Alpina julkaisi tiiserikuvan tulevasta B4 Gran Coupésta – koko firma siirtyy lähivuosina BMW:n haltuun

Saksan Buchloessa päämajaansa pitävä Alpina kuuluu kaikkein perinteikkäimpiin BMW-virityspajoihin, ja virallisesti yritys on toiminut jo pitkään omana autonvalmistajanaan. Nyt Alpina julkaisi tiiserikuvan tulevasta B4 Gran Coupésta, joka jää yhdeksi viimeisistä ”aidoista” lajinsa edustajista.

Virallisesti Alpina puhui Facebook-sivuillaan julkaistun kuvan yhteydessä vielä nimeämättömästä uudesta mallista, mutta otoksen tarkempi silmäily kertoo mistä autosta on kyse. Takavalo kuuluu BMW 4-sarjaan, ja lyhyt takaluukun kansi kertoo kuvassa olevan neliovinen ja luiskaperäinen Gran Coupé. Alpinan erityispiirteinä erottuvat hillitty spoilerilippa, takaluukun kannen logoteksti ja kyljen perinneraidat.

Alpina korostaa myös, että B4 Gran Coupé -nimen saava uutuus on kehitetty ja valmistettu edelleen Buchloessa. Auton testimuuleja on bongattu jo pitkään, ja prototyyppien viimeisimmät salavalokuvat on otettu äskettäin talvitesteissä. Talvitestiprotoissa oli vielä normaalin 4-sarjan puskurit, mutta Alpina saa perinteisen etuspoilerin ja neljää pakoputkenpäätä reunustavan diffuusorin.

B4 Gran Coupén nokalle tulee hyvin todennäköisesti sama voimanlähde kuin 3-sarjan pohjalta tehdyssä B3:ssa, eli vajaat 470 hevosvoimaa ja 700 newtonin maksimiväännön tuottava kolmilitrainen tuplaturbokuutonen. Kahdeksanpykäläisen automaatin toimintaakin hienosäädetään Alpinaan, jolla ei ole muuten suoraa vastinetta BMW:n omassa mallistossa. Motorsport-divisioonan käsialaa olevaa M4:ää ei saa Gran Coupéna, joten teholukeman ja korimallin osalta lähimmäksi pääsee täyssähköinen i4 M50.

Uusi B4 Gran Coupé piti ilmeisesti esitellä jo viime vuoden puolella, mutta olosuhteiden pakosta tämänkin auton lanseeraus on viivästynyt. Tiiserikuvan perusteella uutuus nähdään kuitenkin koko komeudessaan jo pikapuoliin. Alpina-merkin osalta kuultiin puolestaan, että perinnebrändi siirtyy kokonaan BMW:n haltuun vuoden 2025 jälkeen. Tuolloin Alpinan valmistus siirtyy täysin baijerilaiselle emomerkille, eli B4 Gran Coupéssa on potentiaalia jopa tulevaisuuden keräilykappaleeksi.

Lue lisää