Grand Seiko esitteli Genevessä päivityksen Masterpiece-sarjan jalokivikelloon

Watches & Wonders 2023

Grand Seiko esitteli Genevessä Watches & Wonders -messuilla mallistonsa uusimman kruununjalokiven. Harvojen budjettiin mahtuva jalokivikello on koristeltu timantein ja safiirein ja valmistettu käsityömestaruutta vaalivilla tekniikoilla.

Grand Seiko Masterpiece Collection Spring Drive 8-Day Jewelry Watch SBGD213 -jalokivikello
Grand Seiko Masterpiece Collection Spring Drive 8-Day Jewelry Watch SBGD213 on Grand Seikon uusi kruununjalokivi.

Viime vuonna Grand Seiko esitteli Masterpiece-malliston Grand Seikon leijonasta inspiroituneen kruununjalokiven, viiden kappaleen rajoitetun erän SBGD209J-jalokivikellon, jossa timanttirivit toisensa jälkeen koristivat kellon kuorta ja taulua.

Nyt Geneven Watches & Wonders -messut tuovat näytille seuraavan version Micro Artist Studion taidonnäytteestä. Tällä kertaa kahdeksan kappaleen sarjassa valmistettavan Grand Seiko Masterpiece Collection Spring Drive 8-Day Jewelry Watch SBGD213 -jalokivikellon.

Päivitys aiempaan on näyttävä

Grand Seiko jalokivikello lähikuvassa.
Jalokivien istutus kanavaan tässä tarkkuudessa ja mittakaavassa on äärimmäisen vaativaa ja tekniikkana soveltuu osoittamaan Grand Seikon mestaruutta.

Käytännössä kellon runko on sama kuin ‘Valkoiseksi leijonaksi’ -ristityssä SBGD209J-kellossa, jossa indeksien osaa näyttelivät mustat timantit. Tämän vuoden mallissa mustat aksentoivat timantit ovat vaihtuneet sinisafiireihin ja kellotaulun keskiosa on nyt sinistä helmiäistä.

Platina on istutusmateriaalina mestarin valinta ja tässä kellossa jalokivet on istutettu kanavaan, joka on eräs vaativimmista tekniikoista helmpommilla materiaaleillakin. Pienikin virhe tekee koko prosessin tyhjäksi ja istutus on aloitettava alusta, uuteen runkoon. Tässä mittakaavassa se on sanoinkuvaamatonta mestaruutta.

Seiko Masterpiece Collection Spring Drive 8-Day Jewelry Watch SBGD213 lähikuvassa.
Grand Seikon platinaisessa jalokivikellossa on lähes kolmesataa timanttia ja safiiria.

Vaalean platinan ja sinisafiirin yhdistelmä on lähellä suomalaisille rakasta sinivalkoisen sävyä ja kellon lähes kolmesataa timanttia ja safiiria takaavat että tämä kello huomataan. Olkoonkin että jalokivikellon omistajan saattaa usein olla helpompi kysyä aikaa autonkuljettajaltaan, SBGD213:ssa safiirit tuovat jalokivikelloon niin paljon luettavuutta, että kellosta näkee ajan vaivatta. Kuitenkin zaratsu-kiillotettu platina ja jalokivet tekevät kellosta niin suurelta osalta korun, että kellonajan näkeminen tuntuu toissijaiselta.

Suosittelemme

Kuitenkin kello on anteeksipyytelemätöntä huippuhorologiaa. Kellossa on koneistona Grand Seikon eliittitiimin Micro Artist Studion suunnittelema ja valmistama 9R01 Spring Drive -koneisto, jossa kolme jousikoteloa antaa kellolle käyntivaraa 192 tuntia tai 8 päivää tarkkuudella ±10 sekuntia kuukaudessa.

Myös Spring Driven silta edustaa Japania. Kuvattuna on niin Fuji, sen taakse laskeva aurinko, kuin sen juurella olevien kaupunkien valot.

Koneisto on näkyvillä safiirilasisen takakannen kautta, mutta Grand Seikon Spring Drive -koneistojen tapaan nähtävää on automaattikoneistoihin verrattuna vähän. Sekin nähtävä on kuitenkin tarkoituksenmukaista. Kellon silta on leikattu muistutamaan Fuji-vuoren huippua ja sen kätkemä liipotin vuoren taakse laskevaa aurinkoa, siltaan kiinnitetyt rubiinilaakerit Fujin juurella lepäävää Suwan kaupunkia ja käyntivaraosoitin Suwa-järveä vuoren juurella.

Lippulaivamalli osoittaa edelleen Grand Seikon suvereniteetin kellovalmistajana. Vaikka monessa muussa asiayhteydessä vaikeiden tekniikoiden ja materiaalien valitseminen valikoimasta saattaisi tuntua itsetarkoitukselliselta, mutta Grand Seikon jalokivikellon tapauksessa ne muodostavat eheän kokonaisuuden jossa ne ovat, sen lisäksi että tarkoituksenmukaisia, myös tyylikkäitä osoituksia valmistajan mestaruudesta.

Kelloa myydään valikoiduissa Grand Seiko Boutiqueissa. Jos kello kiinnostaa, kannattanee pyytää autonkuljettajaa selvittämään missä kaupungissa on lähin Boutique.

Grand Seiko SBGD213 soldier-kuvassa
Grand Seiko SBGD213 on vaikuttava ilmestys, mutta valitettavan harvojen ulottuvilla.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Grand Seiko
 • Malli: SBGD213
 • Koneisto: 9R01
 • Käyntivara: 192 tuntia
 • Kellon kuori: 950 Platina
 • Kellon halkaisija: 44,5 mm
 • Paksuus: 14,4 mm
 • Lasi: kaksoiskupera safiiri (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 100m (10 bar)
 • Rannekkeen leveys: 23 mm
 • Ranneke: sininen krokotiilinnahka
 • Hinta: pyydä autonkuljettajaa selvittämään.

Lue lisää