Esittelyssä Bulova CURV Chronograph -rannekello

Kaupallinen yhteistyö: FinnGold

Yhdysvaltalaislähtöinen Bulova on yksi kellomaailman maineikkaimmista valmistajista, jonka historiasta löytyy lukuisia teknisiä innovaatioita, kuten esimerkiksi äänirautakoneiston keksiminen. Bulova oli myös aikaansa edellä markkinoinnin saralla ollen maailman ensimmäinen tv-mainostaja. Bulova kuuluu myös siihen kellonvalmistajien harvalukuiseen joukkoon, jotka voidaan liittää avaruuden valloitukseen – toimihan Bulova pitkään NASA:n virallisena ajanottoinstrumenttien toimittajana, ja löytyipä valmistajan rannekello Apollo 15 -lennolla toimineen komentajan käsivarresta.

2000-luvulle tultaessa Bulovan tähti oli laskussa, mutta on sittemmin – etenkin Citizenin omistuksen aikana – noussut kuopastaan ja tuonut markkinoille jälleen uusia innovaatioita. Näistä tärkeimpiä ovat superkvartsiksi luokiteltava, 262 kilohertsin taajuudella sykkivä High Performance -koneisto, sekä sen pohjalle toteutettu CURV-kronografi, joka on nimensä mukaisesti kaareva – ja tässä tapauksessa maailman ensimmäinen kaarevan kronografikoneiston sisältävä -rannekello.

Bulova CURV -mallisto

Bulovan CURV-malliston suunnittelussa on otettu lähtökohdaksi kellon istuvuus ja sitä kautta tietynlainen huolettomuus, koska ranteen ympärille kietoutuvana ja sangen ohuena se on vähemmän alttiina kolhuille. Ohuutensa ja istuvuutensa puolesta CURV sujahtaa hienosti hihan alle, josta se on helppo ottaa esiin.

Tyylinsä puolesta “kurvin” piilottelulle ei ole tarvetta, sillä se soveltuu hyvin paitsi hillityksi arkikelloksi, sopii se hyvin myös kelloa asusteena tai koruna pitävän ranteeseen. Testikäytön aikana huomasin, että kellon olemassaolon unohti nopeasti, eli mainitsemani huolettoman käytön periaate toteutui tältä osin mainiosti.

Bulovan yhtenä keihäänkärkenä CURV-mallisto on kasvanut tasaisesti tarjoten käyttäjille hillitympiä malleja, sekä näyttävyyttä arvostavalle mm. kullattuja malleja. Vaikka itse suosin varsin hillittyjä kelloja, nousi omaksi suosikikseni tästä huolimatta punakullan värinen ja mustatauluinen CURV (ref. 98A185). Hillitympää mallia hakevalle suosittelen puolestaan teräksen väristä ja harmaatauluista mallia (ref. 98A161).

Suosittelemme

Bulova Curv Chronograph 98A161 -kronografi.
Bulova Curv Chronograph 98A161 -kronografi.

Bulovan maahantuonnista vastaa FinnGold ja kelloja voi ostaa FinnGoldin myymälöiden ja verkkokaupan lisäksi valituilta jälleenmyyjiltä. CURV-malliston hintataso pyörii 700-1100 euron välissä mallista ja materiaaleista riippuen.

Pähkinänkuoressa

 • Mallinumero: useita
 • Koneisto: Bulova High Performance 262 kHz
 • Käyntitaajuus: 262 kHz
 • Käyntiaika: 2 vuotta
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 44 tai 45 mm
 • Kuoren paksuus: 10,1 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 30 m (3 bar), roisketiivis
 • Rannekkeen leveys: 25 mm
 • Ranneke: kumi, nahka

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat