Casio Vintage -digitaalikello vei takaisin lapsuuteen

Muistan elävästi sen hetken, kun minulle ostettiin 1980-luvulla huoltoasemalta ensimmäinen rannekello. Se oli digitaalinen, musta ja tehty muovista. Kellon merkki oli Casio ja kaikki tämä palasi mieleeni, kun hankin valmistajan Vintage-mallistoon kuuluvan kellon.

Casio tunnetaan kovaan käyttöön valmistetuista ja trendikkäistä digitaalikelloistaan, joissa riittää suorituskykyä erilaisiin tarpeisiin. Erilaisiin sporttisiin aktiviteetteihin malleja löytyy vaikka kuinka paljon, jonka lisäksi termi inttikello assosioituu lähtökohtaisesti Casioon ja G-Shockiin.

Huolettomaan käyttöön tarkoitettujen kellojen lisäksi Casio valmistaa retrohenkisiä digikelloja, joiden ytimessä eivät ole toiminnot tai kestävyys, vaan puhdas nostalgia. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen joukkoon, joka on päässyt takaisin Casion maailmaan nimenomaan Vintage-malliston nostalgiaheruttelun myötä.

Casio Vintage

Casio Vintage edustaa häpeilemättömästi japanilaisen kellomerkin nostalgiatrippiä, johon liittyvät kiinteästi lapsuutemme sankarit ja suosikkielokuvat, sillä kukapa meistä ei haluaisi olla edes pienen hetken oman elämänsä MacGyver, tai Marty McFly. Casio löytyi tuolloin herrojen ranteista ja niiden uusintapainokset ovat saatavilla myös tänään ja vieläpä edulliseen hintaan.

Casio Vintage A168WEGG-1AEF
Casio Vintage A168WEGG-1AEF

Koska hinta ei ollut este, päätyi ranteeseeni ihan jo kuriositeetin vuoksi Casion Vintage-mallistoon kuuluva referenssihirviö A168WEGG-1AEF. Hankinnan perustelin kevyesti sillä, että tottahan toki kellotoimittajalla pitää yksi perus-Casio löytyä. Oikeastihan kyse oli halusta saada pieni pala lapsuuden sielunmaisemaa omaan kellolaatikkoon.

Teknisesti kyseessä edullisesti valmistettu patterikello, joka on tehty muovista. Kellon metallinväri on maalattu ja terästä löytyy soljesta sekä kellon takakannesta. Mutta kuten aiemmin mainitsin, Vintage-malliston vahvuus on nimenomaan meille monille tärkeän lapsuuden ja nuoruuden fiilistelyssä.

Sitäpaitsi, Casiosta löytyy tukku toimintoja herätyksestä ja ajanotosta lähtien, joita voi oikeasti hyödyntää. Ajannäyttäjänä se on myös tarkempi kuin valtaosa mekaanisista kelloista. Ja mikä hienointa, aivan kuten lapsena, kellotaulun voi valaista pimeässä nappia painamalla. Tätä toimintoa minulla ei ole missään muussa kellossa. 🙂

Yhteenveto

Casio Vintage -kellomallisto on edullinen tapa tutustua Casion monimuotoiseen maailmaan, ja meille keski-iän kantturoissa oleville se on oivallinen tapa hankkia pala lapsuutta omaan ranteeseen, ollen pieni paluu menneisyyteen (heh heh).

Malliston laajuudesta oman suosikin löytäminen ei jää kiinni, sillä valinnanvaraa riittää. Vintage-malliston kelloja myydään laajasti virallisten jälleenmyyjien kautta ja hintataso on alle sata euroa.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Casio Vintage A168WEGG-1AEF
 • Koneisto: paristo
 • Käyntiaika: 7 vuotta
 • Kuoren materiaali: muovi
 • Kuoren halkaisija: 38,6 mm x 36,3 mm
 • Kuoren paksuus: 9,6 mm
 • Lasi: muovi
 • Vesitiiviys: 30 m
 • Ranneke: metallinvärinen muoviranneke teräslukolla
 • Hinta: 89 €
Matti Airaksinen
Matti Airaksinenhttps://stylefellow.com
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

1 KOMMENTTI

 1. Näitä juuri guuglettelin ja kas, kuinka ollakaan, olitkin kirjoittanut aiheesta hyvän jutun. Koitan parhaillaan löytää että mikä oli se malli – tai lähelle se – joka itsellä oli.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat