Grand Seikon Masterpiece-sarjan SBGZ009 tekee kunniaa koivun jaloudelle

Watches & Wonders 2023 Watches & Wonders 2023

Watches & Wonders -messuilla esitelty Grand Seiko Masterpiece-malliston uutuus on käsinkaiverrettu platinainen manuaalivetoinen SBGZ009 Spring Drive Limited Edition, joka esittelee Grand Seikon valmistuksen mestaruutta. Kelloa valmistetaan ainoastaan 50 kappaleen erä.

Kita-Yatsugataken vuorten ylängöillä aukeaa kovin suomalaisen näköinen maisema. Alue on tunnettu koivumetsistään, minkä Grand Seiko on halunnut ikuistaa tähän Masterpiece-malliston kelloon. Täysin platinainen kello on käsinkaiverrettu muistuttamaan talvista koivumetsää.

Grand Seiko ja platinainen koivumetsä.

Grand Seikon rakkaus koivuihin on tullut tutuksi jo aiemmin. Vuonna 2021 esitelty SLGH005 “White Birch” palkittiin laajalti. SBGZ009 tuo saman elävyyden ja valolla leikittelevyyden jalometalliin kaiverretussa kuvioinnissa.

Lumisen äänettömän koivumetsän tunnelma välittyy kellosta. Metalleista jaloin, platina tuo kelloon ajattomuutta ja Spring Driven tasainen käynti välittää tunteen metsän hiljaisuudesta ja ajankulun vääjäämättömyydestä lähes runollisena kokonaisuutena.

Grand Seiko Masterpiece Collection SBGZ009 Spring Drive Limited Edition
Grand Seiko SBGZ009 Spring Drive Limited Edition on todella ohut manuaalivetoiseksi Spring Drive kelloksi.

Kellon kuori on halkaisijaltaan 38,5 millimetriä, mikä tekee siitä suomalaiseen ranteeseen sopusuhtaisen kokoisen. Kello vain 9,8 milliä paksu, mikä on todella ohut ottaen huomioon sen manuaalivetoisuuden ja pitkän käyntivaran.

Tyylikäs krokotiilinnahka sopii platinaisen kellon kanssa erittäin hienosti ja tuo juuri sitä eleganssia mitä täysjalometallinen kello edellyttää. Sopii hienosti Grand Seikon Masterpiece -sarjaan.

Suosittelemme

Grand Seiko Masterpiece Collection SBGZ009 pöydällä
Grand Seikon Masterpiece-eleganssia. Kaikkia nyansseja on vaikea saada valokuvaan.

Micro Artist Studio – Huipputeknologian näyteikkuna

Tässä kellossa on koneistona Grand Seikon vuonna 2019 julkaisema Spring Drive Caliber 9R02, jossa on manuaalivetoiselle kellolle ilmiömäinen  84 tunnin käyntivara. 9R02 saavuttaa tämän kahden erillisen jousikotelon ja Grand Seikon kehittelemän ‘Torque Return System’ eli väännönpalautusjärjestelmän avulla.

Täydessä vedossa ainoastaan osa jousivoimasta kuluu koneiston tarkkaan käyntiin. Loput, arviolta 30% voimasta käytetään jousen uudelleenvetämiseen, mikä lisää käyntivaraa huomattavasti.

Grand Seiko Caliber 9R02 takakannen kautta nähtynä.
9R02 on Grand Seikon eliittikoneistotiimin Micro Artist Studion käsialaa.

Koneiston on valmistanut Grand Seikon huippukoneistoihin keskittynyt Shijirissä sijaitseva Micro Artist Studio, jonka käsialaa monet Grand Seikon koneistoinnovaatiot ovat. Nimensä mukaisesti vaikka ovatkin huipputeknologisia mikromekaniikan velhoja, he ovat myös taiteilijoita ja 9R02 on koristeltu myös sisältäpäin Grand Seikolle ominaiseen tyyliin. Koneiston jousikoteloon on leikattu Shiojirin alueen tunnus, kellokukka. Koneiston takana on myös Spring Driveille ominainen käyntivaramittari. Kelloa valmistetaan ainoastaan viidenkymmenen kappaleen erä.

Vaikka teknologisesti Grand Seiko Masterpiece Collection Hand-engraved Manual-winding Spring Drive Limited Edition SBGZ009 ei esittele mitään uutta, on sen käsinkaiverrettu ainutlaatuisuus näkemisen arvoinen. Kokonaisuus tavoittaa suomalaisen sydämen koivumetsän tunnulla uskomattoman hienosti. Grand Seiko näyttää mitä se osaa parhaiten tehdä.

Grand Seiko Masterpiece Collection SBGZ009 lähikuvassa
Grand Seiko Masterpiece Collection SBGZ009 tavoittaa talvisen koivumetsän jalouden kauniisti.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Grand Seiko
 • Malli: SBGZ009
 • Koneisto: 9R02 Manuaalivetoinen Spring Drive
 • Käyntivara: 84 tuntia
 • Tarkkuus +/- 15 s/kk
 • Magneettisuojaus 4800 A/m
 • Kellon kuori: Käsinkaiverrettu platina
 • Kellon halkaisija: 38,5 mm
 • Paksuus: 9,8 mm
 • Lasi: kaksoiskupera safiiri (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: roiskesuojattu 30m (3 bar)
 • Rannekkeen leveys: 19 mm
 • Ranneke: musta krokotiilinnahka

Lue lisää