G-SHOCK Mudmaster – inttikellojen aatelia

Kaupallinen yhteistyö: G-SHOCK Finland

Casio G-Shock -mallisto tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan niin sanotuista rymykelloista. Mudmaster sukeltaa tämän kategorian syvimpään mutalampeen, mutta nousee sieltä kuin Fenix-lintu tuhkasta.

Rymykello tarkoittaa astetta kovempaan menoon soveltuvaa kelloa, joka ei säikähdä toistuvistakaan iskuista tai roiskeista, vaan säilyttää toimintakykynsä ja muotonsa järkähtämättä. Rymykello ranteessa lähdetään metsään, remonttia tekemään, ja muihin harrasteisiin, jossa kello on alttiina osumille.

Mikäli posti on tuonut kutsun varusmiespalvelukseen, niin silloin pukukellot voi unohtaa, ja katsella ranteeseen vaikkapa G-Shock -malliston antia. Inttikellojen kovin vaihtoehto on G-Shock Mudmaster, joka päihittää muut äärimmäisellä kestokyvyllä ja monipuolisilla armeijakäyttöön sopivilla ominaisuuksilla.

G-Shock Mudmaster

Casion G-Shock-mallit tunnetaan kovaa käyttöä kestävinä kelloina, mikä näkyy myös kellojen rouheassa designissa. G-Shock-kello erottuu joukosta selvästi, eikä todellakaan häpeile olemassaoloaan. Malliston kovimpaan Master of G -kokoelmaan kuuluva armeijahenkinen Mudmaster menee tästä vielä astetta pidemmälle, niin ulkonäön kuin ominaisuuksienkin puolesta. Nimensä mukaisesti kello on tarkoitettu erittäin maanläheiseen toimintaan, eli vaikkapa mudassa möyrimiseen.

Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000-1A3ER

Mudmasterin historia

Mudmasterin tarina alkoi oikeastaan jo vuonna 1985, kun Casio G-Shock II DW-5500C -malli esiteltiin. Kello oli ensimmäinen G-Shock, joka oli varta vasten tehty kestämään mutakylpyjä, ja sai siksi lempinimen “Mudman”. Kellon suosion innoittamana vuonna 1993 esiteltiin myös Frogman, joka saavutti suuren suosion maailman ensimmäisenä ISO-sertifioituna sukeltajankellona.

2000-luvun taitteessa Casio otti hieman happea, ja malliston tuotanto laitettiin jäihin, mutta vain hetkeksi. Jo vuonna 2006 esiteltiin uudet Mudman-mallit, joille teki seuraa muun muassa merihenkinen Gulfman. Vuosi 2013 toi tullessaan ilmailuhenkisen Gravitymasterin, ja Gulfmanin nimi vaihtui edellisen vanavedessä Gulfmasteriksi, sekä viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä, maanläheinen Mudmaster.

Suosittelemme

Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000-1A5ER

Nykyisen Mudmasterin hiilikuituvahvisteinen resiinirunko kestää koviakin iskuja, eikä menetä muotoaan, mikä on tärkeää erityisesti osien tiiviyden kannalta. Yläpuolelta kelloa suojaa hiilikuituinen kellonkehä, ja kaksoisrakenteinen takakansi varmistaa tiiviyden, ja suojaa kelloa iskuilta – rakenne on saanut innoituksensa maastoajoneuvojen vahvistetuista polttoainetankeista. Hiilikuiturakenne on mahdollistanut painikkeiden toteuttamisen mahdollisimman tiiviiksi niin että pöly tai muta ei pääse väleihin.

Mudmaster -mallisto koostuu kahdesta mallista värivariaatioineen, joita erottaa toisistaan hinta ja ominaisuudet. Alle viidensadan euron Mudmaster GG-B100 tarjoaa kellotoimintojen lisäksi muun muassa lämpö-, korkeus-, ilmanpaine-, ja askelmittarin, sekä digitaalisen kompassin ja älypuhelinyhteydet, mutta mikäli haluaa olla kukkulan kuningas, niin hieman alle tuhannen euron GWG-2000 on päällikkö valinta.

Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000

Mudmaster-malliston lippulaiva GWG-2000 on todella näyttävä ilmestys, ja varsinkin 1A5ER-mallin keltaisen ja mustan yhdistelmä tuo mieleen Transformers-elokuvista tutun Bumblebee-robotin. Näitä kahta tosin erottaa vahvasti se, että Mudmaster ei muuta muotoaan kovassakaan menossa.

Mudmaster GWG-2000 sisältää samat sensorit ja mittarit kuin edullisempikin malli, mutta se on suunniteltu enemmän tositoimiin, sillä älypuhelinyhteydet on vaihdettu sähköä valosta tuottavaan aurinkopaneeliin, sekä radiovastaanottimeen, joka asettaa oikean paikallisajan automaattisesti sijainnin mukaan. Myös kestävyys on astetta kovemmalla tasolla, sillä mineraalilasi on vaihtunut safiirilasiin, ja kellossa on silikonipohjaisella alphaGEL-massalla toteutettu tärinänvaimennus.

G-SHOCK Mudmaster
Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000-1A5ER

Mudmasterin lippulaivaan on ahdettu melkoinen määrä ominaisuuksia, joita ovat muun muassa automaattinen taustan valaisu hämärässä valossa rannetta käännettäessä, kiipeämisen seuranta, jonka muistiin mahtuu yli 40 nousua aika- ja korkeustietoineen, maailmanaika, ajastin- ja ajanotto, viisi eri herätystä, automaattinen osoittimien paikan kalibrointi kerran tunnissa, sekä osoittimien siirto sivuun muiden toimintojen ajaksi. Korkeusmittari yltää 10 000 metriin asti, ilmanpaine mittaa 260/1.100 hpa asti, ja lämpömittarin skaala on -10 / +60 Celsiusastetta.

Sijainnin tallennus, ja sen löytäminen on helppoa, ja toimintoa voi hyödyntää vaikkapa marketin parkkipaikalla auton etsimisessä, tai metsän siimeksessä piilevän maastokätkön paikallistamisessa. Inttitouhuissa ja kertauksissa toimintoa kannattaa käyttää toki harkiten.

Kellotaulua hallitsevat suuret 3, 6, 9, ja 12-tuntimerkinnät, sekä kookkaat pitkäkestoisella lumeella päällystetyt tunti- ja minuuttiosoittimet. Kaksivärinen sekuntiosoitin toimii muun muassa myös digitaalisen kompassin suuntiman osoittimena, joka näkyy myös kello kuuden kohdalla olevassa digitaalisessa näytössä ilmansuuntien lyhenteinä ja asteina. Sekuntiosoitin ja näyttö toimivat yhteistyössä myös muiden toimintojen kohdalla. Kello 9 ja 12 välissä näkyvä kolmikärkinen nuoli kertoo käyttäjälle mikä toiminto on valittuna, mikä helpottaa edestakaisen räpläämisen tarvetta.

Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000-1A5ER
Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000-1A5ER

Siirtyminen eri toimintojen välillä käy näppärästi joko painamalla jotain neljästä toimintopainikkeesta tai vetämällä ja kääntämällä nuppia. Nupin vapauttaminen lukitsee sen paikalleen, jotta valittu toiminto ei pääse vaihtumaan itsekseen, kun meno muuttuu kovemmaksi. Painikkeet ovat erittäin selkeät, ja niitä pystyy käyttämään myös hansikkaat kädessä.

Casio G-SHOCK Mudmaster istuu ranteeseen erinomaisesti.

G-SHOCK Mudmaster istuu ranteeseen hienosti.

Myös ranneke on lujaa tekoa, mutta se istuu sulavasti ranteeseen ja pitää kellon hyvin paikallaan myös märkänä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on koostaan huolimatta vaivattomasti mukana kulkeva, kaiken kestävä rannekello. Ja juuri koostaan johtuen sen käyttäminen onnistuu vaikeissa olosuhteissa, sormet kohmeessa ja silmät sirrillään.

Mudmaster-malliston kelloja myyvät G-SHOCK Pro -jälleenmyyjät.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Casio
 • Malli: G-SHOCK Mudmaster
 • Mallinumero: GWG-2000-1A5ER /-1A3ER/-1A1ER
 • Koneistomoduuli: 5463
 • Mitat: 61,2 mm x 54,4 mm x 16,1 mm (H x W x D)
 • Paino: 106 grammaa
 • Kuoren materiaali: hiilikuituvahvisteinen resiini
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 200 m / 20 bar
 • Ranneke: polyuretaani / muovi
 • Hintaluokka: alle 1000 €

Lue lisää