Uudistuneen Vuoden koru -kilpailun vuoden 2021 finalistit on julkaistu

Tyyliniekassa alkunsa saaneen Vuoden koru -kilpailun finalistit on julkaistu. Vuoden koru 2021 -tittelistä kisaa kymmenen Suomessa valmistettua korusarjaa ja niiden suunnittelijat. Kilpailutöissä yhdistyy raikkaalla tavalla uuden tekniikan tuomat mahdollisuudet, erilaiset materiaaliyhdistelmät sekä perinteinen kultasepäntyö. Kilpailun tarkoitus on tuoda esiin suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista.

Vuoden koru -kilpailussa etsitään rohkeita koruja

Kilpailussa etsitään kotimaista korusarjaa, joka tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan ja puhuttelee taidokkaalla muotokielellään. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Vuoden koru -kilpailun ehdokastöitä haettiin avoimella haulla. Ehdokkaiden joukosta finalistit valitsi esiraati, johon kuuluivat stylisti Vesa Silver, toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), museonjohtaja Essi Pullinen (Suomen Kellomuseo), tapahtumajohtaja Hannele Nuotio (Tampereen Häämessut) ja Vuoden koru -kilpailun tuottaja Johanna Lundán (Jules & Beryl Oy).

Uudistuneeseen kilpailuun osallistui tänä vuonna 20 kilpailutyötä, joista finaaliin valittiin seuraavat kymmenen korusarjaa ja niiden suunnittelijat:

4C, Hanna Korhonen
AARTEITA, Kirsi Sarasvirta
BETTA, Carina Blomqvist
ELÄMÄN TIE, Silja Riihola
FREYA, Annika Eklöf
KESÄN SIIVEKÄS, Jenni Rutonen
KULTASIIPI, Petri Holmberg
MEHILÄISEN SIIVIN, Harri Syrjänen
TUOHI HOPEA, Susanna & Tobias Feuerbacher
UNDERGROUND, Anton Leivo

Vuoden koru 2021 -finalistit. Kuva Jules & Beryl, kuvaaja Teemu Töyrylä.

Seuraa finalistien matkaa ja tutustu koruihin

Voit tutustua kilpailutöihin Vuoden koru -sivustolla. Ota myös Jules & Berylin Instagram-tili seurantaan, niin pääset seuraamaan finalistikorujen matkaa. Finalistikorut tulevat myös nähtäville marraskuussa Suomen Kellomuseoon ja ensi vuoden helmikuussa Tampereen Häämessuille. Äänestys voittajasta alkaa marraskuun loppupuolella ja yleisöäänin valittava voittaja palkitaan Tampereen Häämessuilla 7.2.2021.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat