Baume & Mercier Hampton -mallisto uudistuu art deco -henkisemmäksi

Watches & Wonders 2020

Sveitsiläinen laatukellovalmistaja Baume & Mercier esitteli Watches & Wondersissa art deco -henkisemmäksi muuttuvaan Hampton-mallistoonsa uutuuksia kolmessa eri kokoluokassa.

Hampton-malliston ensiesittely tapahtui vuonna 1994, jolloin Baume & Mercier esitteli klassisesti muotoillut, suorakaiteen muotoiset kellonsa. Nyt esitelty, kahdeksan uutta kellomallia sisältävä mallisto on valmistajan mukaan kunnianosoitus 1920-luvulla syntyneelle art deco -liikkeelle ja sen edustamalle arkkitehtuurille sekä muotokielelle.

Baume & Mercier Hampton 10523

Uudistuneet Hampton-malliston lippulaiva on mallimerkintää 10523 kantava rannekello, joka on samalla malliston suurin (48 x 31 millimetriä), ollen kuitenkin paksuudeltaan vain 10,8 millimetriä. Koneistona kellossa on kauniisti viimeistelty Soprod TT651 -automaatti, joka tarjoaa 42 tunnin käyntivaran. Koneistoa voi katsella pyöreän lasin läpi.

Kellotaulu on toistaiseksi parasta, mitä Hampton-mallistossa on nähty. Design on onnistunut ja persoonallinen, sillä kaksoisaikatoiminto on toteutettu elegantisti kello 6:n kohdassa olevalla pikkutaululla, jossa on vuorokauden osoittava (aamu-/iltapäivä) näyttö. Miellyttävä yllätys on myös harvemmin kelloissa nähtävä grand date -näkymä, jossa päivämäärä näytetään kahdessa ikkunassa.

Hopeanvärisen raepintaisen kellotaulun keskellä on tasainen, opaalinvalkoinen alue, joka tuo kellolle vahvan art deco -tunnelman, jota taulun ulkoreunan tuntumassa kiertävä mustaharmaa minuuttiasteikko korostaa. Tyylikkään kellotaulun kruunaa platinoidut indeksit ja miekkaosoittimet. Kellotaulua katsotaan naarmuuntumattoman kuperan safiirilasin läpi.

Kellonkuori on kiillotettua terästä, joka luo kellolle arvokkaan vaikutelman. Vaikutelmaa täydentää taittolukollinen musta alligaattorinnahkainen ranneke, jossa on kellotauluun sointuvat tummanharmaat tikkaukset. Ranneke on pikalukittava. Erikseen on mainittava vielä kellon muotokieleen sopiva, ohut vetonuppi.

Suosittelemme

Hampton 10523:n hinta on 4.100 euroa ja saatavuus varmistuu myöhemmin.

Baume & Mercier Hampton 10528

Hampton-malliston toinen mekaaninen uutuus on 10528, joka on kokonsa puolesta identtinen 10528-mallin kanssa sillä erotuksella, että kellon paksuus on vain 9,35 millimetriä. Toinen selkeä muutos on koneisto, joka on vähemmistä komplikaatioista johtuen ETA:n legendaarinen 2895. Koneisto tarjoaa Soprodin tapaan 42 tunnin käyntivaran ja sen toimintaa voi seurata takakannessa olevan pyöreän lasin läpi.

Kellotaulu on “isoveljensä” kanssa identtinen sillä erotuksella, että kello 6:n kohdalla on kaksoisaikanäytön sijaan pikkusekuntitaulu ja sen alapuolella, osittain pikkutaulua leikaten päivämääränäyttö. Taulun design on 10523-mallia yksinkertaisempi, sillä grand daten puututtua Baume & Mercierin logoa on voitu siirtää kellotaulussa alaspäin.

Hampton 10528 toimitetaan mustalla alligaattorinnahkaisella rannekkeella, jossa on tummanharmaat tikkaukset ja taittolukko. Kellon hinta on 2.650 euroa ja sen saatavuus varmistuu myöhemmin.

Baume & Mercier Hampton 10522

Hampton-malliston kolmas mekaaninen uutuus on 10522, joka sijoittuu uudistetun malliston keskiluokkaan 43 x 27,5 millimetrin kokonsa ja tasan 10 millimetrin paksuutensa osalta. Kyseessä on myös selkeätauluisin miesten kellomalli tämän kevään uutuuksista ja siinä on nähtävissä saman konsernin toisen kellomerkin klassikkomallin tunnelmaa. Koneistona toimii ETA 2671, joka tarjoaa kellolle 38 tunnin käyntivaran. Koneistonäkymä aukeaa muiden automaattimallien tapaan pyöreän lasin läpi.

Kellotaulun perusdesign noudattelee “isoveljiään” sillä muutoksella, että kellosta on karsittu kaikki komplikaatiot kellonaikaa lukuunottamatta pois. Kyseessä on siis puhdasverinen pukukello, johon hillitympi koko sopii mainiosti. Tässäkin mallissa on luonnollisesti kupera naarmuuntumaton safiirilasi.

Hampton 10522 toimitetaan mustalla alligaattorinnahkaisella rannekkeella, jossa on tummanharmaat tikkaukset ja taittolukko. Kellon hinta on 2.500 euroa ja sen saatavuus varmistuu myöhemmin.

Elegantit kvartsikellot naisille

Viisi mallia kuuluvat pienimpään, 35 x 22,2 millimetrin kokoluokkaan, joiden paksuus on 8,1 millimetriä. Kaikille malleille yhteistä on sveitsiläinen kvartsikoneisto*, 50 metrin vesitiiviys ja naarmuuntumaton kupera safiirilasi. * Koneistolle luvataan seitsemän vuoden toiminta-aika.

Kaksi edullisinta mallia (10471 ja 10472) toimitetaan nahkarannekkeella, jossa on pikakiinnityksen mahdollistavat jousinastat. Kolme muuta mallia (10473, 10476 ja 10474) toimitetaan laadukkaalla pikakiinnityksen omaavalla teräsrannekkeella, jotka nostavat hieman hintaa. Kalleimman 10474-mallin helmiäistauluun on istutettu neljä briljanttihiottua 0,015 karaatin Top Wesselton (puhtausluokka VS) -timanttia.

Kellojen hinnat ovat seuraavat:

Malli 10471: 1.500 €
Malli 10472: 1.500 €
Malli 10473: 1.750 €
Malli 10476: 1.750 €
Malli 10474: 1.950 €

Yhteenveto

Richemont-luksuskonserniin kuuluva Baume & Mercier on asemoinut itsensä saavutettavan luksuksen segmenttiin, joka tarkoittaa järkevästi hinnoiteltuja rannekelloja, jotka sopivat hyvin suomalaiseen makuun. Pukeutumisen näkövinkkelistä katsottuna Hampton koki tarpeellisen uudistuksen, jonka myötä mallisto on aiempaa houkuttelevampi vaihtoehto – ja samalla se kilpailee tasaväkisemmin mm. Longinesin DolceVita-malliston kanssa.

Baume & Mercier Suomessa

Suomessa Baume & Mercierin kelloja myyvät Lindroos, Salkari ja Kulta-Center.

Lue lisää