Eterna Lady KonTiki Diver

Kaupallinen yhteistyö: Kultakeskus

Sveitsiläinen Eterna on tunnettu KonTiki-kelloistaan, jotka ovat luonteeltaan työkalumaisia ja suorastaan maskuliinisia sukeltajankelloja vähän isompaan ranteeseen. Tämä ennakkokäsitys murtui reilu vuosi sitten, kun Eterna esitteli vuoden 2016 Baselworldin kellomessuilla naisille suunnitellun Lady KonTiki Diver -sukeltajankellon, joka herätti tuoreeltaan suurta mielenkiintoa.

Lopputulos on ollut Eternalle mieluisa, sillä arvosteluiden lisäksi myös ostajat ottivat sukeltajankellon omakseen ja Lady KonTiki Diver on ollut yksi Eternan myydyimmistä malleista julkaisunsa jälkeen.

Eterna Lady KonTiki Diver
Eterna Lady KonTiki Diver

Lady KonTiki Diver -mallisto käsittää neljä erilaista mallia kolmella erilaisella taululla, joista omaan silmääni upein on mustatauluinen ruusukullattu malli. Suomessa suurinta suosiota ovat nauttineet valkotauluiset mallit.

Sukeltajankello, jossa on eleganssia

Eterna on iskenyt Lady KonTiki Diverillaan kiinnostavaan markkinaan, sillä naisille suunnatut järkevän hintaluokan mekaanisen arvokellot ovat olleet monilla valmistajilla sekä myös jälleenmyyjillä lapsipuolen asemassa. Tilanne on hiljalleen parantumassa ja Eterna on näyttänyt tässä oivallista esimerkkiä.

Eterna Lady KonTiki Diverin suunnittelussa on yhdistetty onnistuneesti elegantti ulkonäkö sukeltajankelloon, mitä voidaan pitää kellon menestyksen perustana. Tämä ei ole merkityksetön saavutus, sillä sukeltajankellot ovat lähtökohtaisesti vapaa-ajan kelloja, mutta Lady KonTiki Diver taipuu sporttisen pukeutumisen lisäksi mainiosti bisnes- ja jopa juhlapukeutumiseen.

Eterna Lady KonTiki Diver on elegantti naistenkello.

Eterna Lady KonTiki Diverin kellotauluun on istutettu hillitysti seitsemän timanttia.
Eterna Lady KonTiki Diverin kellotauluun on istutettu hillitysti seitsemän timanttia.

Lady KonTiki Diver on nimensä mukaisesti sukeltajankello ja tähän liittyen oleellisimmat elementit ovat kunnossa. Kellon vesitiiviys on 200 metriä, vetonuppi on ruuvilukittava, kellon lume on sananmukaisesti loistava, ja vastapäivään pyörivä kellonkehä on kontikimaiseen tapaan tunnokkaasti naksuva. Esiteltävässä mallissa on lisäksi kumiranneke.

Pala sveitsiläistä kellokoneistohistoriaa

Kellon koneistona toimii sveitsiläisen kellokoneistotehdas Sellitan SW200-1, joka tiedetään luotettavaksi peruskoneistoksi – joka on käytännössä sama kuin Eternan aikanaan perustaman ja sittemmin Swatch Groupin haltuun päätyneen ETA-koneistotehtaan legendaarinen ETA 2824-2 -koneisto.

Edellä mainitun asian historiallinen ironia piilee siinä, että “oman” ETA-koneiston “menettämisen” jälkeen Eterna siirtyi ETA:n entisen alihankkijatehtaan Sellitan koneistojen käyttäjäksi, mutta on nyt tehnyt vahvaa paluuta omavaraisuuteen 39-kaliiperin in-house-koneistollaan. Aika näyttää siirtyykö Eterna käyttämään jatkossa puhtaasti omia koneistojaan, mutta toistaiseksi KonTiki-mallistossa käytetään niin omaa kaliiperia, kuin myös ETA:n ja Sellitan koneistoja.

Tyyli ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä

Kuten aiemmin mainitsin, Lady KonTiki Diverissa yhdistyvät tyylikäs design ja sukeltajankellon käytännöllisyys. KonTiki-malliston kelloissa käytännöllisyys on tarkoittanut selkeää käytettävyyttä, jossa tyyli ei ole ajanut tarkoituksen edelle. Näistä lähtökohdista ei ole juuri tingitty.

Eterna Lady KonTiki Diver on elegantti naistenkello.

Vetonupin käyttötuntuma on tunnokas, joten oikean päivämäärän ja kellonajan saa helposti asetettua. Kellonajan asettamista helpottaa hacking-toiminto, jolla sekuntiviisarin liikkeen saa pysäytettyä. Sama vakuuttava linja käytettävyydessä jatkuu keraamisen kellonkehän kohdalla, joka naksuu jämäkästi vastapäivään.

Eterna Lady KonTiki Diverin kumiranneke on tyylikäs ja laadukas.
Eterna Lady KonTiki Diverin kumiranneke on tyylikäs ja laadukas.

Lady KonTiki Diverin kellotaulu on selkeä ja helppolukuinen. Kiitos voimakkaan lumeen, kellotaulun luettavuus on erinomainen myös pimeässä. Kokemusten valossa kello istuu hyvin myös kapeaan ranteeseen, etenkin kumirannekkeella.

Suurin myönnytys tyyli ennen tarkoitusta -linjalle on tehty kellonkuoressa. Ruusukullattu ja pvd-pinnoitettu teräskuori on alttiimpi kulumiselle ja suorien iskujen aiheuttamille naarmuille. Pinnoitetusta kuoresta käytön jälkiä on vaikea peittää, siinä missä esimerkiksi harjatun teräskuoren pienet naarmut voi harjata piiloon, ja kiillotetun teräksen voi aina kiillottaa uudelleen.

Yhteenveto

Lady KonTiki Diverissa on onnistuttu hyvällä maulla yhdistämään naisellinen bling-bling mm. timantteja hillitysti käyttämällä. Kellon musta, lakattu kellotaulu jo mainituilla timanteilla koristeltuna yhdessä ruusukultaisen kuoren kanssa on yhdistelmä, joka huokuu hillittyä eleganssia.

Eterna Lady KonTiki Diver on elegantti naistenkello.
Eterna Lady KonTiki Diver on elegantti naistenkello.

Lady KonTiki Diver on yksi Eternan onnistuneimpia kellomalleja. 38 millimetrin koko tekee siitä näyttävän asusteen, mutta ranteessa se tuntuu mittojaan sirommalta. Alle kahden tuhannen hintaluokassa Lady KonTiki Diver tarjoaa rahalle runsaasti vastinetta.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: 1280.64.49.1381
 • Koneisto: Sellita SW-200-1 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuori: ruostumaton teräs
 • Rungon halkaisija: 38 mm
 • Kellon paksuus: 12 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 200 m (20 bar)
 • Rannekkeen leveys: 18 mm
 • Ranneke: kumiranneke
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Daimlerin omistama Mercedes-Benz lopettaa vetymallinsa valmistuksen taloudellisista syistä

Vuonna 2013 Mercedes-Benz esitteli täysin uuden tavan liikuttaa SUV -malli GLC:tä. Tuolloin Fordin ja Nissanin kanssa yhteistyössä kehittämästä mallista...

Vieläkin häijymmän näköiset jättimunuaiset – uusi BMW M4 vuosi julkisuuteen täysin naamioimattomana

BMW aiheutti melkoisen kohun, kun jättimäisellä pystysuuntaisella munuaismaskilla varustettu uusi 4-sarja esiteltiin muutama päivä sitten. Malliston huipulle asettuva M4...

VW julkaisi ensimmäiset tiiserikuvat uudistuneesta Arteonista – tarjolle tulee myös shooting brake -tyylinen farmari

Volkswagen toi mallistoonsa jo yli 10 vuotta sitten CC:ksi nimetyn neliovisen coupén Passatin pohjalta. Sen jalanjälkiin astui kolmisen vuotta...

Frédéric Arnault aloittaa TAG Heuerin toimitusjohtajana

Sveitsiläinen kellomerkki TAG Heuer vaihtaa toimitusjohtajaa, kun 25-vuotias LVMH:n omistajaperheeseen kuuluva Frédéric Arnault ottaa vetovastuun 1. kesäkuuta. Vuodesta 2017 TAG Heuerin...

Flippaaja.fi – kelloharrastajan markkinapaikka

Kelloharrastamiseen kuuluu olennaisena osana flippaaminen, eli kellojen myyminen ja vaihtaminen toiseen. Kellojen flippaamista varten löytyy useita kansainvälisiä palveluita, sosiaalisen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...