Helli vartaloa

Vartalon ihonhoidossa tulee käytettyä monenlaisia tuotteita pesusta kosteuttamiseen ja kuorintaan. Herkkäihoisena en ole kuitenkaan löytänyt itseäni miellyttäviä luottokumppaneita vartalon ihonhoitoon. Muun muassa tästä syystä oli erityisen mielenkiintoista laittaa testiin Flow Cosmeticsin luonnonmukaisia tuotteita iholle.

Tuoksuton sekä lisä- ja väriaineeton Sheavoi on monipuolinen kosteuttaja niin vartalon kuin kasvojen iholle. Lisäksi se käy myös hoitamaan kuivia hiuksia ja huulia. Itse otin sheavoin testiin pitkän flunssarupeamana jälkeen, jonka jäljiltä lääkkeiden sivuvaikutuksena olin saanut ihottumaa kyynertaipeisiini ja reisiini. Levitin sheavoita viikon kuurin aamuin ja illoin, ja ihottumat olivat vain ikävä muisto. Samalla tulin miettineeksi kuinka absurdia on, että kun ihomme on heikoimmillaan, esimerkiksi ihottumasta, yritämme hoitaa ihoa voiteilla, jotka sisältävät kaiken maailman kemikaaleja, joista suurinta osaa emme tunnista, tai vaihtoehtoisesti reseptivoiteilla, joissa käytetään kortisonia.

Lisäksi käytin sheavoita satunnaisesti öisin kasvojen kuivimpiin kohtiin ja tuote tehosi erinomaisesti. Ainoa pienen miinuksen annan tuotteelle siitä, että omasta mielestäni tuote voisi olla riittoisampi. Kuitenkin ajatus 100% luomulaatuisesta luonnollisesta tuotteesta menee tuon pikkumiinukseni ohi ja painaa hankinnan vaakakupissa enemmän.  On hyvä huomioida, että tuote on todellakin rasvainen, eikä imeydy nopeasti. Tästä syystä esimerkiksi itse suosin voidetta pikemmin illoin, jolloin voin jättää tuotteen vaikuttamaan huoletta koko yöksi. Uskon, että olen löytänyt sheavoista luottokumppanin kuivan ihon ja ihottuman hoitoon!

Suosittelemme

Ihonhoitoon liittyen testissä oli myös luonnonkuituinen Konjac Sieni vartalolle.  Sienen avulla peseytyessä sieni puhdistaa, kuorii ja pehmeyttää ihoa, mikä oli helppo havaita jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Itsellä sienen käyttö jäi kuitenkin vähäiseksi omien pesurutiinien vuoksi – sientä olisi ehdottomasti kannattanut käyttää useammin.  Henkilökohtaisesti uskon, että itselläni voisi ollakin enemmän käyttöä sarjan kasvojen pesuun tarkoitetuilla sienillä. Erityisesti Konjac Sieni Bamboo Charcoalin kokeileminen houkuttaa.

Vaikka varsinaisia luottotuotteita itselläni ei olekaan vartalon ihon hoidossa, rakastan erityisesti erilaisia tuoksuvia vartalokuorintoja! Siksi oli lähes pakonomainen tarve myös testata Flow Cosmeticsin himalajansuolakuorintoja, jotka ovatkin heidän suosituimpien tuotteiden listalla.

Tuoksuksi valikoitui hurmaava Lime & Mansikka. Tuoksu oli aidolla tavalla todella hedelmäinen, aromaattinen ja täyteläinen sekä raikas ja virkistävä. Kaikki Flow-suolakuorinnat ovat yhtä tehokkaasti ihoa hoitavia ja kosteuttavia – joten voit valita lukuisista tuoksuista juuri oman suosikkisi.

Kuorinta jätti iholle pestessä öljyisen pinnan, kuten aiemmin testaamani kasvojen puhdistusvoide, mutta tässäkin tapauksessa öljy oli hoitavaa eikä jättänyt esimerkiksi likaista oloa. Kuorintana mielestäni tuote toimi hyvin ja tuoksu erityisesti oli ilahduttava. Jatkan ehdottomasti himalajansuolakuorintojen käyttöä jatkossakin!                   

Flow Cosmetics valmistaa aidosti luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita Hyvinkäällä. Yritys sai alkunsa vuonna 2004, jolloin Riitta Jänkälä päätti luoda kauneustuotteita luontomme omista alkuperäislajikkeista. Riitta oli havahtunut miksi levittää iholle haitallisia aineita ja kampaajana hän oli turhautunut päivittäiseen kemikaalikuormaan. Kaikki Flow Cosmeticsin tuotteet ovat 100% luonnollisia sekä luomua eivätkä sisällä keinotekoisia ainesosia. Kaikki luomusertifioidut raaka-aineet sekä pohjoisen puhtaassa luonnossa villinä kasvaneet kasvit valitaan huolella. Jokainen tuote myös valmistetaan käsin. Suomen lisäksi Flow Cosmeticsin tuotteet ovat levinneet myös ulkomaalaisten luomukosmetiikan ystävien suosikeiksi. Lisää Flow Cosmeticsin tarinasta voit lukea täältä.

Lue lisää