Bulgari Octo Roma on tyyliniekan elegantti valinta

Bulgari on italialainen luksusmerkki, joka tekee korujen, hajuvesien ja asusteiden lisäksi rannekelloja. Octo Roma on valmistajan helpoimmin lähestyttävin mallisto, jossa hinta, laatu ja eleganssi kohtaavat erinomaisesti.

Roomasta kotoisin oleva Bulgari, tai BVLGARI, on kiinnostava luksusmerkki, jonka rannekellot ovat jääneet Suomessa syyttä ja suotta liian vähälle huomiolle. Kyseessä on kuitenkin maailmalla korkealle arvostettu valmistaja, jonka kelloissa italialainen estetiikka yhdistyy saumattomasti sveitsiläiseen kello-osaamiseen.

Bulgari Octo Roma

Bulgari Octo Roma on persoonallinen rannekello kahdeksankulmaisen muotokielensä johdosta, jonka inspiraationa on toiminut vuosina 306-312 Rooman keisarina toimineen Maxentiuksen nimeä kantavan basilikan holvien kahdeksankulmaiset kattorakenteet.

Tämä kahdeksankulmaisuus on Bulgarin Octo-malliston (johon Octo Roma kuuluu) esteettinen perusta, jonka päälle asetettu pyöreä kellonkehä tuo kelloon kaivattua pehmeyttä, sanoisinko eleganssia. Sama design toistuu kaikissa Octo-mallistoissa (Roma, L’Originale, Finissimo), joka tekee Bulgarin Octo-kelloista erittäin tunnistettavia.

Bulgari Octo Roma -kello Arte Helsinki -rannekkeella

Bulgari Octo Roma on tyylikäs pukumainen rannekello, jonka rannetuntuma on kohdallaan. Kello on 41 millimetrin kuortaan hieman suuremman oloinen ranteessa kapean kellonkehän takia, joka saa kellotaulun näyttämään isommalta. Designin näkökulmasta katsottuna tämä sopii kellon luonteeseen kuin espresso iltapäivään, toisin sanoen erinomaisesti.

Upea kellotaulu

Octo Roman kellotaulu on mallista riippumatta kauniisti viimeistelty, joka saa kellotaulun hehkumaan joko hillityn samettimaisesti, tai silkkimäisesti hieman kirkkaammin. Oma suosikkini on hillitysti hehkuva antrasiitinharmaa malli, mikä on nahkarannekkeen kanssa Octo-malliston pukukellomaisin. Toista “ääripäätä” edustaa sinitauluinen malli Bulgarin kauniilla teräsrannekkeella, mikä tietyllä tapaa kuvastaa Bulgarin leikittelevyyttä parhaiten. Tämä näennäisesti pieni variointi tuo Octo Roma -mallistolle hienon skaalan, mitä pidän onnistuneena suunnitteluna.

Bulgari Octo Roma -kellomallit

Bulgari Octo Roma on kello, josta löytyy käytön myötä uusia puolia. Ensimmäisenä kiinnitin huomioni muotokielen ohella kellotaulun hehkuun, mutta jonkin ajan kuluttua huomioni kiinnittyi kellotaulun merkintöihin. Mitään ei ole painettu ns. flattina, vaan kaikki merkinnät ovat kohollaan taulusta. Lovettujen indeksien viisteet on kiillotettu, kun taas muuten ne ovat harjattuja. Harjausjäljet ovat samansuuntaisia kellotaulun aurinkohionnan kanssa. Logo ja minuuttimerkinnät ovat kohopainatuksella tehdyt, samoin kuin kello kuuden molemmin puolin oleva SWISS MADE -merkintä.

Bulgari Octo Roma -kello Arte Helsinki -rannekkeella

Tiesitkö, että Bulgari valmistaa kellonkuoret ja kellotaulut Saignelégierin kylässä sijaitsevassa TUOTANTOLAITOKSESSAAN?

Kellon skeleton-malliset kiiltävät minuutti- ja tuntiosoittimet ovat kolmiuloitteiset ja niiden reunojen terävyys on poistettu hiuksenhienoilla viisteillä. Samanlainen reunojen viimeistely näkyy myös sekuntiosoittimessa. Sama hienovarainen viimeistely toistuu kello kolmessa olevan päivyrin reunojen osalta. Päivyrikiekon pohja on hiekkamaisen mattapintainen, jonka päälle on kohopainettu päivämäärät.

Kellotaulun toteutuksessa paistaa parhaiten läpi Bulgarin pikkutarkka ja ylellinen tyyli, josta valmistaja myös tunnetaan. Se mitä kellonystävänä jäin hieman kaipaamaan, on puuttuva lume.

Omalla koneistolla

Octo Roma luottaa Bulgarin omaan BVL 191 Solotempo -koneistoon, joka tarjoaa kellolle maltillisen 42 tunnin käyntivaran. Koneiston vetonuppituntuma on tunnokas, mutta ei erityisen kevyt. Osoittimien siirtämisessä tarvitaan jämäkkä ote ja vetonupin asennon kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä päivyrin ja kellonajan siirtoasennot ovat lähellä toisiaan.

Bulgari BVL 191 Solotempo -koneisto.
Bulgarin omaa BVL 191 Solotempo -koneistoa voi katsella safiirilasin läpi.

Käytössä koneisto virittää itsensä kohtalaisen hyvin, mutta viikonlopun yli se ei ilman käsivetoa tai kellonpyöritintä selviä käynnissä. Tämä 42 tunnin käyntivara on omalta osaltani kellon suurin puute.

Helposti lähestyttävä tyyliniekka

Kuten aiemmin mainitsin, on Octo Roma -mallista Octo-malliston tunnuksenomainen kahdeksankulmainen muotoilu. Se mistä Roman tunnistaa mallistokokonaisuuden edullisimmaksi, on kellonkuoren yksinkertaistetumpi muotoilu. Erilaisia tasoja on vähemmän kuin esimerkiksi Finissimo-mallistossa. Octo Roma on vähiten kulmikkaan näköinen mallisto, mikä tarkoittaa teknisesti vähemmän työvaiheita eli vähemmän työtä, joka tekee siitä samalla helpommin lähestyttävän myös muotokielensä, ei vain hintansa, osalta.

Bulgari Octo Roma edustaa italialaista elämäntyyliä.

Octo Roma on omaleimainen rannekello.

Kuten kirjoituksestani voi hyvin päätellä, on Octo Roman ydin Bulgarin edustamassa elämäntyylissä, ei teknologiassa, vaikka kyseessä onkin genressään laadukkaamman pään tuotos. Bulgari on tyylitietoisen ja etenkin italialaisen tyylin rakastajan mieltä hivelevä valinta, jolla on helppo erottautua edukseen hienovaraisella, sanoisinko elegantilla tavalla. Bulgari Octo -mallisto Roma etunenässä on tähän tarkoitukseen ehkäpä paras valinta, mitä Suomesta on saatavilla.

Yhteenveto

Se miksi olen ihastunut Bulgarin rannekelloihin on monen asian summa. Italialaisuus ja Rooma ovat yhtälö, joka puhuttelee vahvasti. Onhan kyse nautinnollisestä elämästä, la dolce vitasta, joka kuvastaa omaa tapaani elää varsin pitkälti. Kun saan yhdistää tähän rentoon elämäntyyliin sveitsiläisen kellonvalmistuksen perinteet, olen löytänyt itselleni ystävän, jonka kanssa haluan ajan kuluvan.

Bulgari Octo Roma

Mikäli haluat tutustua Bulgarin maailmaan kellojen ja korujen muodossa, kannattaa sinun suunnistaa merkkiä edustavan Lindroosin myymälään tai verkkokauppaan. Kellon sisarmallin löydät tästä.

Bulgari Octo Roma pähkinänkuoressa

 • Malli: Bulgari Octo Roma
 • Mallinumero: 102855
 • Koneisto: BVL 191 Solotempo (in-house automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 41 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 50 m
 • Ranneke: alligaattorin nahka terässoljella
 • Hinta: 5 800 €
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

MCH Group saa uuden omistajan James Murdochin pääomasijoitusyhtiöstä

HourUniverse-konseptin Baselworldin messujen tilalle esitellyt MCH Group on ylimääräisessä yhtiökokouksessaan hyväksynyt James Murdochin pääomasijoitusyhtiö Lupa Systems'in nousun suurimmaksi omistajaksi. Yhtiökokouksen...

HourUniverse korvaa Baselworldin huhtikuussa 2021

Baselworldin taustaorganisaationa tunnettu MCH Group tiedotti uudesta HourUniverse-konseptista, jonka ytimen muodostaa ympärivuotisesti toimiva yhteisöllinen digitaalinen palvelualusta sekä vuotuinen fyysinen...

Galvin Watch Company – australiansuomalainen kellomerkki

Galvin Watch Company on Susan Galvinin perustama kelloalan startup, joka aloittaa vintage-henkisen Alku-kellomalliston ennakkomyynnin Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa 1. elokuuta. Kelloalan viime vuosien...

Tilaa Anonimo Nautilo Vintage Tyyliniekka Edition -rannekello

Tyyliniekka ja Salkari toteuttavat italialaiset juuret omaavan sveitsiläisvalmistaja Anonimon kanssa tyyliä tihkuvan yhteistyökellon 40 ennakkotilauksen täytyttyä. Anonimo Nautilo Vintage...

Convoyn nahkainen kellotasku

Rannekellojen ystävä liikkuu usein useamman aikaraudan kanssa, jolloin laadukas kellokotelo on tarpeellinen varuste. Convoyn nahkainen kellotasku täyttää tämän tarpeen. Kelloharrastajan...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...