Eterna Super KonTiki -sukeltajankello

Kaupallinen yhteistyö: Salkari

Sveitsiläinen Eterna tunnetaan paitsi ETA-koneiston kehittäjänä ja valmistajana, myös legendaarisesta KonTiki-kellomallistostaan. Otimme Salkarin valikoimista tarkempaan esittelyyn kolme erilaista KonTikia, josta esittelyvuorossa on Eterna Super KonTiki -sukeltajankello (ref. 1273.41.46.1364).

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Eterna Super KonTiki on malliston trendikäs perusmalli, josta kielii paitsi Sellitan luotettava peruskoneisto, myös natoranneke. Vaikka natorannekkeet ovat olleet jo useamman vuoden tarvikkeina suosion aallonharjalla, ovat valmistajat varsin nihkeästi tuoneet markkinoille rannekelloja, joissa on oletuksena natoranneke.

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Eterna tavoitteleekin Super KonTikillään rohkeasti nuorekkaampaa ja kenties hintatietoisempaa kohderyhmää, sillä natoranneke tuo paitsi teräsranneketta pienemmän hintalapun, myös kellon tyyliin hyvin sopivan sporttisen ilmeen. Ja kuten kuvasta voi nähdä, kokonaisuus on onnistunut ja tehostevärinä toimiva oranssi on yhdistetty rannekkeessa ja kellossa hienosti.

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Suosittelemme

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Työkalu ranteeseen

KonTikin henkinen luonne on tuotu hienolla tavalla esille kellon pelkistetyssä muotoilussa ja toiminnallisuudessa. Kellon suunnittelussa on noudatettu vähemmän on enemmän -ajattelua ja käyttötuntuma paljastaa surutta sen, että ranteessa on – mitään lisäämättä tai pois ottamatta – käyttökello.

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

 

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Fiiliksen osalta kello herättää vahvoja tuntemuksia siitä, että juuri tästä KonTikistä on haluttu tarkoituksella karsia kaikki prestiisi, mitä KonTiki historiansa myötä mukanaan kantaa. Nämä tuntemukset laittoivat väkisin pohtimaan sitä – että vaikka KonTikien perusdesign on pitkälti sama kaikissa malleissa, ja pääsin samaan aikaan käyttämään kolmea eri KonTiki-mallia – miksi nöyrä tärkeilemättömyys, jopa pragmaattisuus, nousi voimakkaimmin pinnalle juuri tämän mallin kohdalla?

Mitä tämä pragmaattisuus sitten tarkoittaa?

Käytettävyyden osalta perusasiat ovat kunnossa. Kellonajan näkee vaivatta tilanteessa kuin tilanteessa, kiitos selkolukuisen kellotaulun ja sananmukaisesti loistavan lumen. Kellon sisällä toimii luotettavasti Sellitan tunteita herättämätön automaattikoneisto, joten edellä mainittuun helposti luettavaan aikaan voi myös luottaa. Koneiston myötä käyntivara on 38 tuntia.

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Koska kyse on sukeltajankellosta, on Super Kontikin vetonuppi kierrelukittava. Vetonupin tuntumassa on kevyttä jäykkyyttä, joka voi tulla toimistosukeltajalle pienenä yllätyksenä. Asialla on kuitenkin suunniteltu kääntöpuolensa, jonka havaitsin koleana päivänä kelloa testatessani. Kohmeisilla sormilla kellonajan hienosäätäminen onnistui vaivattomasti ja sama tunnottomampi sormituntuma lienee lähtötilanne, jossa kelloa pitää pystyä säätämään esimerkiksi sormet jäässä tai sukelluspuvun hanskat kädessä.

Vastapäivään pyörivän kellonkehän tuntuma on tunnokas ja niin ikään hieman jäykähkö. Kellonkehän sisäreunassa kulkeva oranssi raita yhdessä oranssin sekuntiviisarin kanssa tekee puolestaan kellosta visuaalisesti mielenkiintoisen, jota laadukas oranssimustaraidallinen natoranneke täydentää mainiosti. Näin on pienillä yksityiskohdilla työkalukelloon saatu kevyttä ja piristävää twistiä.

Huolettoman valinta

Eterna Super KonTiki on puhdasverinen sporttikello, jota natoranneke sopivalla tavalla korostaa. Näin ollen se on kuin kotonaan huolettomassa menossa, jossa “vaarana” ovat niin kosteus kuin myös naarmut ja kolhut. Voisin jopa sanoa, että kellon työkalumainen luonne tulee parhaiten esille vasta vuosien saatossa, kun elämän jäljet jättävät siihen oman puumerkkinsä. Ja kuin pisteenä i:n päälle, saa Eternan käyttäjä lähtökohtaisesti vain hyväksyviä katseita.

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Eterna Super KonTiki (ref. 1273.41.46.1364)

Plussat ja miinukset

+ Tehty kovaan käyttöön
+ Reilusti alle kahden tuhannen euron hinta
– Ei sovi parhaalla tavalla kapeaan ranteeseen

Pähkinänkuoressa

 • Malli: 1273.41.46.1364
 • Koneisto: Sellita SW 200-1 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 45 mm
 • Kellon paksuus: 12,8 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 200 m (20 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: natoranneke (tekstiili)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Tyyliniekan uusimmat