Badge engineeringiä Renault Clion pohjalta – Mitsubishi Colt tekee paluun markkinoille

Mitsubishi Colt kuului Suomessakin takavuosien suosikkimalleihin. Kompaktin japanilaisen myynti Pohjolan perukoilla alkoi 1970-luvulla, mutta Japanin kotimarkkinoilla ensimmäinen Colt esiteltiin jo 60 vuotta sitten.

Viimeinen uusi Colt lanseerattiin markkinoille vuonna 2002 Smart Forfourin sisarmallina, ja auto sinnitteli tuotannossa faceliftin saattelemana vuoteen 2013 asti. Viime vuosina Mitsubishin uusien henkilömallien suhteen on ollut hyvin hiljaista, ja välillä koko merkkiä oltiin kuoppaamassa Euroopassa. Tästä suunnitelmasta on kuitenkin sittemmin luovuttu, ja nyt myös Colt tekee paluun vanhalla mantereella.

Japanilaismerkki julkaisi uudesta Coltista tiiserikuvan, joka vaikuttaa kovin tutulta. Tarkemmin katsomalla huomaa, että seuraava Colt on badge engineering -tyylillä tehty versio nykyisestä Renault Cliosta. Kori vaikuttaisi olevan identtinen konepeltiä myöten, mutta etupuskuri ja ilmeisesti myös ajovalot on sentään maltettu laittaa uusiksi.

Mitsubishi kertoi tiiserikuvan julkaisun yhteydessä, että syksyllä 2023 myyntiin tulevassa uudessa Coltissa on hybridivoimanlähde. Siihen viittaavat myös etuoveen sijoitetut EV-kirjaimet, vaikka kyseessä ei täyssähköauto olekaan. Uuden Coltin rakenteena toimii siis Clionkin alta löytyvä Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin CMF-B-pohjalevy, ja hybridivoimalinja on todennäköisesti sama kuin Clio E-Techissä.

Tehoa on todennäköisesti samat 143 hevosvoimaa kuin Cliossa, ja hintakin lienee samaa luokkaa. Coltin lisäksi Mitsubishilta tulee ensi vuonna myös uusi ASX, eli kompaktiluokan katumaasturi. Nähtäväksi jää, saako se olla täysin oma mallinsa vai perustuuko myös ASX johonkin allianssin jo olemassa olevaan autoon.

Suosittelemme

LähdeAuto Bild

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat