Ensiesittelyssä: Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Kaupallinen yhteistyö: Baume & Mercier Nordic

Sveitsiläinen Baume & Mercier on nostanut profiiliaan viimeisten vuosien aikana Baumatic-koneistoon pohjautuvilla kellomalleillaan. Clifton Baumatic Day Date Moon Phase -mallit ovat tästä hyvä osoitus.

Richemont-konsernin yhteisen kehitystyön tuloksena Baume & Mercierille suunniteltu Baumatic-koneisto tarjoaa kelloille viiden päivän käyntivaran kronometritarkkuudella.

Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Clifton Baumatic Day Date Moon Phase -nimen takaa löytyy 42 millimetrin teräs- tai kultakuoreen pakattu rannekello, josta löytyy muutama lisäkomplikaatio: päivämäärä, viikonpäivä ja kuunkierto. Toiminnallisuudet on sijoitettu harmonisesti reunoja kohti tummenevaan, lakkaviimeisteltyyn harmaasävyiseen kellotauluun.

-- MAINOS --

Baume & Mercier Clifton Baumatic 10548

Kellotaulun design on Baume & Mercierin kauneimpia, sillä niissä toistuu harmonisesti kellonkuoren värisävy osoittimissa, puolisuunnikkaan muotoisissa indekseissä sekä kuunkierrossa. Kokonaisuutta kelpaa katsella kuperan heijastesuojatun safiirilasin läpi.

Tästä pääsemme kellonkuoren materiaaleihin, joita on kaksi. Kevään digitaalisessa Watches & Wonders Genevassa esiteltiin punakultainen 10547-malli, sekä sen rinnalle teräskuorinen malli 10548. Näiden merkittävin ero on luonnollisesti hinta, mutta sen lisäksi kellojen fiiliksessä on selkeä ero. Siinä missä kultainen malli on odotetusti ylellinen, on teräskuorinen malli arkisempiin tyyleihin paremmin soveltuva.

Baume & Mercier Clifton Baumatic 10547

Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Teräksisten ja kultaisten rinnakkaismallien tarjooma on muodostunut eräänlaiseksi Baume & Mercierin tavaramerkiksi, joka on harvinaisempaa muutaman tuhannen euron hintatason kelloja valmistavien merkkien keskuudessa. Ydinasiakkaiden valinta on ensisijaisesti teräs, mutta kultaisilla malleilla houkutellaan maksukykyisempää asiakaskuntaa Baume & Mercierin maailmaan myös muiden merkkien parista.

Molemmissa kellomalleissa on laadukas tummansininen alligaattorinranneke. Teräsmallin rannekkeessa on teräksinen taittolukko, kun taas kultaisessa mallissa on kultainen solki. Rannekkeissa on pikalukittavat jousinastat, joten niiden irrottamiseen ei tarvita työkaluja.

Baume & Mercier Clifton Baumatic 10547 / 10548

Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Koneistona toimii aiemmin mainitsemani Baumatic, joka on Richemont-konsernin sisällä Baume & Mercierille kehitetty inhouse-koneisto 120 tunnin käyntivaralla. Kaikille arjessa esiintyville magneettisuuksille immuuni Baumatic on viimeistelty kauniisti mm. Geneve-raidoilla, sekä vetopainoon kaiverretulla Baume & Mercierin logolla.

Baume & Mercier Clifton Baumatic 10547/10548:n toimitukset ovat alkaneet marraskuussa. Teräskuorisen mallin hinta on 4.445 euroa ja kultakuorisen mallin hintalappu on 12.300 euroa. Suomessa Baume & Mercierin jälleenmyyjinä toimivat Lindroos ja Salkari.

Baume & Mercier Clifton Baumatic 10548

Pähkinänkuoressa

 • Referenssi: M0A10547 / M0A10548
 • Koneisto: BAUMATIC BM14 1975 AC2 (inhouse-automaatti)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: n. 120 tuntia
 • Kuori: ruostumaton teräs / 18 karaatin punakulta
 • Rungon halkaisija: 42 mm
 • Kellon paksuus: 12,95 mm
 • Lasi: kupera safiirilasi (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 50 m (5 ATM)
 • Ranneke: alligaattori
 • Hinta: 4.445 € / 12.300 €

Kuvat: Tidsonnen.de

 

-- MAINOS --

Pirkan Kellon kuuma kello
Kaupallinen yhteistyö

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Seiko Presage Sharp Edged – askel kohti täydellisyyttä

Seiko tavoittelee japanilaista täydellisyyttä uudella Sharp Edged -mallistollaan, päästen jo melko lähelle sitä. Japanilaiset ovat tunnettuja pikkutarkkuuden sävyttämästä täydellisyyden tavoittelusta...

Tänään ranteessa: Tudor Black Bay 58 Navy Blue

Yksi vuoden 2020 eniten puhetta herättäneistä kellouutuuksista oli Tudor Black Bay 58 Navy Blue, jonka hankin lopulta omaan ranteeseeni. Vuosi...

Esittelyssä: Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Japanilaisen Citizenin valikoima on laaja, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja lähes jokaisen kukkarolle sopivista peruskelloista aina ammattilaisen työkaluun asti....

Esittelyssä Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1

Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1 on aiemmin Japanin markkinoille suunnatun Shogun-nimeä kantavan malliston globaali ensiesiintyminen. Kun Seiko pari vuotta sitten...

REKRY: Oy Perkko etsii eCommerce Manageria

Oy Perkko on suomalainen tukkuliike brändeille kuten Leijona, Casio ja Seiko. Perkko etsii uuteen tehtävään eCommerce Manageria vastaamaan kansainvälisen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.