Endurocross tyyppinen Luna Sur-Ron sähköpyörä

Kasvaville sähköpyörämarkkinoille on putkahdellut tasaiseen tahtiin viimeisen vuoden aikana uusia merkkejä ja malleja. Yksi näistä on amerikkalainen Luna Cycles, joka on keskittynyt katulaillisiin ja vähemmän laillisiin sähköpyöriin. Merkiltä on tämän vuoden puolella ilmestynyt Sur-Ron -mallinimeä kantava eräänlainen endurocross moottoripyörän ja sähköpyörän sekoitus.

Pyörässä on 6kW:ta, eli 8 hevosvoimaa tuottava aksiaalivirtausmoottori, mutta tämä ei vielä Luna:lla riitä. He lupaavat tarjota jatkossa myös tuplasti tehokkaamman version. Tämän hetkisessä tarjolla olevassa mallissa löytyy vääntöä takapyörästä saatuna 200Nm. Kaksiportainen vaihteen valitsin ja moottorin itsessään tuottama 25Nm on lähellä 100kuutiota. Tämä tarkoittaakin sitä, että Sur-Ron tarjoaa mahdollisuuden kyetä tekemään taitavan ajajan hallinnassa esimerkiksi näyttäviä yhden käden takapyörällä ajoja.

Endurocross tyyppinen Luna Sur-Ron sähköpyörä Endurocross tyyppinen Luna Sur-Ron sähköpyörä

Käytännöllisyyttä ajatellen pyörässä on lukittava ja irroitettava akku, joka käsittää 176 Panasonicin 18650-kennoa, joiden kapasiteetti on 33 ampeeria 60 voltilla. Akun lataus on siis tehty melko helpoksi tässä laitteessa. Sur-Ronissa on 19 tuumaiset kumit sekä neljämäntäiset hydraulijarrut. Näitä siivittää vahvat ketjut, jotka kyllä tarvitsevat suojakseen omat ketjusuojat. Runko on korkealujuuksista taottua alumiinia, joka painaa alle kahdeksan kiloa, tarkalleen 7,8kg. Jousituksessa on tarjolla Intersectin TR:t ja Fastacen haarukka. Nämä ovat raskaamman luokan maastopyöräilyyn tarkoitettuja, mutta pyörän keveyden vuoksi ne sopivat Sur-Roniin mallikkaasti.

Huippunopeutta Luna Cyclesin Sur-Ron tarjoaa jopa 64km/h verran, joten jos metsään tällä haluaa, on syytä olla maastopyöräilyä ja alamäki ajoa ajajan taustalla. Toinen pikku miinus on se, että laite ei sovellu katukäyttöön. Menopelin hankkija saa siis varautua tarvittavan kokoiseen tavaratilaan kuskatessaan pyöräänsä.

Endurocross tyyppinen Luna Sur-Ron sähköpyörä Endurocross tyyppinen Luna Sur-Ron sähköpyörä

Suosittelemme

No entäs se hinta? Luna Cycles myy jenkeissä pyörää 3500 dollarin hintaan, joka on tässä sähköpyöräkategoriassa vielä suht huokea hinta. Hieman edullisemminkin voi vielä kuitenkin päästä, jos suuntaa kartalla sormensa Kiinaan. Kiinasta löytyy nimittäin Sur-Ron -niminen yritys, joka myy pyörää Light Bee -nimellä. Jos luonto antaa periksi sijoittaa Kiinan ihmemaan kauppaan, pyörän saa omakseen hieman alle 3000 dollarilla. Ja jos haluaa kokeilla katu-uskottavuuttaan niin Luna Cycles tarjoaa 150 dollarin hintaan tavallisia polkimia. Niillä voi esimerkiksi kokeilla, pääseekö pyörällä ajelemaan laillisesti kaupungissa.

Jos kiinnostus herää Kiinan Sur-Ron Light Beestä tai amerikkalaisesta Luna Sur- Ronista, pyörä tarjoaa varmasti hekumallisia hetkiä ajajalleen erityisesti metsäpätkillä tai vaikkapa tuntureilla ajettaessa.

Lue lisää