujen alla. Onneksi itselläni oli hihaton puku ja se ei ollut aivan niin kuuma.

Kuuluisaa booliakin tuli maistettua, mutta ei kai se nyt aivan niin ihmeellistä ollut. Tulipahan myös vierailtua Linnan ompelijan luona, kun yksi ommel puvustani aukesi kun helmalleni astuttiin. Se pitää myös mainita, että katselin aika kauan kättelyitä yläparvelta ja siinä tuli todettua, että monet monet upeat puvut jäivät lehdistöltä mainitsematta seuraavina päivinä varmaankin vain siitä syystä, että kyseiset vieraat eivät olleet ”kuuluisuuksia”.

Alla oleva kuva on Kanerva Mantila Protographyn ottama ennen juhlia. Mert oli järjestänyt kuvauksen studiolleen. Kanerva oli kyllä oikein oikein miellyttävä valokuvaaja – osasi ohjata hyvin tarkasti, mutta kuitenkin piti rentoutta yllä. Mukava kokemus!

Kuva: Kanerva Mantila Protography

Pukua olen päässyt käyttämään myös myöhemminkin. Ja joka kerta palaan takaisin prinsessahetkeen ja ihaniin muistoihin, kun puvun laitan päälle. Tietenkin puku on myös kerännyt paljon kehuja – missä tahansa päin maailmaa olenkaan kulkenut.

Kuva: Jarno J. Laine

Kiitokset vielä kerran Mertille upeasta puvusta ikimuistoisen hetkeen!

Ihanista muistoista kiitoksiin:

Äärettömän suuret kiitokset kaikille sotiemme veteraaneille ja itsenäisyytemme eteen taistelleille, että tänäänkin saamme itsenäistä Suomea juhlia! 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Volkswagen esitteli uuden pistokehybridin – Touareg R on yli 460-hevosvoimainen SUV-järkäle

2000-luvun alussa markkinoille tuotu VW Touareg on tätä nykyä edennyt kolmanteen sukupolveensa. Pari vuotta sitten myyntiin tulleen ison katumaasturin...

Tämä kasarimersu on yhtä kallis kuin uusi Lambo – leveäkorinen 560 SEC 6.0 AMG on yksi vain 50 valmistetusta yksilöstä

Syksyllä 1981 Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Mersun S-luokan coupé oli yksi aikakautensa tyylikkäimpiä autoja. SEC:llä oli kuitenkin brutaalimpikin puolensa, minkä...

Jäähyväiset tyylille – Mersu lopettaa S-luokan coupén ja avomallin valmistuksen

Tyylikkäimmistä autoista puhuttaessa isot kaksioviset coupét ja avomallit ovat olleet perinteisesti vahvoilla. Esimerkiksi Mercedeksen valikoimaan tällaisia autoja on kuulunut...

Kian iso katumaasturi siirtyy neljänteen sukupolveensa – uusi Sorento on jyhkeä ilmestys

Sorento-niminen katumaasturi on kuulunut Kian mallistoon jo vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäisen sukupolven muodot olivat vielä kuin Mersun M-luokasta kopioidut,...

Jälleen uusi tulokas maailman nopeimpien hyperautojen joukkoon – Czinger 21C aikoo viedä Koenigseggin nimissä olevan ennätyksen

Taistelu hyperautojen herruudesta käy tällä hetkellä kuumempana kuin koskaan. Bugatti ja ruotsalainen Koenigsegg ovat viime vuosina saaneet aivan uusia...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä....

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...