Voita Herrainpukimon villasolmio

Kaupallinen yhteistyö: Herrainpukimo

Herrainpukimo on tuomassa myyntiin uudet rouheat villasolmiot, jotka sopivat erinomaisesti talviseen pukeutumiseen. Sain tutustua ensimmäisten joukossa solmioihin ja päätimme Herrainpukimon kanssa tarjota kolmelle Tyyliniekan lukijalle ilmaisen solmion. Jaossa on siis kolme solmiota, yksi kutakin väriä; harmaa, keskiruskea ja tummanruskea.

herrainpukimo-villasolmiot
Joku näistä villasolmioista voi olla sinun.

Villakangas on sopivan karkeaa, joten se sopii hyvin esimerkiksi vakosametin, denimin tai paksumman villakankaan kanssa. Solmio sopii myös hyvin talvisen neuleen kanssa pidettäväksi. Mutta mutta… mihin kaikkeen solmio sinun mielestäsi sopii?

Osallistuminen on helppoa

Kerro oma ehdotuksesi millaiseen asukokonaisuuteen solmion laittaisit. Valitsemme Herrainpukimon kanssa kolme parasta ehdotusta ja palkitsemme ne yhdellä kuvassa näkyvällä solmiolla. Mikäli olet kiinnostunut tietynvärisestä solmiosta, mainitse se vastauksessasi.

Osallistuminen tapahtuu kirjoittamalla oma vastaus kommenttina ja jättämällä sähköpostiosoite sille varattuun kenttään 3.2.2014 mennessä. Lähestymme voittajia henkilökohtaisesti, emmekä käytä sähköpostiosoitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen. Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

ruskea-solmio-solmulla
Villasolmioon saa näyttävän solmun helposti.

25 KOMMENTIT

 1. Vaaleanharmaa kaksirivinen flanellista tehty takki+housut, valkoinen kauluspaita, harmaa kravatti ja valkoinen tv-fold -taitoksella oleva taskuliina mustien kenkien kera

 2. Jalkaan konjakinväriset broguesaappaat ja tummansiniset sammarit. Yläosaan vaaleansininen ocbd, Herrainpukimon ruskea neulesolmio, syksyiseen tummempaan beigeen vivahtava slipoverit tai villaneule. Päällimmäiseksi slipoveria vaaleampi kalanruotokuvioinen tweedtakki.

 3. Itsellä tummanruskea solmio menisi vaaleansinisen, tai ohuen, denim paidan kanssa, päälle harmaa neuletakki, jalassa tummansiniset farkut ja ruskea pukusaappaat (mallia Enfield). Näillä opiskelija tuntee olonsa mukavaksi koko pitkän luentopäivän, mutta kuitenkin erottuu edukseen muista luentosalissa istujista.

 4. Vaaleanharmaa kolmiosainen puku rusehtavilla skottiruuduilla. Alle vaalea, hieman hillitympi, mutta kuviollinen kauluspaita italialaishenkisillä kauluksilla. Väreinä punertavat ruskea ja oranssi. Mukaan kuvioitu monivärinen kokonaisuuteen sopiva taskuliina kaveriksi. Kaiken kruunaa herrainpukimon ruskea villasolmio.

 5. Itse olen pitänyt villasolmioita töissä talviaikaan paksumpien pukujen sekä irtotakki/flannellihousu yhdistelmien kanssa. Aivan samalla tavalla kuin muitakin solmioita muina vuodenaikoina muiden pukujen kanssa. Ei siis mitään kikkailuja. Villa vain sopii paremmin kylmänä vuodenaikana raskaampien kankaiden kaveriksi.

  Tummanruskeaa solmiota käyttäisin töissä tummansinisen flannelliirtotakin ja harmaiden flannellihousujen kera. Valkoinen paita. Jalkaan myös ulkona kävelimeseen sopivat jykevämmät broguet. Taskuun liina jossa sinisen ja ruskean sävyjä, ehkäpä joku kuviointi. Hillitty taitos. Ei kikkailuja, jos on tarkoitus, että sinut otetaan vakavasti.

 6. Tummanharmaaseen rouheaan flanellipukuun, jonka kanssa valkoinen hieman paksumpaa kangasta oleva kauluspaita. Jalkaan tummanruskeat wingtip-broguet. Taskuun pellavainen taskuliina.

 7. Valitsisin keskimmäisen solmion kokonaisuuteeni, eli keskiruskean, koska se mielyttää silmää eniten. Käyttäisin sitä valeampaan sinisen suuntaan olevan villapuvun kanssa. Paitana käyttäisin esimerkiksi sini-valko raidallista mallia. Sinertävät raidat tulisivat kuitenkin olla hyvin vaaleita, eli sininen ei saisi olla dominoiva väri paidassa. Kengät olisivat mallia full brogue-boot, vaalean ruskeina (tan). Taskuliina saisi mielellään olla vähän räväkkäämpi kuin tavalliset yksiväriset, eli hakisin liinaa jossa on vahvat kuviot. Vyönä toimisi kenkiin sopiva nahkavyö. Koko asukokonaisuuden kruunaisi kamelinvärinen kasmirvillasta tehty kaulaliini, silloin kuin takki on niskassa ja ulkona on kylmä.

 8. Klassisen englantilaisen tyylin rakastajana käyttäisin keskiruskeaa solmiota seuraavasti:

  Solmio sopisi erinomaisesti harmaan herringbone tweed-bleizerin ja vaaleansinisen cutaway-kauluksilla varustetun paidan kanssa. Tweed itsessään on omiaan pitämään kylmää, mutta kotimaamme talviset olosuhteet huomioiden käyttäisin paidan päällä vielä beigeä villaneuletta, jonka alin nappi pidetään auki aivan kuten herrasmies pitää myös liivinsä alinta nappia auki. Housuiksi valitsisin paksusta villakankaasta tehdyt tukevat housut, jotka pitää ylhäällä kastanjanruskea nahkavyö. Asukokonaisuuden kruunaisi mielestäni ruskeat brogues saappaat, jotka tukevat myös vyön väriä. Dandymaisuutta tyylin toisi kirkkaan oranssi taskuliina. Absolutely brilliant!

 9. Työkuvioihin (tumman)harmaa flanellipuku + valkoinen paita + sininen villasolmio, sininen, hillitysti kuvioutu villataskuliina taskuun.

  Vähän vähemmän viralliseen menoon sininen tai navy irtotakki, klassiset harmaat flanellihousut, kevyesti kuvioitu siniruutuinen tai valkoinen paita sekä tummanruskea villasolmio. Taskuun vielä takin sävystä erottuva sinisäsvyinen taskuliina, mahdollisesti ruskeaa kuvioinnissa. Jalkaan talvisten kelien kunniaksi tumman ruskeat tai punertava-ruskeasävyiset (“dark leaf” tms) full brogue -kengät. Valmis.

 10. Näistä suosikkini on ehdottomasti keskiruskea. Sen kanssa menisi nätisti harmaa tweed-takki, oliivinvihreät sammarit, tummanpunainen neule, vaaleahko kauluspaita ja ruskeat saappaat.

  Harmaata solmiota naittaisin tummanharmaan puvun kanssa tai yönsinisen flanellikankaisen puvun kanssa. Tummanruskea taas vaaleanruskean villaisen irtotakin kanssa, suorat harmaat villahousut, sekä jokin kuvioitu kauluspaita.

 11. Tällaiset solmiot sopivat oikein hyvin aivan perus businesspukeutumiseen. Ei siis kikkailuja.

  Aivan normaalissa pukupäivässä yhdistäisin keskiruskean solmion tummansiniseen peruspukuun. Kaveriksi snuff suede väriset vyö ja kengät. Näin saadaan tylsä mutta turvallinen peruspuku sopimaan talviseen maisemaan ja sidottua muihin asusteisiin!

  Taskuliina osittain samaan sävyyn ja (puu)villaisena – ei silkkisenä.

 12. Varmaan toi keskiruskea lähtis mukaan illanviettoon siihen sopivien kenkien ruskeiden farkkujen ja sopivan beigen värisen paidan kanssa. Uskoisin että joku neito sitten taluttas solmiosta kiinni pitäen mukanaan jatkoille. Ja ehdottomasti rento takki mukana. sattumalta on tuolla kaapissa roikkumassa vanha peritty vakosamettipikkutakki. (olis muuten eka kertaa päällä)

 13. Tuon Sinisen varmaan pistäisin joko harmaan tai sinisen paksumman puvun pariksi näin talvisin keleihin ja ihan työ vaatteina. Muutamaa villasolmioita tullut käytettyäkin töissä mutta ovat jo hyvin karkeita liankin maalaismaisia ne. Nämä näyttävät normaali käyttöön paremmilta kun eivät oli liian karkeeta tavaraa. Villasolmviot on kyllä hyvin monikäyttöisiä, menee paljon useamman eri vaatetuksen kanssa kuin esim juhlavampi silkki.

 14. Mielettömän komeita!

  Ruskeata käyttäisin kepeän arkisen sinisen oxford-kankaisen paidan kansaa, jossa pehmeä kaulus. Ei liian formaali. Tummansininen klubitakki, ilman toppauksia/hyvin kevyt toppaus. Jalkoihin harmaat tai ruskeat housut, kevyellä glencheck kuviolla. Pieni taitos lahkeeseen ja jalkoihin burgundyt oxfordit. Voilá 🙂

 15. Tummansinisen neulesolmion ympärille talviasuste kokonaisuutta lähdin rakentamaan nuorekkaasta mutta samalla myös elegantilla tavalla klassisesta näkökulmasta.
  Ajatuksena lähtökohta oli siinä toteamuksessa että solmion tulee olla irtotakkia kirkkaampi, jotta se ei jää kontrastin takia huomiotta. Tältä pohjalta ainoaksi todelliseksi vaihtoehdoksi saatoin nostaa tumman ruskean irtotakin sinisen neulesolmion kanssa. En yksisävyisen ruskeaa takkia, vaan niin että kankaassa on sekaisin myös aavistus vaaleampaa ruskeaa ja valkoista hyvin vähäisessä määrin, tehden irtotakista moniulotteisemman ja korostaen sen villaista olemusta, ollen kuitenkin selvästi tummaa ruskeaa.
  Takkiin päädyin elegantin hengen luomiseksi yhdistämään keskiharmaat matta-pintaiset villahousut joissa risteilisi aavistuksen verran haaleamman harmaa ruutukuvio.
  Kenkinä talvisaikaan suosisin kahdella soljella kiinnitettäviä mustia nahkakenkiä, jotka antavat käyttäjästään nuorekkaamman kuvan mutta silti, täysin, sopivat harmaisiin ruutukuvioitujen housujen eleganssiin.
  Paidan tulee olla takkia vaaleampi tuoden harmonisemman kokonaisvaikutelman tasapainottamalla tummien ja vaaleiden värien osuutta. Kuitenkaan täysin valkoinen paita ei sovi yhdistelmään, joten paidaksi ottaisin ehdottomasti ohuella sinisellä raidalla miedosti ruudutetun keskileveillä kauluksilla varustetun paidan.
  Muista asusteista valitsisin ainakin vaaleahkon harmaan kuviollisen taskuliinan jossa olisi myös aavistus tumman sinistä kuvioita rajaamassa. Näin se rikkoisi ruskean takin tummaa pintaa. Vyön tulisi olla musta, sopien kenkiin, ja soljen olla pelkistetty, pukuvyölle luonteenomainen.
  Solmioksi, kuten jo aiemmin mainittu, yhdistäisin sinisen neulesolmion four-in-hand -solmulla.

  Yhdistelmä ei ole värien sekasortoa ja on siten täysin edustava talviajan kokonaisuus, joka henkii eleganssia ollen nykyaikainen, ja tuo samalla esiin sinisen neulesolmion ominaispiirteitä.

  Tein yhdistelmästä havainnollistavan esimerin myös heidän iloksi joille kuvan näkeminen auttaa hahmottamisessa. Kuvan on tarkoitus toimia lähinnä havainnollistajana värien ja materiaalien yhdistämiselle.

  Linkki kuvaan:
  https://www.icloud.com/photostream/#A15yeZFhJHaUBM

 16. Kaikki kolme ovat kyllä erittäin tyylikkäitä ja sopivat erinomaisesti päivittäiseen businesspukeutumiseen. Solmiot sopivat hyvin esimerkiksi villaisten pukujen kanssa käytettäviksi näin talvisaikaan.

  Pidän erityisesti keskiruskeasta sekä tummanruskeasta väristä, sillä ne sopisivat todella hyvin SuitSupply:lta tilaamaani vaaleanruskeasävyiseen pukuuni. Kyseessä tämä malli: http://eu.suitsupply.com/en_FI/suits/lazio-light-brown-plain/P3418.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=collection&prefv1=Fall%2FWinter

  Puvun kanssa käyttäisin tummanruskeita brogue-kenkiä. Paidaksi valitsisin vaaleansinisen kauluspaidan Stenströmsiltä, jossa ohuita valkoisia raitoja. Taskuliinaksi kävisi puuvillainen ratkaisu solmion sävyillä. Tällä paketilla kehtaisi kulkea ylpeänä töissä!

 17. Itse käyttäisin harmaata villasolmiota osana rennon asiallista opiskelija-lookia.

  Jalkaan ruskeat, kuviottomat derby-saappaat esim. Sandersin Kelsot sekä laivastonsiniset, kavennetut chinot (lahkeet kevyesti käärittyinä). Kenkien kanssa sävy-sävyyn ovat nahkavyö sekä -hansikkaat.

  Vyötäröstä ylöspäin: vaaleansininen, denim-paita cutaway-kauluksilla beigen cable knit -neuleen alla. Köyhällä opiskelijalla rannekellon korvaa onyx-helmistä tehty rannekoru. Ulos lähtiessä niskaan laivastonsininen ja -mallinen villakangastakki, päähän punainen cousteau-villapipo. Viimalla kaulaa suojaa esim. kamelinvärinen villahuivi.

  Kuvassa harmaa solmio näyttäisi vivahtavan hiukan siniseen, joten sellaisenaan em. lookista saattaisi tulla hieman liiankin sinisävyinen. Jos näin on, myös ruskean sävyt sopisivat kokonaisuuteen paremmin.

 18. Lähtisin liikkeelle harmaalla solmiolla. Paidaksi kevyen sininen ruudullinen paita, jonka päällä viininpunainen neuletakki. vaalean harmaat villahousut toimisivat esim. hyvin kokonaisuuden kanssa. Kenkinä voisi käyttää mustia tuplamunkkeja, jos sää tietenkin sen sallii. Housuihin musta nahkavyö. Takki saisi mielellään olla pidempi “double-breasted” ja laivastonsininen. Kaulaliiina mielen mukaan ja mustat nahkahanskat. Rento kokonaisuus joka toimii hyvin köyhälle opiskelijalle.

 19. Vaalean sinivalko-kapearaidallinen paitani tykästyisi siniseen solmioon, takki tummanharmaa samettimaiselta tuntuva mukava bleiseri, housut keskiharmaat yksiväriset Dressmannin (tarjous-)housut. Mustat hyvin säilyneet/ pidetyt vihkikengät.
  Tummanruskean solmion kaveriksi tarjoutuisi valkopohjainen pieniruudullinen paita, (vaaleanruskeat ja -harmaat raidat muodostavat alle sentin kokoiset ruudut.) Takki yksivärinen khakinruskea villakangastakki, housut hiekanväriset villaiset. Kengät keskiruskeat aika uudet hankinnat, mukavat kuin syysloma, joka tulee tuosta setistä mieleen. Ja taskuliina valkoinen puuvillaa molemmissa yhdistelmissä.

 20. Villasolmio jollakin murretulla vaaleammalla savyllä kuten kuvan keskimmäinen sopii hyvin paksun villakangastyyppisen (Harris- jos on varaa) irtotakin kanssa. Paita ja housut mustaa; rentoa sekä samalla juhlavaa, et ole koskaan yli- tai alipukeutunut. Ooppera tai Musiikkitalo, Here I come.

 21. Harmaa solmio viimeistelisi hyvin englantilaistyyppisen yleislookkini: Ruskea kaksirivinen tweed herringbone, jonka alla sinapinvärinen neule tummahkonsininen paisley-kuvioitu kauluspaita ja tietenkin kyseinen solmio. Housuina tummanharmaat villahousut, jotka on taiteltu nätisti puolipitkävartisten suklaanruskeiden nahkasaappaiden sisällä. Voilá!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat