Baume & Mercier

Kaupallinen yhteistyö: Baume & Mercier

Baume & Mercier on vuonna 1830 Sveitsissä perustettu, Richemont-konserniin kuuluva kellonvalmistaja. Genevessä päämajaansa pitävä Baume & Mercier on asemoitunut konsernin sisällä ns. affordable luxury -segmenttiin, joka soveltuu erinomaisesti Suomen markkinaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö valmistajan laatutaso kestäisi vertailua konsernin muihin kellomerkkeihin, joita ovat mm. Cartier, IWC, Jaeger-LeCoultre ja Panerai. Etenkin koneistopuolella Baume & Mercierin käytössä olevaa Baumatic-koneistoa pidetään yleisesti konsernin yhtenä kruununjalokivenä.

Baume & Mercierin historia lyhyesti

Baume & Mercierin tarina on kiinnostava ja noudattelee monin osin sveitsiläisen kelloteollisuuden historian käänteitä. Vuosilukunsa 1830 Baumer & Mercier on ottanut Baumen veljesten perustaessa kyseisenä vuonna Baume-kellotehtaan Jura-vuoristossa sijaitsevaan Le Boisin kylään. Nykyiseen Baume & Mercier -nimi rekisteröitiin vuonna 1920, jolloin Mercierin veljekset aloittivat yhteistyön kelloseppäliikemies Paul Mercierin kanssa.

Baume & Mercierin liikeideana oli valmistaa elegantteja rannekelloja, jonka perimä näkyy erinomaisesti tämän päivän mallistoja katseltaessa.

Baume & Mercier seurasi monen sveitsiläisen kellonvalmistajan tapaan ajan trendejä siirtymällä Piagetin omistuksessa (vuodet 1964-1988) mekaanisista kelloista kvartsikellojen valmistamiseen jopa siinä määrin, että mekaanisten kellojen valmistaminen keskeytettiin muutamiksi vuosiksi. Mekaaniset kellot nousivat takaisin toiminnan keskiöön, kun Cartierista tuli vuonna 1988 Piagetin ja sitä kautta Baume & Mercierin osaomistaja. Vuonna 1993 Cartier muodosti lukuisten luksusmerkkien kanssa Vendôme Luxury Groupin, josta puolestaan muodostui vuonna 1998 tänä päivänä tunnettu luksuskonserni Richemont.

Baume & Mercierin nykymallisto Suomessa

Baume & Mercierillä on useita eri tyylisiä mallistoja (Clifton Baumatic, Clifton Club, Clifton, Classima, Classima Lady, Promesse ja Hampton), joista ehdoton keihäänkärki on Clifton Baumatic edistyksellisen Baumatic-koneistonsa takia. Clifton-mallisto sisältää puolestaan muutamia komplikaatiokelloja sekä kultakuorisia erikoismalleja. Promesse ja Hampton eivät ole Suomen maahantuonnin piirissä.

Clifton Baumatic -mallisto käsittää tällä hetkellä viisi eri mallia, joiden rinnalle on tulossa alkuvuodesta SIHH Geneve -messuilla esitelty sinitauluinen uutuus. Baumaticissa huomio kiinnittyy osin myös siihen, että vain osa kellomalleista on COSC-kronometriluokiteltuja.

Suosittelemme

Kronometriluokitellun (COSC) Baumaticin tunnistaa kellotaulussa olevan 5 DAYS CHRONOMETER -tekstin lisäksi hiusristikosta, joka tuo kellolle hiuksenhienoa vintage-henkeä, kun taas kronometriluokittelemattoman Baumaticin kellotaulu on pelkistetympi.

Syy on logistinen, sillä markkinat vetävät tällä hetkellä niin hyvin, että koneistojen sertifiointiprosessi viivyttäisi valmistajan mukaan liikaa kellojen saamista kuluttajille, jonka takia he tekivät päätöksen tuoda Baumaticin laajasti markkinoille ilman sertifiointia – ja sen lisäksi valkotauluisen ja jatkossa sinitauluisen mallin myös sertifioituna.

Kellojen tuotantoprosessi on kaikissa Baumatic-malleissa täsmälleen sama, mutta ei-luokitellun mallin saa hieman edullisemmin. Baumatic-malliston vahvuus onkin sen erinomaisessa hinta-laatusuhteessa, sillä kolmen ja neljän tuhannen euron hintahaarukassa ei ole varteenotettavia kilpailijoita.

Baume & Mercier Clifton Baumatic 10399 -pukukello.

Baumatic toistuu valmistajan puheissa usein ja se on kaiken keskiössä. Ei siis ihme, että tulevaisuudessa koneisto tulee näkymään myös naisten kellomalleissa. Esimakua Baumaticin tärkeydestä saatiin tammikuun SIHH-tapahtumassa, jossa Baume & Mercier esitteli vuotuisen perpetual calendar -kellonsa, joka pohjautui tänä vuonna Baumaticiin.

Sananen Baumaticista

Koska Baumatic-koneiston tärkeydestä puhutaan toistuvasti, on syytä lyhyesti käydä läpi miksi “se on se juttu”. Kyseessä on Richemont-konserniin kuuluvassa ValFleurier-koneistotehtaassa (joka valmistaa koneistoja mm. Montblancille, Paneraille ja Cartierille) Baume & Mercierille yksinoikeudella valmistetusta koneistosta, jonka Baume & Mercier on suunnitellut yhteistyössä Richemontin tutkimus- ja innovaatiotiimin kanssa.

Baumatic-koneiston esittely

Baumaticille luvataan paitsi poikkeuksellisen pitkä, jopa seitsemän vuoden huoltoväli, myös erittäin pitkä viiden päivän käyntivara, joista neljä päivää koneisto tikittää kronometritarkkuudella. Kun tähän yhdistyy 1500 gaussin magneettisuojaus, puhumme erittäin käyttövarmasta ja huolettomasta koneistoinnovaatiosta, jota tapaa nähdä lähinnä kalliimman hintaluokan kelloissa.

Clifton Club on Baume & Mercierin vapaa-ajanmallisto, josta löytyy mekaanisia ja -kvartsikoneistoisia rannekelloja sporttisesta ja jopa leikittelevästä tyylistä pitäville. Mallisto on myös hinnoittelunsa puolesta kilpailukykyinen, sillä kvartsipohjaisten mallien hintataso lähtee noin tuhannesta eurosta ylöspäin, mekaanisten kellojen noin kahdesta tuhannesta eurosta ja mekaanisten kronografien osalta puhumme noin neljän tuhannen euron hintatasosta.

Classima ja Classima Lady ovat monessakin mielessä Baume & Mercierin kiinnostavin mallistopari, sillä ne sisältävät klassisella otteella valmistettuja rannekelloja, joista löytyy tarpeen vaatiessa erilaisia komplikaatioita, kuten esimerkiksi kaksoisaika, kuunkierto,  kuukaudet, viikonpäivät ja päivyri (tarjolla on myös complete calendar -malli, jossa on kaksoisaikaa lukuunottamatta kaikki edellä mainitut).

Huomionarvoista on valmistajan panostus täysipainoiseen naistenmallistoon, jossa ei ole tyydytty tekemään vain muutamaa sirompaa versioita miesten malleista, vaan tarjolla on runsas kattaus klassisen tyylin mitat täyttäviä rannekelloja mekaanisina ja kvartseina.

Classima-mallistojen hintataso alkaa kvartsien osalta tuhannesta eurosta ylöspäin, päätyen reilun neljän tuhannen euron komplikaatiokelloihin.

Baume & Mercier Suomessa

Baume & Mercierin saatavuus Suomessa on kohtuullisen hyvä ja tällä hetkellä sitä myydään kolmen arvostetun jälleenmyyjän, Lindroosin, Salkarin ja Kulta-Centerin toimesta myymälöissä ja verkkokaupoissa.

Suomessa Baume & Mercier on puhutellut erityisesti laadukasta arvokelloa kohtuurahalla etsiviä kellojen ystäviä, joka on samalla kohderyhmä, johon valmistaja haluaa keskittyä.

Lue lisää