Kouvolan kodikkaat Asuntomessut – makupaloja ennakkoon | Asuntomessut 2019

Vielä reilu kuukausi jäljellä ennen kuin Asuntomessut Kouvolassa avaavat ovensa Pioneeripuistossa. Pääsimme kuitenkin jo etukäteen median ennakkoretkellä tutustumaan messualueeseen ja kohteisiin. Vierailu antoi hyvän kuvan siitä, mitä Asuntomessut tänä vuonna kävijöille tarjoavat.

Tsaarin aikaan 1910-luvulla rakennettu punatiilinen kasarmialue luo Pioneeripuiston-messualueelle uniikin miljöön.

Messualue, Pioneeripuiston asuinalue, sijaitsee Korian vanhalla kasarmialueella, jossa oman hengen luo punatiiliset kasarmirakennukset sekä Kymijoen jokimaisemat. Miljöönä Pioneeripuisto tuntuu omasta mielestäni montaa Asuntomessualuetta kodikkaammalta, väljemmältä ja viihtyisämmältä – ainakin Porin tiiviiden kortteleiden jälkeen. Tähän tunnelmaan varmasti vaikuttaa se, että messutalot ovat pääsääntöisesti yksikerroksia. Runkomateriaalina kaikissa uudiskohteissa on puu. Kodit tuntuvat entistä kompaktimmilta ja niukkoja neliöitä on väljennetty esimerkiksi korkeilla huonekorkeuksilla. Tänä vuonna messuilla ei siis nähdä ”kivilinnoja”.

Kymijoen maisemanäkymät ovat kauniit. Kohteessa 12, Talo Korea, olohuoneessa on Iskun uutuusmalli, Curve-sohva. Kevyt sohva jättää tilaa maisemien ihailuun.
Vaaleat puut ja sisustukset ovat tämän vuoden Asuntomessuille tyypillisiä. Kuva Kohteesta 22, Sievitalo Unto.

Tyyliltään tämän vuoden Asuntomessuja voisi kuvailla myös entistä enemmän kotimessuiksi. Mikäli olet vieroksunut Asuntomessuja sen vuoksi, että koet talojen olleen pröystäileviä ja arkkitehtien liian mutkikkaita luomuksia, Pioneeripuisto on sinulle mieluisa messukohde. Sisustukset jäivät mieleeni pääosin onnistuneina ja rauhallisina kokonaisuuksina, ja tyyli on jo tutunnäköistä. Vaikka talot ja sisustukset jäivät mieleeni kauniina, kotoisina ja viihtyisinä, on kääntöpuoli se, että Kouvolassa on tarjolla niukalta sellaista ennalta näkemätöntä ja totaalisen uutta.

Puulajeista myös mänty on päässyt esiin. Kuva kohteesta 5, Villa Element.
Maanläheiset murretut sävyt ovat ottaneet tänä vuonna jalansijan harmailta. Sisustuksissa kerroksellisuutta luo useat erilaiset materiaalit yhdisteltynä. Kuva kohteesta 22, Sievitalo Unto.

Entä onko messuilla nähtävissä jotakin uusia trendejä? Tänä vuonna useassa kohteessa silmään osui isot, pyöreät peilit sekä makuuhuoneiden leveät oviaukot pariovineen. Puulajina koivu, kuten myös mänty, näkyy entistä enemmän, aivan kuten nyt sisustuksissa muutenkin tammisesongin jälkeen. Tänä vuonna harmaan sävyjä sisutuksessa nähdään jälleen vähemmän, mutta sitäkin enemmän kohteissa on vaaleita murrettuja sävyjä, joilla on maalattu kokonaisia huoneita tehosteseinien sijaan.   Omasta mielestäni, ennakkovierailun perusteella, messujen mielenkiintoisemmat sisustuskohteet tulevat olemaan Kohde 13 Talo Korea, Kohde 21 Dekolaku ja Kohde 22 Sievitalo Unto.

Yksi tämän vuoden Asuntomessujen sisustustrendeistä ovat isot pyöreä peilit, joita nähdään niin makuuhuoneissa, eteisissä kuin WC-tiloissakin. Kuva kohteesta 22, Sievitalo Unto.
Tapetteja ja voimakkaita värejä nähdään Asuntomessuilla tänä vuonna harvakseltaan. Kohteessa 32, Jukkatalo Aina, kasvikuvioinen tapetti toimii tehokeinona yhdessä kohteen runsaiden viherkasvien kanssa.

Nyt siis vielä muutama viikko aikaa, että messualueen pihatkin ovat valmiit ja sisustukset saadaan viimeisteltyä. Joissakin kohteissa sisätyöt olivat jo lähes valmiit, mutta oli vielä niitäkin kohteita, jossa varmasti jokainen käytössä oleva tunti tulee tarpeeseen. Ja vielä viimeinen oma vinkkini messukohteille: hillitkää ylistailausta ja antakaa messuvieraiden nauttia taloista, niiden yksityiskohdista ja materiaalivalinnoista ilman huomiotyrkkyä, osittain viipaloitua patonkia leikkuulaudalla.

Vielä muutaman viikon loppukiri messualueen pihojen viimeistelemiseksi.

Psst… Muista seurata kuvaraportointiamme myös Instagramin puolella…

Suosittelemme

Asuntomessut Kouvolassa ovat avoinna 12.7.—11.8.2019.

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme pääset lukemaan osoitteessa www.asuntomessut.info

Lue lisää