Inttikello

Kaupallinen yhteistyö: Casio Finland

Inttikello on lähestulkoon legendaarinen käsite, joka tiivistetysti tarkoittaa varusmiespalveluksen ajaksi hankittua edullista rannekelloa.

Inttikello sopii toki muihinkin tarkoituksiin, kuin armeijaan, mutta lähtökohtana on riittävät ominaisuudet ja “taktinen tyyli”, joka on hankittavissa armeijan vihreissä olevan pienellä päivärahalla. Tähän rakoon tarjoaa japanilainen Casio erittäin laajan valikoiman, jonka takia siitä onkin tullut lähes synonyymi inttikello-sanalle. Maine on ansaittu paitsi järkevän hinnan, myös kestävyyden ansiosta.

Casion inttikellojen hintataso pyörii muutamissa kympeissä ja kalleimmillaankin puhumme reilun sadan euron hintaisista malleista. Halutessaan palveluksessa oleva voi hypätä etenkin G-SHOCK -rintamalla syvään päätyyn, mutta tällöin maksetaan jo sellaisista ominaisuuksista, joita ilmankin pärjää mainiosti. Tässä jutussa esittelen lyhyesti suosituimmat mallit, joiden hintahaarukka on 25-125 euroa ja jotka ovat tällä hetkellä hyvin saatavilla olevia.

Casio F-91W-1YEG

-- MAINOS --

Yksi suurimmista klassikko-inttikelloista on 35 millimetrin kokoinen F-91W-1YEG aina toimivassa mustassa sävyssä. Kello on vesitiivis, eli riittää valtaosalle palveluksessa oleville mainiosti. Kellon selkeä etu on sen pienikokoisuus ja keveys (vain 22 grammaa), joten se sujahtaa tiukemmankin hihan alle, eikä takerru tetsatessa mihinkään. Kellon toimintoina ovat taustavalo, ajanotto, hälytys, tasatuntisignaali, 12/24h näyttö, automaattinen kalenteri ja 7 vuoden paristo, joten 29 eurolla saa paljon vastinetta.

 

Casio W-800H-1AVES / 1BVES

Inttikellojen hillitympää linjaa jatkavat mustiin 37 millimetrin hartsikuoriin pakatut W-800H-1AVES / 1BVES -mallit, jotka erottavat toisistaan näytön väri. Siinä missä A-mallissa on normaali lcd-näyttö, on B-mallissa käänteinen musta lcd-näyttö. Kellossa on kosolti toimintoja, eli LED-taustavalo, kaksoisaika, torkkuherätys, ajanotto/sekkari, multihälytys, tasatuntisignaali, kalenteri ja 12/24 tunnin näyttö. Paristolle luvataan 10 vuoden käyttöikää. Rymyämiseen kello sopii hyvin 100 metrin vesitiiviydellään. Hinta on 39 euroa.

Casio W-735H-1AVEF

W-735H-1AVEF on inttikello nille, jotka haluavat ranteeseen massiivisemman annekellon. Tästäkin mallista on olemassa B-versio, jonka lcd-näyttö on käänteinen. Tämän kellon ehdoton valtti on koosta johtuen sen isommat painikkeet, joita on helpompi käsitellä kädet kohmeessa tai sormikkaat kädessä. Toiminnot eivät tästä kesken lopu, sillä niitä ovat mm. tehokas Super Illuminator -taustavalo, kaksoisaika, sekuntikello, ajastin, hälytys, värinähälytys, painikkeiden äänen säätö sekä automaattinen kalenteri. Hartsikuorisen kellon koko 47 millimetriä, mutta se istuu tiukasti ranteeseen. Kello sopii hyvin tetsaamiseen myös vetisissä olosuhteissa, sillä siinä on 100 metrin vesisiiviys. Hinta on edelleen maltillinen, 59 euroa.

Casio W-735H-1AVEF on isokokoinen inttikello.

 

Casio G-SHOCK DW-5600E-1VER

Kaikilla edellä mainituilla inttikelloilla pärjää hienosti, mutta aina on niitä, jotka haluavat vähän enemmän. Tällöin katse suuntautuu G-SHOCK -malliston DW-5600E-1VER -malliin, joka on katu-uskottava rymykello inttiin, sekä raskaan sarjan harrastuksiin. 43 millimetrin kokoisena se on optimaalinen useimpiin ranteisiin. 200 metrin vesitiiviyden ja erityisen kestävän hartsikuorensa ansiosta tällä kellolla voi  mennä minne vain ja todennäköisemmin kantaja on ensin veksissä, kuin kello huollossa.

Casio G-Shock DW-5600E-1VER

Toimintoja kellossa piisaa runsaasti, kuten esimerkiksi LED-taustavalo, ajanotto (1/100 sekunnin tarkkuus), ajastin, hälytys, 12/24 tunnin näyttö, maailmanaika ja automaattinen kalenteri. Kello istuu ranteeseen erinomaisesti ja tätä pitää mielellään myös vapaa-ajalla. Hinta on 125 euroa.

Yhteenveto

Casion inttikellojen merkittävä vahvuus on niiden erittäin laaja saatavuus ympäri Suomea. Koska hintataso on erittäin matala, voi inttikelloja hankkia käyttöönsä vaikka useamman jopa armeijan päivärahoilla. 🙂

Seuraa Inttikello.eu -tiliä Instagramissa!
Ostimme yhdelle armeijaan menneelle nuorelle miehelle viimeiseksi esitellyn inttikellon vihreäsävyisen sisarmallin (Casio G-Shock DW-5610SU-3ER Layered Bezel), jonka matkaa ja toimivuutta voi seurata omalla Instagram-tilillään (@inttikello.eu), tai klikkaamalla osoitteeseen inttikello.eu.

Inttikello.eu - Casio G-Shock DW-5610SU-3ER Layered Bezel

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Suomalainen kelloalan palkintogaala palkitsi vuoden parhaat

Tyyliniekka Watch Awards -palkintogaala järjestettiin 24. helmikuuta Tampereella Courtyard by Marriott Tampere City -hotellilla suorana Youtube-lähetyksenä, jossa palkittiin voittajat...

Seuraa suoraa lähetystä 24.2.2021 kello 19: Tyyliniekka Watch Awards

Suomen merkittävin kelloalan palkintogaala Tyyliniekka Watch Awards järjestetään 24. helmikuuta Tampereella Courtyard by Marriott -hotellilla Youtube-lähetyksenä, jossa palkitaan voittajat...

Casio G-SHOCK Shougeki-Maru Limited Edition MRG-B2000SH-5ADR

G-SHOCK MRG-B2000SH-5ADR on saanut inspiraationsa Shougeki-Marusta, alkuperäisestä KABUTO-kypärästä, jollaisista japanilaiset Samurai-taistelijat tunnettiin. G-SHOCK on kunnostautunut teknisesti pomminvarmojen digitaalikellojen valmistajana, jonka...

Uutuus: Oris Whale Shark Limited Edition

16Sveitsiläinen Oris on jälleen hyvällä asialla, ja tukee uudella Oris Whale Shark Limited Edition -kellomallilla uhanalaisen valashain suojelemista.  Atlantilla, Intian...

Seiko Prospex Alpinist Mountain Sunset 2021 Limited Edition SPB201J1

Seiko Prospex Alpinist Mountain Sunset 2021 on japanilaisvalmistajan toinen pelkästään Eurooppaan suunnattu Alpinist-kellomalli. Seikon kulttisuosiota nauttiva, vuonna 1959 esitelty Alpinist-kellomalliston...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.