Esittelyssä mikrobrändi Aevig, osa 2

Edellisessä jutussani esittelin hollantilaisen mikrobrändi Aevigin järkälemäisen pronssisen Valkyrin. Tällä kertaa perehdymme tummanpuhuvaan Corvidiin.

Corvid on Aevigin omin sanoin valikoiman “field watch”, kenttäkello. Hyvänä verrokkina kenttäkellolle lienee muiden valmistajien seikkailijan kellot (esim. Rolex Explorer) ja military watchit (esim. Seiko 5 SNK). Niinikään valmistajan mukaan Aevig on saanut inspiraationsa Bauhaus-muotoilusta; tästä osoituksena kellotaulun automatik-tekstin saksankielinen ulkoasu. Kelloa on tarjolla kahdella eri kuorella, teräksisenä ja DLC-mustana (DLC=diamond like carbon). Oma kelloni on jälkimmäistä sorttia, vaalealla all lume -taululla. Tauluvaihtoehtoja on kolmea erilaista.

https://www.instagram.com/p/BRF3PUtBLXy/

Kello on Aevigin luojan Chip Yuenin suunnittelema. Corvidin kvartsinen esi-isä otti osaa WatchUseek.com -kellosivuston suunnittelukilpailuun, loppukesästä markkinoille tullut automaatti on tästä kehitelty versio. Koneistona on sveitsiläinen Fossil Groupin vastine ETA 2824 -koneistolle eli STP 1-11, kokoa on 40 mm ja vedentiiviyttä luvataan 20 ATM.

Kellosta tulee väistämättä mieleen fliegerit eli lentopilottikellot osoittimineen ja asteikkoineen eli sieltä suunnalta on vaikutteita selvästi otettu, vaikka fliegeristä ei suoraan puhutakaan. Fliegereitä pienempi koko tekee myös näihin eroa. Ruuvattava nuppi on nokkelasti sijoitettu kello kahteen. Vankkaa tekoa kaikenkaikkiaan tämä kenttäkello.

Suosittelemme

Oman kelloni erikoisuus kokomustan ulkokuoren lisäksi on all lume -taulu eli kellotaulu kokonaisuudessaan loistaa pimeässä viisareiden ja kellotaulun asteikon ja muiden merkintöjen jäädessä pimentoon ja näin luoden kellonajan osoittamisen pimeässä taulun lumea vasten. Melko vaikuttava ilmestys pimeän tullen! Eikä tarvitse olla edes kovin hämärää kellotaulun lumen käynnistymistä varten.

Aevig Corvid automatik on todellinen kenttäkello, käyttökello, ehkä tuttavallisemmin työkalukello eli tool watch. Naarmuista ja kolhuista ei kannata välittää. Kellon koko on maltillinen 40mm, tosin paksuus 13,5 mm tuo kellolle tarvittavaa presenssiä. Kokomustan ulkokuoren kanssa toimii melkein parhaiten musta natoranneke; kellon mukana tulee tummanruskea nahkaranneke, jota en oikein täysin ymmärrä. Se sopinee paremmin teräksisen version kanssa.  Hintaa kellolla on 479€.

Aevigin luojan Chip Yuenin mukaan hän oli onnekas lähtiessään mikrobränditouhuun mukaan jo muutama vuosi sitten; näin ollen hän on jo saanut mainetta ja seuraajia kelloilleen ja on jonkin verran etumatkalla muihin vastaaviin merkkeihin verrattuna. Aevigin mallit myydään yleensä loppuun eli jos tämä Corvid kiinnostaa, kipin kapin verkkokauppaan.

Lue lisää