BVLGARI Octo Finissimo Chronograph GMT

BVLGARI Octo Finissimo Chronograph GMT edustaa tyylipuhdasta italialaista dolce vita -elämänasennetta sekä korkeatasoista kellonvalmistusta.

BCLGARI (tai Bulgari) on maailman arvostetuimpia luksusmerkkejä, joka yhdistetään etenkin koruihin, hajuvesiin ja asusteisiin. Näiden lisäksi Bulgari on kellomaailman innovaattori, jonka rannekelloissa yhdistyy omaleimaisen designin lisäksi tekninen edelläkävijyys. Bulgarin osaaminen näkyy etenkin ohuiden inhouse-koneistojen myötä markkinoiden matalaprofiilisimpien rannekellojen muodossa, joista hyvinä esimerkkeinä toimivat Octo Roma -kellomalliston lisäksi nyt esittelyssä oleva teräskuorinen Octo Finissimo Chronograph GMT.

BVLGARI Octo Finissimo Chronograph GMT

Ennen kuin menen mainitsemaani tekniseen edelläkävijyyteen, on tärkeää tutkailla Bulgarille tärkeitä ja tunnuksenomaisia tyyliseikkoja. Octo Finissimo on monella tapaa Bulgarin lippulaivamallisto, jossa yhdistyy ikoninen kahdeksankulmainen muotoilu taidokkaisiin yksityiskohtiin.

BVLGARI Octo Finissimo Chronograph GMT
BVLGARI Octo Finissimo Chronograph GMT

Hyvää esimakua tästä on nähtävissä edullisemmassa Octo Roma -mallistossa, josta Finissimo-mallisto vie kellonkuoren muotoilun vielä pari pykälää monitahoisempaan ja samalla design-henkisempään suuntaan. Muotoilussa ei ole sorruttu kuitenkaan kikkailuun, vaan kulmikas muotoilu on tehtyä hienosti viimeistellyillä viisteillä ja hionnoilla, joka tekee Finissimosta enemmän kahdeksankulmaisen näköisen kuin Romasta. Merkittävin design-suunnittelun eroavaisuus löytyy korvakkeissa, jotka ovat Finissimossa kaksitahoiset, joka samalla tekee kellonkuoresta veistoksellisen.

Kun kello on kaunis

Ensimmäinen reaktio kelloa katsoessa on spontaani huokaus, miten tasapainoisen kokonaisuus on kyseessä. Tämän jälkeen huomio kiinnittyy kauniin siniseen kellotauluun, josta hopeiset pikkutaulut ja indeksit nousevat harmonisesti esiin.

BVLGARI Octo Finissimo Chronograph GMT

Suosittelemme

Kellotauluun hopeanharmaat pikkutaulut on toteutettu elegantisti ja vaikka ne ovat suhteellisen lähellä toisiaan, ei kellotaulu tunnu ahtaalta. Kello yhdeksässä sijaitsee pikkusekunti, kello kuudessa 30 minuutin ajanotto ja kello kolmen kohdella selkeästi toteutettu kaksoisaika, jossa on ilta-aikaa osoittava osuus toteutettu tummansinisellä taustavärillä. Tämä auttaa hahmottamaan visuaalisesti mikä vuorokauden aika on kyseessä.

Italialaisen elämäntyylin ilmentymä

Kellon rannettaminen on tällaiselle italialaiselle tyylille ja pukeutumiselle sydämensä menettäneelle elämys itsessään, sillä siinä yhdistyy saumattomalla tavalla tietynlainen itsevarma röyhkeys – kuitenkin varsin hillitysti. Bulgarin tausta korujen parissa näkyy tyylillisesti nimenomaan satiinihiotussa teräsrannekkeessa, jossa on sopivasti näyttävyyttä ja eritoten mukavuutta.

Bulgari Octo Finissimo Chronograph GMT:n teräsranneke.

Kaiken kaikkiaan Bulgarin ultraohut Octo Finissimo Chronograph GMT edustaa italialaista kepeää eleganssia parhaimmillaan. Onhan italialainen pukeutumistyyli tunnettu kepeistä rakenteista ja materiaaleista, jotka tuntuvat kuin toiselta iholta. Tämä kello liikkuu näiltä osin samalla hiekkalaatikolla ja tunneside merkkiä kohtaan muodostuu kuin itsestään.

Tekniikan riemuvoitto

Octo Finissimo Chronograph GMT luottaa Bulgarin omaan BVL318-koneistoon, joka on markkinoiden pienikokoisimpia. Tämä ultraohut automaattikronografikoneisto tarjoaa kellolle 55 tunnin käyntivaran ja kuten jo aiemmin mainitsin, on mahdollistanut kellon suunnittelun erittän ohueksi. Itse asiassa kellon komplikaatioilla (kronografi, 24 tunnin kaksoisaika, pikkusekunti) kyseessä on maailman ohuin kronografi.

Erikseen on kehuttava kellon vetonupin ja ajanoton painikkeiden silkinpehmeyttä. Vetonupissa ei ole minkäänlaista väljyyttä, joten ajan asettaminen tarkkaan aikaan on miellyttävää. Sama vaivattomuuden tunne jatkuu koneiston virittämisessä, sekä ajanoton painikkeita käytettäessä. Kaikki tapahtuu täsmällisesti ilman pinnistelyä. Laadun voi siis tuntea sormenpäissään.

Octo Finissimo Chronograph GMT on ohuudestaan huolimatta ja muotoilustaan johtuen kokoaan suuremman oloinen, joten se on parhaimmillaan hieman omaani paksummassa (17 cm) ranteessa. Kun kokoasian pitää mielessään, saa maailman ohuimman GMT-kronografin omistaja ranteeseensa kellon, joka erottautuu edukseen niin horologisena taidonnäytteenä kuin pukeutumisen täydentävänä asusteena.

Bulgari Octo Finissimo Chronograph GMT ranteessa.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: BVLGARI
 • Mallisto: Octo Finissimo
 • Malli: Chronograph GMT (ref. 103467)
 • Koneisto: BVL318 -inhouse-automaatti
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 55 tuntia
 • Kellonkuori: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 43 mm
 • Kellon paksuus: 8,75 mm
 • Lasi: safiiri
 • Takakansi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: teräs
 • Rannekkeen leveys: integroitu
 • Hinta: 17 000 €
 • Jälleenmyyjä: Lindroos

Lue lisää