Breitling Top Time Classic Cars -uutuuskellot tekevät kunniaa ikonisille jenkkiautoklassikoille

Sveitsiläinen Breitling esitteli Geneva Watch Days -tapahtumassa kolme uutta Breitling Top Time Classic Cars -kellomallia, jotka kumartavat 60-luvun suuntaan, ja kohti tuon ajan aktiivisille ja asiantunteville nuorille suunniteltuja Top Time -malleja, sekä kolmea ikonista amerikkalaista autoklassikkoa.

Värikkäillä kellotauluilla ja autourheiluteemaisilla nahkarannekkeilla varustetut vintage-henkiset Breitling Top Time Classic Cars -kronografit erottuvat massasta edukseen, kuten myös nämä kolme 60-luvun amerikkalaisen autokulttuurin ikonia: Chevrolet Corvette, Ford Mustang, ja Shelby Cobra. Top Time -mallisto lanseerattiin 60-luvulla, jolloin myös nämä bensankatkuiset muskeliautot ajoivat ensimmäisen kerran tehtaan porteista ulos.

Breitling’s Top Time Classic Cars Chevrolet Corvette

42 millimetriä halkaisijaltaan olevan ruostumattoman teräskuoren ja safiirilasin takaa löytyy upea Corvetten punainen kellotaulu takymetriasteikkoineen, ja sen yläosassa paraatipaikalla on Corvetten logo. Mustapohjaisten apunäyttöjen muotoilu pyöreäkulmaisiksi neliöiksi poikkeaa positiivisesti valtavirrasta.

Kronografitoiminnoilla varustettu Breitling Caliber 25 -automaattikoneisto tarjoaa 42 tunnin käyntivaran ja 1/8-sekunnin tarkkuudella toimivan ajanoton. Corvetten logo löytyy kaiverrettuna myös kellon teräksisestä takakannesta, ja kelloa koristaa ulkoa musta ja sisältä oranssi autourheiluhenkinen vasikannahkaranneke.

Kello on saanut innoituksensa vuosina 1963-1967 valmistetusta Corvetten C2 “Sting Ray”-mallista, minkä muotoilu muistuttaa sulavasti liikkuvaa piikkirauskua. Tuon ajan Corvettessa oli vuosimallista ja moottorivaihtoehdosta riippuen 250-435 hevosvoimaa. Tehokkaimmat mallit kiihtyivät 0-100 km/h reilusti alle kuudessa sekunnissa, mikä oli hyvä lukema tuon ajan autolle. Tiesitkö muuten, että Chevroletin automerkin perustaja, Louis Chevrolet, on syntynyt kuuluisassa kellontekijöiden kaupungissa La Chaux-de-Fondsissa, Sveitsissä?!

Suosittelemme

Breitling’s Top Time Classic Cars Ford Mustang

Legendaarisen “Bullit“-Mustangin hengessä tehty malli on teknisesti identtinen Corvette-mallin kanssa, mutta sen kellotaulua koristaa Mustangin ikoninen Ivy Green Poly -vihreä. Vaaleat osoittimet erottuvat hyvin taustastaan, ja apunäyttöjen tuoma mustavihreä yhdistelmä on tyylikäs. Ruskea vasikannahkaranneke antaa kellolle mukavasti vintage-henkisyyttä, Mustangin tuttu villihevonen löytyy niin kellotaulusta kuin kellon takakannestakin.

Ford Mustangin tuotanto alkoi maaliskuussa 1964 ja “poniauto” kehitettiin valmiiksi ennätysajassa. Kaikki valmistuneet Mustangit myytiin ennätysajassa, ja eturivissä asiakkaina oli elokuva- ja rokkitähtiä, joista yksi tunnetuin autoon yhdistettävä henkilö oli näyttelijä Steve McQueen, joka tunnettiin lempinimellä King of Cool. Mustang on edelleen pisimpään Fordin mallistossa myynnissä ollut automalli, ja se on tällä hetkellä myös maailman eniten myyty urheiluauto.

Breitling’s Top Time Classic Cars Shelby Cobra

Top Time Classic Cars Shelby Cobra -kello on 40-millimetrin koollaan aavistuksen kahta edellistä pienempi, ja siinä on kolmen sijaan kaksi valkotaustaista apunäyttöä. Shelbyn autoista tuttu sinivalkoinen väriyhdistelmä on raikas, ja kello kuuden kohdalle väljästi sijoitettu Shelbyn logo tulee hyvin esiin sulautuen kuitenkin täydellisesti kokonaisuuteen.

Myös koneisto poikkeaa edellisistä, ja Shelby-mallin sisällä sykkii automaattiviritteinen COSC-sertifioitu Breitling Caliber 41 -kronografikoneisto, mikä tarjoaa ajanoton 1/4-sekunnin tarkkuudella, ja noin 42 tunnin toiminta-ajan.

Edesmenneen kilpa-ajajan ja kilpa-autojen suunnittelijan Carroll Shelbyn tunnetuin luomus on kaksipaikkainen Shelby Cobra. Englantilaisen AC Ace -urheiluauton koriin perustuva luomus sai nokalleen tehokkaan amerikkalaisen V8-moottorin, ja myös AC Cobra -nimellä tunnettua autoa valmistettiin niin katu- kuin kisakäyttöönkin. Nykyään aidot Cobrat ovat todella harvinaisia ja arvokkaita autoja, ja huutokaupassa niiden hinnat alkavat yleensä miljoonasta dollarista.

Kaikki kolme uutuutta on hinnoiteltu identtisesti, ja kellon saa omakseen 5460 euron sijoituksella. Ottaen huomioon mallien poikkeavuuden valtavirrasta, tämä saattaakin olla hyvä sijoitus, josta vielä joskus maksetaan jopa enemmän – aivan kuten huippukuntoisista klassisista Mustang, Corvette tai Shelby -autoista maksetaan nyt.

Lue lisää