Esittelyssä Bulova CURV Chronograph -rannekello

Kaupallinen yhteistyö: FinnGold

Yhdysvaltalaislähtöinen Bulova on yksi kellomaailman maineikkaimmista valmistajista, jonka historiasta löytyy lukuisia teknisiä innovaatioita, kuten esimerkiksi äänirautakoneiston keksiminen. Bulova oli myös aikaansa edellä markkinoinnin saralla ollen maailman ensimmäinen tv-mainostaja. Bulova kuuluu myös siihen kellonvalmistajien harvalukuiseen joukkoon, jotka voidaan liittää avaruuden valloitukseen – toimihan Bulova pitkään NASA:n virallisena ajanottoinstrumenttien toimittajana, ja löytyipä valmistajan rannekello Apollo 15 -lennolla toimineen komentajan käsivarresta.

2000-luvulle tultaessa Bulovan tähti oli laskussa, mutta on sittemmin – etenkin Citizenin omistuksen aikana – noussut kuopastaan ja tuonut markkinoille jälleen uusia innovaatioita. Näistä tärkeimpiä ovat superkvartsiksi luokiteltava, 262 kilohertsin taajuudella sykkivä High Performance -koneisto, sekä sen pohjalle toteutettu CURV-kronografi, joka on nimensä mukaisesti kaareva – ja tässä tapauksessa maailman ensimmäinen kaarevan kronografikoneiston sisältävä -rannekello.

Bulova CURV -mallisto

Bulovan CURV-malliston suunnittelussa on otettu lähtökohdaksi kellon istuvuus ja sitä kautta tietynlainen huolettomuus, koska ranteen ympärille kietoutuvana ja sangen ohuena se on vähemmän alttiina kolhuille. Ohuutensa ja istuvuutensa puolesta CURV sujahtaa hienosti hihan alle, josta se on helppo ottaa esiin.

Tyylinsä puolesta “kurvin” piilottelulle ei ole tarvetta, sillä se soveltuu hyvin paitsi hillityksi arkikelloksi, sopii se hyvin myös kelloa asusteena tai koruna pitävän ranteeseen. Testikäytön aikana huomasin, että kellon olemassaolon unohti nopeasti, eli mainitsemani huolettoman käytön periaate toteutui tältä osin mainiosti.

Bulovan yhtenä keihäänkärkenä CURV-mallisto on kasvanut tasaisesti tarjoten käyttäjille hillitympiä malleja, sekä näyttävyyttä arvostavalle mm. kullattuja malleja. Vaikka itse suosin varsin hillittyjä kelloja, nousi omaksi suosikikseni tästä huolimatta punakullan värinen ja mustatauluinen CURV (ref. 98A185). Hillitympää mallia hakevalle suosittelen puolestaan teräksen väristä ja harmaatauluista mallia (ref. 98A161).

Bulova Curv Chronograph 98A161 -kronografi.
Bulova Curv Chronograph 98A161 -kronografi.

Bulovan maahantuonnista vastaa FinnGold ja kelloja voi ostaa FinnGoldin myymälöiden ja verkkokaupan lisäksi valituilta jälleenmyyjiltä. CURV-malliston hintataso pyörii 700-1100 euron välissä mallista ja materiaaleista riippuen.

Pähkinänkuoressa

 • Mallinumero: useita
 • Koneisto: Bulova High Performance 262 kHz
 • Käyntitaajuus: 262 kHz
 • Käyntiaika: 2 vuotta
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 44 tai 45 mm
 • Kuoren paksuus: 10,1 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 30 m (3 bar), roisketiivis
 • Rannekkeen leveys: 25 mm
 • Ranneke: kumi, nahka

Lue lisää