Ensikertalaisena kahvimessuilla – Helsinki Coffee Festival

Heti aluksi tunnustettakoon, että olen niin noviisi kahvimessujen suhteen, että en edes tiennyt niiden olemassaolosta. Kahvinjuonnin suhteen tosin en koe olevani noviisi, sillä sitä kuluu päivittäin useita kuppeja – mutta aina samaa merkkiä? Lähestulkoon kyllä. Ehkä oli siis korkea aika kokea jotain uutta.

Helsingin kaapelitehdas toimi Helsinki Coffee Festivalin näyttämönä 20-22.4.2018 ja sen sisään oli saatu melkoinen määrä pienpaahtimoita ja muun muassa kahvinvalmistuksen laitteita tarjoavia yrityksiä. Paahtimot tarjoilivat tuotteitaan käsi ojossa ja niitä oli myös mahdollisuus ostaa mukaansa. Pienen maistelukierroksen jälkeen, aiemmin vain samaa kahvia litkinyt toimittaja oli onnistunut ostamaan kuutta eri kahvilaatua mukaansa. Niitä tuli maisteltua tapahtuman jälkeen myös kotona ja rouvan kommenteista päätellen, tässä taloudessa ei jatkossa litkitä enää mitään ”perusmokkaa”.

Runsaan kahvitarjonnan lisäksi lavalla oli myös ohjelmaa, mikä liittyi tietysti oleellisesti kahviin. Tapahtuman aikana palkittiin muun muassa Suomen paras kahvimaistaja, vuoden suodatinkahvi ja vuoden espresso. Raati koostui ruoka- ja kahvialan vaikuttajista, johon kuuluivat ruokakirjailija Hanna Gullichsen, Liemessä-bloggari Jenni Häyrinen, bloggari Viena K, Vuoden Barista 2017 Jarno Peräkylä, Slurp -kahvipalvelun TeroRehula sekä Uuttaja-kahvibloggaaja Juuso Viljanen.

Helsinki Coffee Festival – Vuoden suodatinkahvi

  1. Caffi, Ethiopia Kayon Mountain Natural
  2. Lehmus Roastery, Gesha 1931
  3. Rocket Bean Roastery, Rocket Bean Indonesia
Helsinki Coffee Festival 2018
Vuoden suodatinkahvi: Caffi, Ethiopia Kayon Mountain Natural

 

Helsinki Coffee Festival – Vuoden espresso

Suosittelemme

  1. Inka Paahtimo, Ethiopia Gelana Abaya
  2. Tres Cabezas, Yirgacheffe Kochere Ethiopia
  3. Rocket Bean Roastery, Rocket Bean Magic Pussy
Helsinki Coffee Festival 2018
Vuoden espresso: Inka Paahtimo, Ethiopia Gelana Abaya

Cup Tastersin eli kahvinmaistelun suomenmestaruuden voitti Roosa Jalonen, kahvipaahtaja lontoolaisesta Workshop Coffeesta.

Cup Tastersin eli kahvinmaistelun suomenmestaruuden voitti Roosa Jalonen, kahvipaahtaja lontoolaisesta Workshop Coffeesta.

Helsinki Coffee Festival oli ensikertalaisen mielestä hyvin järjestetty tapahtuma. Tila osoittautui hyväksi ja ilmavaksi valinnaksi, järjestelyt olivat selkeä ja henkilökuntaa oli riittävästi. Pieni risu on tosin pakko antaa siitä, että paikalla oli oikeastaan vain yksi ruokaa tarjoileva koju. Mielestäni kahvinmaistelun ohella on hyvä ottaa pientä purtavaa, ja olisi suotavaa, että valikoima olisi selvästi tämänkertaista laajempi. Yleisfiilis jäi hyväksi ja tapahtuman jälkeen olo oli jostain kumman syystä erityisen virkeä.

Helsinki Coffee Festival -kuvagalleria:

Lue lisää