Ihon iloksi ja kauneudeksi korealaisen ihonhoidon opit

Kirjaesittely: Täydellinen iho, Opas korealaiseen ihonhoitoon (Virve Fredman), sisältää affiliate-linkkejä

Virve Fredmanin kirja avaa kauniin ja kuulaan ihon salaisuuksia, joihin pääsee oikeanlaisin ihonhoitorutiinein. Eteläkorealainen ihonhoito on noussut kuumaksi trendiksi ympäri maailman ja myös omakohtaisten positiivisten kokemusteni kautta on helppo ymmärtää miksi ”K-beautysta” nyt kohistaan.

Kirjan parissa täydellisen ihon tavoitteluun saa konkreettisia vinkkejä ja lisää tietämystä ihonhoidosta yleisestikin. Kirja johdattelee syvemmälle pohtimaan ihonhoitoa ennakoivaksi pikemmin kuin vain ongelmien ratkaisemiseksi.

Kuva: WSOY

Täydellinen iho on jämäkkä ja painava opas, joka kuitenkin tuntuu käteen sopivalta. Kirja sisältää runsaasti kirjallista materiaalia ja vinkkejä siitä, mistä K-beautyssa eli korealaisessa kosmetiikassa, joka pitkälti keskittyy ihonhoitoon, on kyse. Korealaisen ihonhoidon ytimestä löytyvät kosteutus, hoitonesteet, seerumit ja kangasnaamiot. Erityisesti kangasnaamiot ovatkin jo monelle tuttu aspekti korealaisesta ihonhoidosta. Fredmanin johdanto kirjaan avaa yksityiskohtaisesti korealaisen ihonhoidon perustaa ja antaa hyvät perustiedot lähteä lukemaan kirjaa eteenpäin – myös niille, joille korealainen ihonhoito on vielä käsitteenä tuntemattomampi.  Kirjan suurin, ja myös kenties hankalin, oppi on ennen kaikkea uudenlaisen tavan omaksuminen ihonhoitorutiineihinsa.

Fredman kuvailee täydellistä ihoa korealaisen kauneuskäsityksen mukaan täyteläisesti kosteutetuksi ja kauniin heleäksi. Kirjassa, kuten korealaisessa ihonhoidossa, kosteuttamisella oli suuri rooli, että vaikka kirjanlukuaamuna olin laittanut kasvoilleni seerumia ja kosteusvoidetta, sai kaikki se kosteuttamisesta lukeminen tuntumaan ihoni kiristelevältä. Ehkäpä alitajuntani lähetti viestiä, että vieläkin enemmän perinpohjaisempaa huomiota voisin itse juuri kosteutukseen kuivaihoisena kiinnittää huomiota.

Suosittelemme

10-vaiheinen ihonhoitorutiini on korealaisen ihonhoidon perusta –vaikkakaan kaikkia vaiheita ei tarvitse toteuttaa päivittäin. Erityisesti vaiheista jäi mieleen kaksivaiheinen puhdistus, johon oikeastaan nyt törmäsin ensimmäistä kertaa. Puhdistus tulisi aloittaa öljypohjaisella tuotteella, jolla puhdistetaan muun muassa meikki ja tali. Toisen vaiheen vesiliukoinen puhdistus puolestaan puhdistaa ihon ja ihohuokoset. Tämä metodi onkin päässyt osaksi rutiinejani.

Menetelmällä myös taklataan yksi ihonhoidon harhaluulo, jossa puhdas iho tarkoittaisi kovaa ja rajua puhdistusta niin, että iho tuntuu kireältä. Korealainen ihonhoito on erityisen hellävaraista, jossa ihoa varotaan vahingoittamasta tai venyttämästä liikaa. Hellävaraisuudesta esimerkkinä on myös se, että kuorinta tuotteet eivät perustu mekaaniseen kuorintaan kuten kuoriviin hiukkasiin vaan kemiallisiin aineisiin.

Hyvä kirjan oppi on myös, että rutiineista voi valita itselleen ne, jotka tuntuvat luonnollisimmilta ja lisätä vaiheita, mikäli se tuntuu mielekkäältä. Hyvä saate lukijalle on lisäksi, että korealainen ihonhoito ei tarvitse välttämättä korealaisia tuotteita, vaan lähisupermarketista todennäköisesti kaikki tarvittavat tuotteet voit löytää.

Täydellinen iho -teos myös lisää huomattavasti ymmärrystä kaappisi ihonhoitotuotteisiin ja niiden tarkoitukseen ja toimintaan. Käytännön tasolla kirjasta löytyy hyviä vinkkejä juuri sinun ihonhoitoosi, kuten esimerkiksi oikeanlaisen seerumin valintaan kullekin iholle ja ihosi tarvitsemiin vaikuttaviin ainesosiin. Opastusta saa myös erilaisten ihotyyppien hoitoon. Mielenkiintoista oli myös perehtyä kattavaan tietopakettiin erilaista aktiiviaineista, joita purkkien kyljissä ja mainoksissa viljellään.

Kirjan lopusta löytyy myös pitkä listaus erilaista korealaisista kosmetiikkamerkeistä, esimerkiksi tueksi ostoksille, mikäli kosmetiikkaliikkeissä liikut Aasiassa. Itse suosittelen erityisesti Thaimaan ja Malesian matkaajia suuntaamaan Watsonssille ostoksille, kyseisten maiden alhaisen hintatason vuoksi, joissa hyllyissä odottaa valinnan vaikeus lukuisten K-beauty –tuotteiden äärellä.

Virve Fredmanin kirja pitää sisällään paljon tekstiä. Välillä tekstin paljous tuntuu raskaalta, mutta kiehtova informaatio saa jatkamaan lukemista.  Kirja on nimenomaan tietopaketti luettavaksi, ja satunnaiset kuvat ovat kirjassa pääsääntöisesti vain kuvituksena. Kattava tietopaketti sopii toki ahmittavaksi kerralla, mutta koko kirjaa ei tarvitse lukea päästääkseen alkuun ja tutustumaan korealaiseen ihonhoitoon.

Fredman on onnistunut luomaan teoksen, joka opettaa meille jokaiselle jotakin uutta, tarjoaa syvällistä tietoa, mutta samalla antaa valinnanvapauden ilman syyllistämistä poimia kirjan opeista juuri ne itselle mieluisimmat tavat ja menetelmät.

Voit ostaa kirjan Adlibriksen verkkokaupasta painettuna tai e-kirjana.

Lue lisää