Asuntomessut 2019: Asuntomessujen portit ovat auenneet – Kouvolan Asuntomessut kolmella koolla kuvailtuna

Asuntomessujen portit ovat auenneet tänään 50. kerran. Yli 30 messukohdetta tarjoaa Kouvolan Pioneeripuiston kasarmimiljöössä kodikkaat Asuntomessut, joissa mielekästä katsottavaa löytyy niin rakentamiseen kuin sisustamiseen liittyen. Stylefellow uutisoi kiinnostavimmista kohteista, parhaista poiminnoista ja kauneimmista ideoista koko kesän ajan kuvien kera. Tule mukaan ihastumaan ja inspiroitumaan.

Sisustuksissa näkee nyt paljon vaaleaaa puuta, vaaleita murrettuja värejä, luonnonmateriaaleja sekä kasveja – niin viherkasveina kuin kuivattuina. Kohde 22, Sievitalo Unto

 

Kodikkuus

Pioneeripuiston kasarmialue on kotoisa ja viihtyisä. Sama kodikas tunnelma jatkuu myös talojen sisäpuolella, joiden sisustukset syleilevät lämpimästi vastaanottaen. Materiaalivalinnat, vaaleat murretut värit ja toisaalta myös kompaktit neliöt tuovat kodikkuutta. Lisäksi erilaisiin tekstiileihin ja tekstiilitöihin on kiinnitetty onnistuneesti huomiota sisustuksen osana, josta esimerkkinä ovat makramee-työt. Neliöt tuntuvat useimmissa kodeissa napakoilta ja makuuhuoneet vaikuttavat entistä pienemmiltä. Kodeissa kuitenkin on viihtyisä tunnelma.

Erilaiset puupinnat ovat yksi tämän vuoden Asuntomessujen inspiroivimmasta annista. Kuvan kolmiuloitteinen puupinta on kohteesta 3, Talo Aito.

Kuoriintuntuvaa

Sisustuksissa on entistä enemmän juurevaa ja maanläheisempää otetta. Erilaiset tekstuurit ja pinnat näkyvät materiaaleissa, kuten esimerkiksi lukuisissa erilaisessa puupinnoissa, joita sisustuksissa on käytetty usealla tavalla. Tietty rouheus on mukana myös isoissa laatoissa ja kivi- sekä betonipinnoissa. Mustan käyttöä ei ole arasteltu, ja mustalla värillä on saatu aikaan kontrastia, joka ei kuitenkaan tunnu silmään kovalta.  Struktuureista erityisesti kohteen 3, Talo Aito, keittiön ovet jäivät mieleen. Materiaalien aitous ja luonnonläheisyys näkyy myös somistuksessa käytetyissä kuivatuissa heinissä ja kasveissa.

Dekolaku, kohde 21, tarjoaa nautintoa betonipinnoista pitäville WC- ja kylpyhuonetiloissa. Näyttävät kuivatut kasvit ovat päässeet erityisesti esiin somisteina.

 

Katosta lattiaan

Suurimmat huokailut toimitustiimissämme mediapäivänä sai aikaan isot ikkunat ja lasipinnat, joita tänä vuonna nähdään lukuisissa kohteissa. Lähes lattiasta kattoon ulottuvista maisemaikkunoista näet esimerkkejä muun muassa Talo Aidossa (kohde 3), Talo Koreassa (kohde 13) ja Jukkatalo Ainassa (kohde 32). Erityisesti esiin tulee nostaa Talo Korea, jossa lasi ylettyy rakennusmateriaalina myös kattoon ja osa kattorakenteista onkin korvattu lasielementeillä, jolloin valoa tulee sisään myös yläsuunnasta. Ja katoista puheen ollen – yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka myös sisäkatot olivat osa huoneiden tunnelmanluojia eri väreineen ja materiaaleineen, joten katseet messuilla kannattaa suunnata myös ylöspäin.

Suosittelemme

Talo Koreassa, kohde 13, suuria lasipintoja löytyy myös katosta. Näyttävät makramee-työt ovat osa useamman kohteen sisustusta.

Lisää kohteista ja sisustuksista voit lukea edellisestä artikkelistamme: Kouvolan kodikkaat Asuntomessut – makupaloja ennakkoon | Asuntomessut 2019

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme löydät osoitteessa www.asuntomessut.info

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat