Tänään ranteessa: Grand Seiko SLGH005 “White Birch”

Grand Seiko SLGH005 on suosittu ja palkittu kellomalli, jonka lempinimi “White Birch” tulee sen koivumetsää muistuttavasta kellotaulusta.

Valmistajansa uusinta Evolution 9 -suunnittelufilosofiaa edustava Grand Seiko Hi-Beat 36000 80 Hours (SLGH005) voitti marraskuussa 2021 pidetyn GPHG-palkintogaalan Vuoden kello -palkinnon. Kellon voittokulku sai jatkoa kesäkuussa 2022, kun se sai “Best of the Best” -palkinnon Red Dot Design Award 2022 -kilpailun Product Design -kategoriassa.

Grand Seiko SLGH005 “White Birch”

Voiton avaimina voidaan pitää White Birchin kokonaisvaltaisuutta, mitä tulee sen edistykselliseen 9SA5-koneistoon, upeasti toteutettuun koivumetsää muistuttavaan kellotauluun, sekä Evolution 9 -suunnittelufilosofian mukaiseen veistokselliseen kellonkuoreen ja sen viimeistelyyn.

Kellotaulu ansaitsee kehuja kolmiuloitteisuudesta ja montahoisista indekseistä, jotka on viimeistelty käsin japanilaisten artesaanien toimesta. White Birchin kellotaulun elävyys ja leikittelevyys valossa on asia, jonka voi todeta vain näkemällä kello omin silmin.

Grand Seiko SLGH005

80 tunnin käyntivaran omaavan 9SA5-koneiston dual impulse -käyntilaitetta on kutsuttu Co-axial ratkaisun kaltaiseksi mullistukseksi koneistoteknologiassa.

Voin kehua myös Grand Seiko SLGH005:n laadukasta teräsranneketta, joka on kauniisti viimeistelty ja mukailee rannetta hienosti. Rannekkeen hienona yksityiskohtana pidän Grand Seikon hillityn kokoista solkea, joka muodostaan ja koostaan johtuen ei ole tavanomaisen altis hiusnaarmuille.

Suosittelemme

Grand Seiko SLGH005 "White Birch"
White Birch istuu 40 millimetrin kokoisena ja 11,7 millimetrin paksuisena hienosti ranteeseen.

Pidemmittä puheitta, tällä kertaa ranteessani on hetken aikaa palkittu Grand Seiko “White Birch”, joka sopii suomalaiseen sielunmaisemaan kuin sauna konsanaan. Eipä siis ihmekään, että näitä kymmenen tuhannen euron arvoisia kelloja on päätynyt useamman aikaansa ja japanilaista käsityötä arvostavan suomalaisen ranteeseen. 🙂

Grand Seikon kelloja Suomessa myy Lindroos Kämp Galleria.

Lue lisää