Humalistonkatu on nyt Turun kellokatu

Kaupallinen yhteistyö: KultaViljaset

Nyt kun Kellokauppa KultaViljaset on avannut ovensa uusissa liiketiloissa, voi Humalistonkatua hyvällä syyllä kutsua Turun keskustan Kellokaduksi. Samalta kadulta löytyy nimittäin muitakin alan liikkeitä, ja kuluttajan kannalta parasta on se, että liikkeiden tarjonta ei varsinaisesti kilpaile keskenään, vaan päinvastoin ne täydentävät toisiaan.

Kellohuollot ja vintage-kellojen myynti on osa KultaViljasten erikoisosaamista

Kellokauppa KultaViljaset on Turun ainoa valtuutettu Omega-huoltopiste ja myy myös huollettuja Omega-kelloja menneiltä vuosikymmeniltä. Huolto palvelee muitakin arvokellomerkkejä, sillä Swatch Groupin merkkien lisäksi KultaViljasilla huolletaan niin TAG Heuerit, Eternat, kuin vaikkapa Orikset ja Raymond Weilitkin – sekä tietenkin kaikki vintage-kellot monikymmenvuotisella kokemuksella.

Kellohuollot ovat yrityksen päätoimintaa ja siihen on viime vuosien aikaan panostettu kaikkein eniten, jotta kellosepän työssä käytettävät työvälineet vastaavat vaativimpienkin merkkien vaateisiin.

“Kellojen keräily on innokasta ja vaikka olimme jo kerran luopuneet vintage-mallien myynnistä, niin palasimme siihen uudestaan kolmisen vuotta sitten ja lentoon se lähti, kun teimme yhteistyösopimuksen Kellotori.fi -sivuston kanssa. Tänä päivänä meiltä lähtee huollettuja kelloja menneiltä vuosikymmeniltä ympäri Suomea ja hieman jo muuallekin Eurooppaan.” – kertoo kauppiaspari Tarja ja Pasi Viljanen – “huollettujen vintagekellojen arvostus on merkittävästi kasvanut, kun keräilijöiden tietämys ja vertailumahdollisuudet netin kautta ovat kasvaneet. Merkittävin hintaan vaikuttava kriteeri on kellon kunto, jota verrataan tietenkin aina kunkin kellon omaan alkuperäiseen kuntoon.”

Suosittelemme

Kaikki KultaViljasten myynnissä olevat kellot ovat huollettuja ja myydään kahden vuoden käyntitakuulla. Kellot löytyvät myynnistä niin myymälästä kuin Kellotori.fi -sivustoltakin – tai toisinpäin, vintagekauppa kulkee enemmän verkkosivuston kautta.

Toki pitää olla uuttakin

Jotta on mahdollista säilyttää vanhaa, niin sen rinnalla pitää tarjota myös uutta. KultaViljasten valikoimasta löytyy laajalla valikoimalla Citizenin Eco-Drivet ja nyttemmin Suomen valikoimaan tulleet automaattikellot. Uudet kellotuotteet yhdistyvät helposti liikkeen palvelutarjontaan – ja myös vintagemaailmaan, sillä Citizen on ollut suomalaisten suosima kellomerkki yli viidenkymmenen vuoden ajan. Citizen-uutuuksien lisäksi myynnissä on täysin kunnostettuja Citizenin vintagemalleja 60- ja 70-luvuilta.

Tarja Viljanen uuden kellokaupan edessä.

Kuka on Heikki Hartikainen? No hän on Sarpanevan SUF:a käyttävä Lumoavan muotoilujohtaja Kuopiosta. Lumoava-korut suunnitellaan lahjakkaiden kotimaisten suunnittelijoiden toimesta ja valmistetaan Kuopion Saurumilla. Heikki Hartikaisen ja muiden Lumoavan suunnittelijoiden kädenjäljet näkyvät Kellokaupalla Citizenin vieressä näyttävinä, viehättävinä tai juhlavina koruina, jotka täydentävät kelloihmisten juhla- ja arkipukeutumista. Kellokauppa KultaViljasilla on pitkä yhteinen historia saurumilaisten kanssa, joten Citizenin ja Lumoavan lisäksi sieltä tulevat mm. kodinkellot.

Lumoavan heikki Hartikainen
Lumoavan Heikki Hartikainen

Uusi yhteistyö alkamassa Aegaon Watches -kellojen kanssa

Suomessa tehdään loistavaa kellobuustausta niin harrastajien kuin ammattilaistenkin toimesta, joten aina kaivataan myös jotain ihan uutta. Tähän KultaViljaset vastaa yhteistyöllä Aegaon Watchesin kanssa, joka on ensimmäinen virolainen kellomerkki. Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa myyntiin tulee Tabula Rasa -malliston kellot, joka on erilainen ja houkuttavan muhkeankokoinen kellomallisto tyylikkään pelkistetyllä muotoilulla.

Aegaon tarjoaa uudenlaista rentoutta klassisten kellomallien sijaan, sillä mallisto on unisex, ja tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon nuorekkaaseen makuun. Aegaon-kelloja myydään 25 maahan ja ensimmäisenä Suomessa se löytyy Turun Kellokadulta numerosta 8.

Aegaon Watches Tabula Rasa

Yhteistyö palvelee kaikkia

Arvostus käsityöhön – ja nimenomaan muidenkin tekemään käsityöhön – näkyy kauppiaspariskunnan toiminnassa myös yhteistyönä muiden alan toimijoiden kanssa. KultaViljaset ovat järjestäneet vuosittain suosittuja kellotapahtumia ja seuraavana on edessä Kellojen Kevät -tapahtuma, jota vietetään Brankulla helmikuun 27. päivänä hulppeasti koko Brankun (eli Turun VPK:n talon) juhlasalin täydeltä. Tapahtumassa on mukana 25 näytteilleasettajaa ja tilaisuuteen on kaikille vapaa pääsy.

Brankku sijaitsee Humalistonkadun yläpäässä, joten voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että Humalistonkadusta on tullut Turun Kellokatu.

Lue lisää