Uutuus: Breitling Top Time Limited Edition

Breitling julkisti vuonna 1960 modernin ja rohkeasti toteutetun Top Time -kronografin, joka herätti sporttisella ja nuorekkaalla ilmeellään niin miesten kuin naistenkin kiinnostuksen. Nyt Breitling on julkistanut Top Time -kellosta päivitetyn version, jota on valmistettu rajoitettu 2000 kappaleen erä.  

Kun Top Time -kronografi tuli alun perin myyntiin, Willy Breitling kertoi sporttisen ja ultramodernin uutuuden tavoittelevan eritoten nuoria ja aktiivisia ammattilaisia, mutta kello vetosi pian myös suurempaan yleisöön. Kellon suosiota vauhditti myös salainen agentti James Bond, joka etsi Geigermittarilla varustetun Top Timen avulla varastettuja ydinohjuksia elokuvassa Pallosalama. Elokuvan ensi-ilta nähtiin elokuvateattereissa vuonna 1965 ja James Bondin roolissa esiintyi karismaattinen Sean Connery.

Top Time -kronografin tunnistettavin piirre on kaksivärinen kellotaulu, jota punaiset osoittimet ja punainen huomioalue 30-minuutin apunäytössä korostavat. Kello kolmen ja yhdeksän kohdalle sijoitettujen valkoisten apunäyttöjen ympärillä olevat mustaksi maalatut sektorit muistuttavan hieman identiteetin salaamiseksi silmien eteen vedettyä maskia, ja tämä kokonaisuus onkin saanut kelloharrastajien keskuudessa nimen “Zorron naamio”.

Top Time Limited Edition

Breitling Top Time Limited Edition

Halkaisijaltaan 41 millimetrinen ruostumaton teräskuori kätkee sisäänsä COSC-sertifioidun Breitling Caliber 23 -koneiston, joka tarjoaa tarkan ajan näyttämisen lisäksi kronografitoiminnot ja 48 tunnin käyntivaran. Kellotaulua ympäröi desimaaliasteikko, kello yhdeksän kohdalla on pieni sekuntinäyttö, ja kello kolmen kohdalla on pieni 30 minuutin näyttö, jossa on 0-10 minuutin kohdalla punainen alue. Kronografiosoitin näyttää ajan 1/4-sekunnin tarkkuudella. Punaiset tunti- ja minuuttiosoittimet, sekä tuntimerkintöjen pisteet on varustettu pimeässä loistavin Super-LumiNova® -upotuksin.

Top Timen oikealla sivulla on sekuntikellon käynnistys/pysäytys ja nollaus -painikkeet, joiden välissä on siro Breitling-logolla varustettu nuppi. Kellon takakannessa on mallimerkintöjen lisäksi kaiverrettu “ONE OF 2000” teksti. Top Timen kaverina on hienosti tyyliin sopiva retrohenkinen ja valkoisin tikkauksin varustettu ruskea nupukkinahkaranneke.

Suosittelemme

Breitling Top Time Limited Edition

Breitling Top Time Limited Edition on kunnianosoitus legendaariselle kronografille, ja sopii erinomaisesti valtavirrasta positiivisesti poikkeavan arvokellon ystävälle. Kokonsa ja tyylinsä puolesta kello toimii niin rennon kuin virallisemmankin pukeutumisen ohessa ja herättää varmasti positiivista keskustelua, erityisesti James Bond -elokuvien fanien keskuudessa. Ikävä kyllä Top Timea ei ole saatavilla radioaktiivista säteilyä ilmaisevalla Geigermittarilla, kuten Pallosalama-elokuvassa.

Breitling Top Time Limited Edition

 

Breitling Top Time Limited Edition

 • Mallinumero: 32590
 • Koneisto: Caliber 23
 • Käyntitaajuus: 28,800 a/h, 4 hertz
 • Käyntivara: 48 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 41 mm
 • Lasi: molemmin puolin heijastesuojattu Convex-safiirilasi
 • Vesitiiviys: 30 m / 3 baria
 • Ranneke: ruskea nupukkinahka
 • Rannekkeen leveys: 20 mm
 • Hinta: 4 850,00 €

Voit tutustua laajaan Breitling-kellovalikoimaan mm. Lindroosilla. Lue muut Breitling-artikkelimme täältä.

Lue lisää