Brellum PILOT Power Gauge Chronometer – sporttinen uutuus

Sveitsiläinen mikrokellobrändi Brellum on esitellyt tyylikkään PILOT Power Gauge Chronometer -nimeä kantavan pilottikellomalliston.

Nyt esitelty uutuusmallisto on jatkoa Brellumin aiemmalle rajoitetun erän Power Gauge LE.1 Chronometerille, jota valmistettiin mustanpuhuvana DLC-pinnoitettuna mallina, sekä teräskuorisena mustatauluisena mallina.

Heti kärkeen on todettava, että Sébastien Mullerin perustama Brellum on viime vuosien onnistuneimpia mikrokellobrändejä, jonka kunnianhimoinen tapa tehdä hinnaltaan houkuttelevia ja pääasiassa kronometriluokiteltuja sveitsiläisvalmisteisia kronografeja on osoittautunut myös maailmalla arvostetuksi konseptiksi. Se mikä nostaa Brellumin tälläkin kertaa mikrokellobrändien kärkeen on kellojen korkea viimeistelytaso.

Brellum PILOT Power Gauge Chronometer

Brellum PILOT Power Gauge Chronometer

Brellum PILOT Power Gauge Chronometer -mallisto koostuu kolmesta kellotaulultaan erivärisestä kronografista, johon on valittavissa nahka- tai teräsranneke. Kellotaulujen värivaihtoehdot ovat musta, sininen ja hopea. Indeksit ja osoittimet ovat satiinihiottuja ja rodium-pinnoitettuja. Tunti-, minuutti- ja pikkutaulujen osoittimissa, sekä kello 3/6/9/12-indekseissä, on hämärässä hehkuva SuperLuminova-pinnoite.

Suosittelemme

Brellum PILOT Power Gauge Chronometer
Käyntivaran näkee kello kolmen kohdalla, päivyrin vasemmalla puolella olevasta mittarista.

Silmä lepää kellotaulun lukuisissa yksityiskohdissa, joista kaiverretut pikkutaulut sekä kohollaan olevat indeksit tuovat sopivaa tyylillistä ja luettavuutta parantavaa kontrastia. Tämän huomaa erityisesti hopeatauluisessa mallissa, joka on selkeälukuisempi kuin mitä odottaisi. Tässä kohtaa heijastesuojattu kupera safiirilasi on kuin piste i:n päälle.

Koneistona uutudessa on Brellumille tuttuun tapaan COSC-kronometriluokiteltu Valjoux, jonka viimeistely Perlage-hiontoineen, Gevene-raitoineen ja sinistettyine ruuveineen on silmäkarkkia, jota voi ihailla safiirisen takalasin läpi. Koneiston antama käyntivara on 46 tuntia ilman ajanottoa.

Kellon kauniisti viimeisteltyä koneistoa voi tarkastella safiirista tehdyn takakannen läpi.

PILOT Power Gauge Chronometer

PILOT Power Gauge Chronometer
Kellon istuvuus on kohdallaan kapeammassakin ranteessa.

Kokonaisuus on pakattu 41,8 millimetrin teräskuoriin, joka istuu 17 senttiä kapeaan ranteeseeni hyvin. Omien kokemusteni mukaan istuvuus on teräsrannekkeen kanssa nahkaranneketta hitusen parempi. Brellumin integroitu teräsranneke on muutenkin miellyttävä tuttavuus, sillä se on jämäkkää tekoa. Teräsrannekkeessa on taittolukko, jonka lukitus avataan molemmin puolin olevista painikkeista.

Vauhdista pitävän valinta

Brellum PILOT Power Gauge Chronometer on varma valinta sporttisen elämäntyylin nimeen vannovan kellonystävän ranteeseen, joka arvostaa kevyesti menneen ajan fiilistä. Rennoimman yhdistelmän saa yhdistämällä nahkarannekkeen mustatauluiseen malliin, kun taas trendikkäämpää vaihtoehtoa hakeva valitsee ranteeseen sinitauluisen mallin teräs- tai nahkarannekkeella. Valkotauluisessa mallissa on taas hyvällä tavalla 80-lukua, johon teräsranneke sopii kuin valkoinen Ferrari Testarossa Sonny Crockettille.

Brellum PILOT Power Gauge Chronometerin veroton hinta toimituskuluineen on noin 2700 euroa, jonka päälle tulli perii arvonlisäveron 24 % ja tullimaksun (0,8 € / kello)

PILOT Power Gauge Chronometer

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Brellum
 • Malli: PILOT Power Gauge Chronometer
 • Koneisto: BRELLUM BR-750-PR kronografi (COSC) , perustana Valjoux 7750 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 46 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 41,8 mm
 • Kellon paksuus: 15,9 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 50 m (5 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: teräs tai nahka
 • Hinta: 2.990 CHF teräsrannekkeella, 2.890 CHF nahkarannekkeella (hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa ja tullia).

Lue lisää