Genevessä esitelty Grand Seiko Masterpiece-malliston jalokivikello on pysäyttävää luksusta.

Watches & Wonders 2022

Grand Seiko esitteli Genevessä Watches and Wonders -messuilla mallistonsa uuden kruununjalokiven. Jalokivin koristeltu kello on harvojen hintahaarukassa, mutta on osoitus brändin eksklusiivisuudesta niille, joille mikään ei ole liikaa.

Horologian korkeimmilla huipuilla vaikuttavien kellovalmistajien mallistoihin kuuluu usein poikkeuksellisen eksklusiivisten jalokivikellojen kategoria. Genevessä Grand Seikon Masterpiece-mallisto sai tuoreimman tulokkaan tästä pysäyttävästä jalokivikellosta, joka on saanut inspiraationsa leijonasta, joka on 60-luvulta asti ilmentänyt Grand Seikon vahvuuksia.

Grand Seiko Masterpiece Collection Spring Drive 8 Day Jewelry Watch SBGD209

Genevessä esitelty jalokivikello on “Valkoinen leijona”, jolla on sydämenä Spring Drive ilmentämässä leijonan voimaa ja kuori on 950-pitoisuuden platinaa, jota koristaa 267 timanttia osoittamassa sen harvinaisuutta. Taulun kuviointi muistuttaa leijonan harjaa ja kuoren voimakkaan kulmikas muoto muistuttaa leijonan voimakkuudesta.

Grand Seiko – Käsityötaidon suurmestarityö

Ensimmäisenä kellosta tulee monelle mieleen huikeasta timanttien lukumäärästä johtuva korkea hinta, mutta ehkä materiaaliakin enemmän tässä kellossa painaa käsityö.

Se, mitä Grand Seiko esitteli Genevessä on ensisijaisesti huikea käsityötaidonnäyte. Kultasepälle nimittäin kanavaistutus, millä sekä ulkokehän että sisäkehän timantit on istutettu, on yksi haastavimpia istutustekniikoita. Kulmikkaiden kivien kuten baguettien istuttaminen kanavaan vaatii jo suurta taitoa. Mittasuhteiltaan kapenevien baguettien istuttaminen kanavaan on vaativuustasoltaan jo sen mittaluokan toimenpide, että kokenutkin istuttaja saattaa valvoa öitä ennen työhön ryhtymistään.

Suosittelemme

Ainut asia joka voisi enää lisätä haastekerrointa, olisi valmistaa jalokivikello platinasta, mikä on muokattavuudeltaan anteeksiantamaton ja vaativa materiaali. Koska tämä kello on valmistettu 950 pitoisuuden platinasta, tässä kellossa näkyvä käsityötaidon laatu on sanoinkuvaamatonta.

Materiaalina platina on erityisen haastavaa niin istuttamisen, mutta myös viimeistelynkin näkökulmasta. Platina oksidoituu herkästi kuumennettaessa, jolloin metalli vaatii kylmätyöstöä. Valkoisessa leijonassa on yksityiskohtia jotka tuntuvat siltä, että ne on valittu sillä perusteella että ne on lähes mahdottomia toteuttaa.

Kellon kulmikkuutta ja platinan kiiltoa korostamaan on viisteisiin toteutettu pienet harjanteet platinaa kylmätakomalla, jolloin metalli tiivistyy ja työstökarkenee äärimmäisen kovaksi. Sen jälkeen metallin kiillotus on erittäin vaikeaa.

Valkoisen leijonan kiillotukseen on kehitelty erityinen versio Grand Seikon Zaratsu-kiillotuksesta. Yksityiskohtia ei kerrota, mutta käsityöläisen silmä on erittäin vaikuttunut. Viimeistely on juuri sellaista, mistä Grand Seiko on tunnettu.

Kellossa on koneistona Spring Drive 9R01, jossa on kolme erillistä jousikoteloa tuomassa kelloon tavallista pidemmän 192 tunnin eli 8 päivän käyntivaran tarkkuudella ±10 sekuntia kuukaudessa. Spring Driveille tyypillinen käyntivaraosoitin on tässä jalokivin koristellussa kellossa toteutettu kellon takakanteen, ettei taulun harmonia rikkoudu.

Tätä harvinaista jalokivikelloa valmistetaan ainoastaan viisi kappaletta. Se on saatavilla ainoastaan valikoiduista Grand Seiko Boutique -myymälöistä ympäri maailman. Tämä tosin ei liene ongelma niille, joiden budjetti kestää tämän kellon hankinnan.

Uskomaton taidonnäyte Grand Seikolta jälleen kerran.

Grand Seikon jälleenmyyjä Suomessa on Lindroos.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat