Asuntomessut 2020: Innostusta ja inspiraatiota

Tuusulan Asuntomessujen viimeinen viikko on startannut. Asuntomessut ovat sujuneet mallikkaasti poikkeusjärjestelyistä huolimatta ja kävijöiden turvallisuuteen korona-aikana on käytetty paljon huomiota. Asuntomessut tarjoavat tänä vuonna ideoita nerokkaisiin kompakteihin neliöihin. Lisäksi yksityiskohtiin kannattaa malttaa kiinnittää huomioita, sillä tarkkaavaisille myös sisustuksen ja pintamateriaalien herkkupaloja on tarjolla. Koostimme oman TOP 10-listan ideoista, joista erityisesti innostuimme. Paljon inspiraatiota löydät myös artikkelin lopusta löytyvästi kuvagalleriasta.

Kymmenen kivaa ja innostavaa

 

Uusia ideoita käytännöllisyyteen

Kohteen 38 eteisen säilytyskalusteen kokoleveä alahylly ratkaisee eteisen lattialla pyörivien kenkäkasojen ongelman. Vaikka kaapeissa olisikin alahylly varattu kengille, ovien aukominen kenkien laittamiseksi kaappiin ei ole se näppärin ratkaisu. Kengät on helppo sujauttaa avoimelle alahyllylle ja ratkaisu tarjoaa myös rauhallisuutta ilmeeseen, koska se mahdollistaa ovet kaapistoissa.  Tämä on nerokasta! Ota ehdottomasti säilytysratkaisujen varastettavien ideoiden listalle. Tällaisia ideoita haluaisi poimia reppuun enemmänkin.

Lisäksi kohteen 25 terassin ulkoverhot olivat mielenkiintoinen idea, joka tarjoaa niin näkösuojaa kuin suojaa paahdetta vastaan. Verhot toimivat myös sisustuksellisena elementtinä ja tuovat huonemaisuutta terassille.

Suosittelemme

Koukuttavin pinta

Vetovoimaisin pinta -palkinto menee tänä vuonna Jukola Letti -sisustuspaneelille. Kohteessa 25a paneelia on sekä vierashuoneessa että päämakuuhuoneessa. Psst. tässä makuuhuoneessa oli muutenkin ihana pesämäinen tunnelma.  Kelpaisi!

Katse sisäkattoihin

Myös katto voi olla tärkeässä roolissa sisustuksen ilmeen ja tunnelman luomisessa. Asuntomessuilla sisäkattojen materiaaleihin ja toteutuksiin on panostettu. Kohteessa 38 katon rimoitus tuo skandinaavisen pelkistetyn ilmeen lisäksi arvokkuutta. Kohteessa 30 valaistus on osa mielenkiintoista sisustusta.

Värejä

Vaikka yleisilmeeltään sisustukset noudattavat tämän vuoden messuilla neutraaleja ja maanläheisiä sävyjä eikä varsinaista hittiväriä näy, muutamia väriherkkuja kohteista löytyi niin seinien maalien sävyissä, tapeteissa, laatoissa kuin kiintokalusteissa.

Värikkäistä kohteista voi nostaa esiin kohteet 38, jossa on käytetty roosaan taittava terrakottaa työhuoneessa (Teknos T1676) ja harmaansinistä makuuhuoneessa (Teknos T1483). Myös kohteessa 8 on huoneille löytynyt luontevasti eri sävyt. Vaaleanpunaisen lisäksi seinistä löytyy muun muassa petrolia ja denimiä. Kokoseinän maalauksien sijaan, kohteessa 13 suuret maalatut suorakaiteet ovat osa graafista ja minimalistista sisustusta. Olohuoneen oranssisävy on Tikkurilan M403. Lisätään värien listalla myös kohteen 19 makuuhuoneen Tikkurilan sävy Siesta.

     

Tapettien osalta voimakkaimmat kuviot löytyvät kohteesta 2, jossa on käytetty Klaus Haapaniemen tapetteja.

Keittiöissäkin väri on uskallettu käyttää. Kohteen 41 keittiö on sininen ja kohteessa 19 naavan harmaa. Kiintokalusteiden osalta väriä on käytetty rohkeasti myös kohteessa 30, jossa kodinhoitotilan yläkaapit hehkuvat upeassa vihreä sävyssä. Kohteessa värit ovat kokonaisuudessaankin tärkeässä roolissa ja kohde onkin värikylläinen, kuten WC:n tehosteseinä osoittaa.

Kohteissa 27b ja 2 on värikkyys osa kalusteita. Iskun Free-sohva hurmaa hehkuvalla aprikoosilla ja Pohjanmaan ruokapöydän tuolit jalokivisävyin.

 

Laattojen ilmeikkyyttä

Tänä vuonna geometrisia muotoja on mielestäni käytetty laattojen ladonnoissa aiempia vuosia enemmän. Kokonaisuudet ovat kuitenkin hillittyjä, sillä useat toteutukset ovat yksisävyisiä. Myös marmoria on nähtävissä useissa kohteissa, mutta nyt trendikkäitä vaihtoehtoja on noussut esiin muitakin.

Kohteen 41 kolmiulotteinen laattatoteutus kodinhoitohuoneessa ja suihkussa saa seinänhipeltelysormet syyhyämään.

Värikkäitä laattoja on muun muassa kohteessa 30, jossa syvä vihreä laattapinta on eläväinen. Tummien laattojen onnistuneista toteutuksista kohteen 2 kylpyhuone on maukaus poiminta.

Kohde 26 jatkaa viime vuoden Asuntomessut simpukkalaattatrendiä kohokuvioidulla  Sartoria Artigiana le Conchiglie -laatalla. Samaisessa kohteessa ihastuttaa myös poikkeuksellinen välitilan laatoitus, joka jatkuu sisustuselementtiä kaapistojen yläpuolelle (laatta Ceramica Magica Antica freccia). Kohde onkin kuin laattojen showroom, sillä herkuttelu jatkuu myös WC:n sinisessä mosaiikissa (laattana Terratinta Ceramiche Hexa Deep Navy) ja kohteen kylpyhuonekalusteissakin on myös laattapinnat.

Mustaa, lasia, ruutua

Mustat lasiruutuovet ja -seinät ovat edelleen pop. Messuilla kohteessa 40 elementtiä on käytetty myös sisustuksellisesti rajaamaan tiloja. Onkin mukavaa nähdä, että vaikuttavaa tehokeinoa käytätetään vangitseva yksityiskohtana pelkän oven tai väliseinän sijaan. Samalla idealla on rajattu vaatehuonetta kohteessa 12 Essis Collectionin toteutuksella. Myös kohteessa 4 ruudukko-ovet ovat suuressa roolissa niin väliovina kuin tilanjakajina. Mukaan on mahtunut myös maistiainen raitalasista (kohde 41), jota hyödynnettiin Nissinen Design Groupin ratkaisusta oviseinä-ratkaisussa, josta kirjoitimme aiemmin keväällä.

Kasvit osana sisustusta

Viherkasvit ovat rynnineet viime vuosien aikana takaisin sisustuksiin ja tänä vuonna ne ovat entistä isommassa roolissa. Ferm Livingin Hourglass -kukkaruukkua ei voi välttyä näkemästä messuilla useaan kertaa. Parasta antia on kohteen 41 viher- ja vilvoitteluhuoneen ympyrämäiset köynnöstelineet sekä amppeleiden ripustustangot. Kaiken kaikkiaan ihana oasis. Psst. Ripustankoratkaisuksi voit hyödyntää myös kohteen 17 pyykkitelineen ideaa.

Korkeat ovet

Omalle himotuimmat-listallani sijan saavat myös kohteen 7 upeat Scanforma-sisustusovet. Korkeat, vähäeleiset ovet kruunaa musta väri. Rohkea ja tyylikäs ratkaisu.

 

Julkisivussa jotain muuta

Erottautuminen on valttia kohteen 3 julkisivulle muiden kohteiden joukossa. Hirsitalo saa aivan uuden merkityksen tämän julkisivun myötä. Näyttää upealta, mutta toimiikohan käytännössä, toimituksemme pohti. Poikkipintojen päälle oli jo nyt kertynyt likapölyä huomattava määrä, ja tuskin edes sateen avulla pinnat puhdistuvat itsekseen.

Kohteiden kohteet tunteella

Tämän vuoden Asuntomessujen omat top kohteet ovat kohde 19 ja kohde 38. Näissä kohteissa oli mukava yleistunnelma, joka oli erityisesti kotoisa ja kutsuva. Valintani perustuu täysin siihen, miten tervetulleeksi talot toivottivat vastaan ja näissä oli tunnelmaa, jota kodilta kaipaan. Messuilla on tarjolla myös säväyttävämpiä kohteita, mutta näissä kohteissa tuntui, siltä, että olisi helppo tuoda muuttokuorma sisään ja tuntea tulleensa kotiin.

Suuri Asuntomessut-kuvagalleria

Lue lisää