Esittelyssä: Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80 -sukeltajankello

Swatch Groupiin kuuluva Sveitsiläinen Tissot on profiloitunut kohtuullisesti hinnoiteltujen ja hyvän hinta-laatusuhteen omaavien kellojen valmistajaksi, jonka Seastar 2000 Professional Powermatic 80 -sukeltajankellon painoarvo kallistuu selvästi laadun puolelle.

Pitkän historian omaava Tissot tavoittelee nykyään nuoria ja sporttisia asiakkaita laajalla ja edullisesti hinnoitellulla kellomallistollaan. Mallistosta löytyy useita edullisia kvartsikoneistoisia kelloja, mutta myös laadukkaalla mekaanisella Powermatic-automaattikoneistolla varustettuja kelloja, joiden hinta on erittäin kohtuullinen laatuun nähden. Tässä niistä yksi.

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

Ensimmäiset Tissot Seastar -mallit tulivat myyntiin jo yli 70 vuotta sitten, mutta tuolloin kello oli nykymittapuulla lähinnä pukukellon kokoinen ja näköinen. Nykyään muhkean kokoisen Seastarin tunnistaa välittömästi sukeltajankelloksi, ja sen sisällä sykkii erittäin kilpailukykyinen mekaaninen automaattikoneisto.

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

ISO 6425-sertifioitu ammattikäyttöön valmistettu Seastar 2000 Professional on ulkoisesti selkeä ja funktionaalinen sukeltajankello, jonka ilmeeseen on saatu syvyyttä ja tyyliä liukuvärjätyllä ja aaltomaisesti kohokuvioidulla kellotaululla. Tuntimerkinnät ja osoittimet ovat reilun kokoiset, ja niissä on runsaat SuperLuminova-upotukset, joten aika näkyy myös pimeässä. Taulua suojaavaa kupumaista safiirikristallilasia ympäröi kookas yhteen suuntaan pyörivä hammastettu keraaminen kehä, jossa on erittäin selkeät aikamerkinnät.

46 millimetriä halkaisijaltaan rungon oikealla puolella on vankasti sivuilta suojattu ja ruuvilukittava nuppi, sekä vasemmalla puolella saturaatiosukelluksessa tärkeä heliumventtiili. Kellon paksuus on kokonaisuudessaan 16,3 millimetriä. Kellossa on 22 millimetriä leveä taittolukolla ja sukellusjatkeella varustettu ruostumaton teräsranneke. Kellon kaveriksi on saatavilla myös kuminen ranneke, mikä on sukelluskäytössä suositumpi vaihtoehto. Kello on vesitiivis 600 metriin asti.

Suosittelemme

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

Tissotin parhaimmistoon kuuluva mekaaninen Powermatic 80 -automaattikoneisto tarjoaa vakuuttavan 80 tunnin käyntivaran, joten kello voi seistä noin kolme ja puoli päivää ilman vedon tarvetta. Koneisto on myös hyvin suojattu magnetismilta, ja muun muassa spiraali on valmistettu Nivachron-titaaniseoksesta. Suojaus lisää kellon luotettavuutta, eikä käynti häiriinny magneettisten lähteiden lähellä. Kellon takakannessa on safiirikristallilasi-ikkuna, jonka läpi voi katsella liipottimen liikettä ja koneiston käyntiä.

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

Yhteenveto

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80 on laadukas, mutta edullisesti hinnoiteltu sukeltajankello, joka soveltuu vaativaankin käyttöön. Ulkoisesti kello on suklariksi hillityn tyylikäs, ja edustaa ilmeeltään valtavirtaa. Reilun kokoinen kello ei viihdy formaaleissa  tilaisuuksissa, mutta istuu juuri ja juuri business casual -tyyliin.

Hinta-laatusuhde on tässä kellossa enemmän kuin kohdallaan, ja noin tuhannen euron sijoituksella saa itselleen tositoimia pelkäämättömän, laadukkaalla automaattikoneistolla varustetun rannekellon, joka palvelee tarkasti vielä vuosienkin päästä.

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

Pähkinänkuoressa

 • Malli: T1206071744100
 • Koneisto: Powermatic 80.111 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kuori: ruostumaton teräs
 • Rungon halkaisija: 46 mm
 • Kellon paksuus: 16,3 mm
 • Kellon paino: 206 grammaa
 • Lasi: kupumainen päältä heijastesuojattu safiirikristalli
 • Takakansi: safiirikristallilasi
 • Vesitiiviys: 600 m (60 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: ruostumaton teräs tai kumi
 • Hinta: 1035 euroa teräsrannekkeella, ja 1000 euroa kumirannekkeella

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

Lue lisää