Esittelyssä Seiko Presage Sharp Edged GMT

Seiko laajensi erittäin hyvin onnistunutta ja hyvän vastaanoton saanutta Presage Sharp Edged -mallistoa kolmella GMT-mallilla.

Vuoden alussa esittelimme Seiko Presage Sharp Edged -uutuusmalliston. Mallisto on saanut laajalti kiitosta ja sitä pidetään yhtenä Seikon onnistuneimpana tuotoksena vuosiin. Kellon muotokieli juontuu muinaisesta japanilaisesta kulttuurista, ja käy se myös Grand Seikon suunnittelupöydän puolella. Seiko on jatkanut malliston kehittämistä lisäämällä GMT-toiminnon, joka meillä on nyt esittelyssä.

GMT-toiminto (Greenwich Mean Time) tarkoittaa lyhykäisyydessään toisen aikavyöhykkeen asettamista ylimääräisen tuntiosoittimen ja 24 tunnin kehän avulla. Toiminto on alkujaan Rolexin 1960-luvulla esittelemä, jonka jälkeen käytännössä jokainen arvokellomerkki on sellaisen julkaissut. Toisen aikavyöhykkeen ajan asettaminen on hyödyllinen vaikkapa paljon matkustelevalle, olkoonkin, että maailmankello on nykyään nähtävillä helposti myös digitaalisesti.

Seiko Presage Sharp Edged GMT ranteessa.

Seiko on tähän asti pantannut automaattisen GMT-kellon julkaisua – tai ei ainakaan ole niitä liiemmin julkaissut. Suursuosiota nauttivalle Presage Sharp Edged -mallistolle GMT-version julkaiseminen on oikeastaan erinomainen asia – sillä nyt kuluttajalla on valita monen eri väriyhdistelmän ja toimintojen välillä.

Suosittelemme

Seiko Presage Sharp Edged GMT

GMT-versio poikkeaa esikuvastaan muutamin yksityiskohdin. Kellon koko on ymmärrettävästi hieman isompi (39,3 -> 42,2 millimetriä) ja paksuuttakin on hivenen enemmän isomman koneiston myötä. Vesitiiviys on sama 10 ATM ja korvakkeiden väli on 20 millimetriä. Ruuvilukittavaa nuppia ei tässäkään ole, ja koneisto on nähtävillä läpinäkyvän takakannen avulla.

Päivyri on toteutettu onnistuneesti kello kuudessa olevalla pikkurekisterillä, ja kello yhdeksän kohdalla on 45 tunnin käyntivaraosoitin. Kellotaulu on kauniin tasapainoinen. Koneistona toimii Seikon inhouse-koneisto 6R64.

Tämänkin kellon juju on toimintojen lisäksi taulun kuvioinnissa ja terävissä reunoissa. Taulussa on käytetty muinaista japanilaista hampunlehtikuviointia. Värivaihtoehdot juontavat juurensa niinikään muinaiseen japaniin: vihreä (Tokiwa, ikivihreä metsä), sininen (Aitetsu, indigonsininen teräs), musta (Sumiiro, kalligrafiamuste) ja ruskea (Hihadairo, japanilainen sypressipuu). Viimeksi mainittu on Seiko Boutique -erikoismalli.

Tämän lisäksi on esitelty Seikon 140. juhlavuosimalli, jossa on suomalaisittain hivelevä sinvalkoinen värimaailma.

GMT-version muotokieli on Sharp Edgedille tyypillinen. Litteäksi painettu profiili työntää esiin teräviä reunoja, joita korostetaan erittäin kirkkaalla hionnalla. Kellon osoittimet jatkavat samaa tyyliä. Hienona yksityiskohtana mainittakoon myös kellotaulun sisäkehän väritys kello kolmen ja yhdeksän välillä. Kokonaisuuden kruunaa erittäin laadukas kolmirivinen metalliranneke.

Seiko työntää markkinoille uutuuksia eri tuotelinjoillaan hengästyttävää tahtia. Joskus tuntuu jopa siltä, että kiivas tahti jättää alleen omat uutuudet, sillä pureskeluaikaa ei Seiko asiakkailleen turhan paljon jätä. Seiko Presage Sharp Edged GMT -kellon kohdalla kannattaa kuitenkin pysähtyä, ihailla tyylikästä ja kiehtovaa kokonaisuutta monine eri nyansseineen ja mennä lähimmän jälleenmyyjän pakeille kokeilemaan kelloa ranteeseen.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Seiko
 • Mallisto: Presage Sharp Edged GMT
  • SPB217J1 (sininen)
  • SPB219J1 (vihreä)
  • SPB221J1 (musta)
  • SPB223J1 sinivalkoinen 140-juhlavuosimalli
 • Koneisto: Seiko 6R64 automaatti
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 45 tuntia
 • Kuori: ruostumaton teräs
 • Rungon halkaisija: 42,2 mm
 • Kellon paksuus: 13,7 mm
 • Lasi: safiiri (heijastuksen esto sisäpuolella)
 • Takakansi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: teräs
 • Rannekkeen leveys: 20 mm
 • Hinta: 1.550 €

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat