Bang & Olufsen Beoplay Portal – selvästi kirkkaammin etäpalavereihin

Kaupallinen yhteistyö: Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beoplay Portal -vastamelukuulokkeet ovat pelaamisen lisäksi erinomainen valinta etätyöskentelyyn ja -neuvotteluihin.

Pelaamiseen tarkoitettuja headsettejä on moninpelien yleistymisen myötä sadellut markkinoille kaikissa hintaluokissa jo vuosia. Pandemian myötä yleistynyt etätyö on herättänyt korkealaatuisten hifilaitteiden valmistajat ymmärtämään, että hyvän kuulokemikrofonin tulee toimia moitteettomasti myös palaverikäytössä.

Bang & Olufsen Beoplay Portal on alunperin pelaamiseen tarkoitettu kuuloke, joka tuoreimman päivityksen jälkeen on kuin luotu etätoimistoon. Bang & Olufsen ei nimitä kuulokkeita pelikuulokkeiden tapaan headsetiksi, sillä niistä puuttuu perinteinen kuulokevarsi kokonaan. Silti Beoplay Portalin “virtuaalinen mikrofoninvarsi”, eli suoraan suun eteen kohdistetut mikrofonit tallentavat äänen niin laadukkaasti, että erilliselle varrelle ei ole tarvetta.

B&O Beoplay Portal -kuulokkeen huippulaatuiset materiaalit tekevät niistä mukavat käyttää pitkiäkin aikoja.
B&O Beoplay Portal -kuulokkeen huippulaatuiset materiaalit tekevät niistä mukavat käyttää pitkiäkin aikoja.

Samat ominaisuudet, jotka tekevät Beoplay Portalista loistavat pelikuulokkeet, joita pelaaja jaksaa pitää päässään pitkän pelisession ajan, tekevät kuulokkeista myös oivallisen ja ylellisen työvälineen. Lampaannahasta tehdyt tyynyt, kevyt alumiininen sanka ja hengittävästä bambukankaasta valmistettu sangan pehmuste ovat suunniteltu mukavuus edellä. Alumiininen kuuloke on kevyt kannatella ja hengittävät materiaalit takaavat ettei kuuloke hiosta pitkänkään palaverin aikana. Kuulokkeiden paine jakautuu korville epäsymmetrisesti, joten niiden kanssa jaksaa helposti useamman tunnin yhtäjaksoisesti.

Kuulokkeiden muotoilu on B&O:lle tyypillisesti minimaalista ja materiaalivalinnat saavat kuulokkeet tuntumaan selvästi premium-luokan kuulokkeilta. Kuitenkin ominaisuus, joka tekee Beoplay Portalista loistavan palaverikuulokkeen, on aktiivinen vastamelutoiminto.

Aktiivinen vastamelutoiminto suojaa etätöitä taustamelulta

Aktiivinen vastamelutoiminto palaverikuulokkeissa on harvinaista herkkua. Etätoimiston tuulettimen huminat ja mahdolliset taustalta kuuluvat kuivausrummut katoavat Portalin ANC-toiminnon myötä. Myös lentäen, autolla tai bussilla liikkuvalle informaatioajan työtä tekevälle vastamelun vaimennus on huikea parannus.

Suosittelemme

Aikaisempaa ohjelmistoversiota vaivannut tuuliherkkyys on saatu korjattua ja nyt myös tuulenvire vaimenee, joten kuulokkeet soveltuvat myös ulkoiluun palaverin aikana. Vastamelutoimintoa säädetään samalla tavalla kuin äänenvoimakkuuttakin kuulokkeen hipaisusäätimillä. Hipaisusäätimet toimivat ulkona palaveerattaessa myös hanskat kädessä, joskin hipaisusäätimien käyttö vaatii hieman totuttelua.

Bang & Olufsen Beoplay Portal - vastameluasetukset
Äänenvoimakkuutta ja vastameluasetusta säädetään kuulokkeiden liukusäätimillä.

Vastamelun määrää voi säätää portaattomasti täydestä melunvaimennuksesta nollapisteeseen ja aina vastakkaiseen ääripäähän (Transparency Mode), missä vastamelumikrofonit poimivat ulkopuoliset äänet ja toistavat sen kuulokkeisiin, jolloin kuuloke toistaa senkin äänen jonka umpikuuloke muuten vaimentaisi. Tämä on erittäin käyttökelpoinen ominaisuus, jos haluaa keskustella paikallaolijan kanssa ottamatta kuulokkeita pois päästä.

Kuulokkeiden äänenlaatu on loistava, sillä laite on suunniteltu pelkkää puhekäyttöä laajemmalle spektrille. Puhekäytössä ääni on kirkas ja tarkka. Musiikkia tai elokuvia nautiskellessa paljastuu koko Bang & Olufsenin hifi-luokan syvyys ja laajuus; lämmintä keskiääntä ja terävää, tarkkaa bassoaluetta korostaa kirkas ylärekisteri. Nämä ovat upean kuuloiset kuulokkeet, joita ei tee mieli ottaa pois korvilta – varsinkaan jos ottaa käyttöön laitteen rekisteröinnin mukana tulevan Dolby Atmos -lisenssin, joka laajentaa tietokonekäyttöä surround-äänen suuntaan.

B&O Beoplay Portal -vastamelukuulokkeet toimivat saumattomasti kaikilla laitteilla.

Kuulokkeiden asetuksia säädetään älypuhelimeen asennetusta sovelluksesta, jossa on useita esiasetuksia eri käyttötilanteita varten. Puhelimella on myös mahdollista kustomoida esiasetuksia helppokäyttöisen taajuuskorjaimen avulla. Kuulokkeista pystyy vaihtamaan tilaa muutaman pikavalinnan välillä, mutta parhaat säädöt löytyvät kuitenkin älypuhelimesta, joka nykyään kuitenkin kulkee mukana.

Monipuoliset yhteydet eri laitteisiin tuovat monipuolisuutta käyttöön

Bang & Olufsen Beoplay Portal -kuulokkeet ovat monipuolisesti liitettävissä ja poikkeuksellista on se, että kuulokkeet voi kytkeä samaan aikaan kahteen laitteeseen. Tietokoneeseen kuulokkeet liitetään mukana toimitettavalla donglella joko USB-C:llä tai USB-A:lla adapterin välillä. Tämän lisäksi kuulokkeet kytkeytyvät Bluetoothilla myös älypuhelimeen, jolloin palaveriin voi osallistua kummalla tahansa laitteella. Hätätilassa kuulokkeet pystyy liittämään äänilähteeseen myös 3,5mm kuulokejohdolla. Bluetooth-paritus onnistui ongelmitta myös Samsungin television ja Garminin älykellon kanssa.

Bang & Olufsen Beoplay Portalin kuulokekuppi toimii itsessään painikkeena.

Yhtäaikaa PC:tä ja kännykän Bluetoothia käytettäessä kuulokkeilla pystyy vastaamaan puheluun lennosta napauttamalla oikeanpuoleisen kuulokkeen kiekkoa, joka itsessään toimii kytkimenä. Samalla tietokoneen äänet ja mikrofoni vaikenevat. Vasenta puolta napauttamalla puhelu katkeaa ja tietokoneen äänet palautuvat. Tämä mahdollistaa nopean välipuhelun kesken palaverin. Kiekkojen toiminnot on myös mahdollista kustomoida halutuiksi puhelimen sovelluksesta. Säädöistä voidaan valita eri toiminnot sille, kun kuulokkeet ovat pelkästään Bluetoothilla kiinni puhelimessa tai myös donglella PC:ssä. Tämä on erittäin käyttökelpoinen toiminto.

Tietokonekäytössä kuulokkeita on ehdottomasti kätevintä ohjata sovelluksella, jos vastameluasetuksia haluaa säätää tarkasti. Kuulokkeiden liukusäätimien käyttö tarkasti vaatii tarkkuutta ja puhelimen sovelluksen säädöt ovat muutenkin monipuolisemmat. Kuulokkeet oli helppo yhdistää niin PC:n kuin Macin käyttöön, mutta laitteen vaihto puhelimesta toiseen tai kannettavaan tietokoneeseen vaatii joskus uutta paritusta. Tämä tosin on ongelma kaikessa Bluetooth-pohjaisessa äänentoistossa, teknologia kun ei ole suunniteltu helppoa vaihdettavuutta varten.

Beoplay Portal -vastamelukuulokkeet ovat etätyöskentelyyn mitä mainioin valinta.

Kuulokkeiden akku on vaikuttava. Täydellä latauksella kuunteluaika vastamelun vaimennuksella, kahteen laitteeseen kytkettynä on 19 tuntia. Tämä riittää helposti koko työpäivän yli ja lataus kestää ainoastaan pari tuntia, jona aikana kuulokkeita on kuitenkin helppo käyttää. Pelkän Bluetoothin ja vastamelun varassa kuulokkeiden akku kestää jopa 42 tuntia, joten pitkälläkään lentomatkalla kuulokkeita ei tarvitse ladata virtapankista.

Huolimatta pienestä miinuksesta mikä tulee liukusäätimien käytöstä, Beoplay Portal on huikaiseva kuulokepaketti niille, jotka haluavat nauttia korkeatasoisesta äänenlaadusta kaikissa olosuhteissa. Kuulokkeet soveltuvat erinomaisesti etätyön kaikkiin olomuotoihin. Tyyliniekka suosittelee lämpimästi.

Beoplay Portal -kuulokkeita myy Bang & Olufsen Helsinki

Noin viidensadan euron arvoisia Bang & Olufsen Beoplay Portal -vastamelukuulokkeita saa useissa eri väreissä ja niitä myy Bang & Olufsen Helsinki kivijalkamyymälässä sekä verkkokaupassa osoitteessa beetoo.fi.

Julkaistu aiemmin 23.3.2022.

Lue lisää