Geneva Watch Days 2021: BVLGARI Octo Roma WorldTimer

Roomalainen luksusmerkki BVLGARI esitteli Geneva Watch Days -tapahtumassa kaksi maailmanmatkaajille suunnattua Octo Roma WorldTimer -kellomallia.

Italialainen BVLGARI, tai Bulgari, on kiinnostava luksusvalmistaja, joka tunnetaan korujen, hajusteiden ja asusteiden lisäksi korkealaatuisista rannekelloistaan, joissa yhdistyy italialainen estetiikka ja pirskahteleva “dolce vita” -elämäntyyli sveitsiläiseen kellonvalmistustaitoon.

Parhaillaan käynnissä olevassa Geneve Watch Days 2021 -tapahtumassa Bulgari esitteli kaksi mielenkiintoista uutuutta suosittuun Octo Roma -mallistoonsa.

Octo Roma Worldtimer

Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on maailmanaikatoiminnolla höystetty lisäys kahdeksankulmaisesta muotoilustaan tunnettuun Octo Roma -kellomallistoon, jonka perusmallista olen kirjoittanut jo aiemmin.

Octo Roman inspiraationa on toiminut vuosina 306-312 Rooman keisarina toimineen Maxentiuksen nimeä kantavan basilikan holvien kahdeksankulmaiset kattorakenteet.

WorldTimer-mallit on toteutettu Octo Roman 41 millimetrin kuoriin. Merkittävimmät erot kellotaulun lisäksi on hieman perusmallia paksumpi korkeus, joka sekin on vain 11,35 millimetriä. Tässäkin uutuudessa Bulgari jatkaa valitsemallaan linjalla valmistaessaan keskivertoa ohuempia kelloja.

Bulgari Octo Roma Worldtimer -mallisto

Suosittelemme

Aurinkohiotut kellotaulut on toteutettu kauniisti ja ne sisältävät 24 eri aikavyöhykkeen mukaista kaupunkia. Aikavyöhykkeiden lisäksi kellotaulusta löytyy 24 tunnin aikakehä, sekä tunti-, minuutti- ja sekuntiosoittimet, jotka on mustassa DLC-pinnoitetussa mallissa aikavyöhykemerkintöjen tapaan Super-Luminova -loistemassatut. Kellotaulua tarkastellaan läpinäkyvän takakannen läpi.

Bulgari Octo Roma Worldtimer ref. 013486

Octo Roma WorldTimerin koneistona toimii Bulgarin manufacture-automaattikoneisto BVL257, joka tarjoaa maltillisen 42 tunnin käyntivaran, jonka kaunista viimeistelyä voi niin ikään tarkastella safiirin läpi. Ilahduttavasti WorldTimer-mallissa on perus-Octo Romasta poiketen sadan metrin vesitiiviys, johon vaikuttaa ruuvilukittava vetonuppi.

Sinitauluinen malli (ref. 103481) toimitetaan teräsrannekkeella ja mustanpuhuva DLC-malli (ref. 103486) mustalla kumirannekkeella. Kummankin mallin suositushinta on 8.600 euroa ja niiden toimitukset alkavat lokakuussa. Suomessa Bulgarin kelloja myy Lindroos.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Bulgari
 • Mallisto: Octo Roma
 • Malli: WorldTimer (ref. 103481 / 103486)
 • Koneisto: BVL257 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kellonkuori: ruostumaton teräs (ref. 103481), DLC-pinnoitettu (ref. 103486)
 • Kuoren halkaisija: 41 mm
 • Kellon paksuus: 11,35 mm
 • Lasi: safiiri
 • Takakansi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: teräs (ref. 103481), kumiranneke (ref. 103486)
 • Hinta: 8600 €
 • Saatavuus: lokakuu 2021

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat