Baselworld tekee paluun

Aiemmin maailman suurimpana kelloalan messutapahtumana tunnettu Baselworld herää henkiin uudella konseptilla.

Vuonna 2019 viimeisen kerran järjestetty Baselworld haudattiin pandemian saattelemana vuonna 2020 jonka tilalle messujen taustayhtiö MCH Group esitteli uuden HourUniverse-konseptin.

Tällä välin Watches & Wonders on järjestänyt kaksi digitaalista tapahtumaa, sekä kaksi fyysistä tapahtumaa Aasiassa. Lisäksi Genevessä on järjestetty onnistuneesti Geneva Watch Days, joka järjestetään fyysisenä myös tänä vuonna. Nämä tapahtumat yhdistettynä Baselworldin viimeisten vuosien aikana kokemiin merkittävimpien luksuskellomerkkien poisjäänteihin johti siihen, että Baselworld nykymuodossaan kuopattiin.

Baselworld -> HourUniverse -> Baselworld

Muutoksen tuulet ovat olleet merkittävät, ja kuten aiemmin mainitsin, Baselworld lopetettiin ja sen tilalle esiteltiin nopeasti HourUniverse-konsepti. Tämä konsepti jäi kuitenkin lähtötelineisiin ja pitkän kehitystyön tuloksena Baselworld on jälleen Baselworld.

Konsepti on kuitenkin järjestäjän mukaan uudistunut, ja se sisältää Watches & Wondersin tapaan digitaalisen alustan, sekä fyysisen tapahtuman. Uudistunut Baselworld keskittyy ns. keskiluokan luksustuotteisiin.

Baselworldin toimitusjohtaja Michel Loris-Melikoff kertoo, että siinä missä entinen Baselworld oli aikoinaan kello-, koru- ja jalokiviteollisuuden luksusbrändien tärkein vuotuinen kohtaamispaikka, on uusi Baselworld foorumi, jossa pienemmät kello- ja koruvalmistajat sekä jalokivikauppiaat voivat esitellä tuotteitaan kustannustehokkaasti omille sidosryhmilleen.

Suosittelemme

Konseptiin kuuluu syksyllä avattava digitaalinen foorumi, jota täydennetään live-tapahtumilla. Ensimmäinen live-tapahtuma järjestetään keväällä 2022 samaan aikaan Genevessä järjestettävän messutapahtuman kanssa.

Lue lisää