Vielä tulee aurinkoisia päiviä

Esittelin aikaisemmin Aarni Woodin, suomalaisen asusteyrityksen, jonka polkaisi käyntiin yrittäjähenkiset Pyry Alamäki, Samuli Koivistoinen sekä Niklas Tuokko. Kuluneen vuoden aikana olen päässyt tutustumaan Aarnin ajattomiin asusteisiin käytössä, enkä kokemuksen jälkeen ihmettele lainkaan, miksi puiset asusteet ovat lisänneet viime vuosina suosiotaan. Harkitun eleettömät, puiset kellot ja aurinkolasit yllättivät ominaisuuksillaan ja mielettömällä käyttömukavuudellaan.

Aarnin aurinkolasit ovat tutun klassisia malleja, joista itse testailin versiota Blues Brothersinkin loistavaksi toteamasta designista, suomalaisesta visakoivusta valmistettuna. Aarni Blues oli mukava tuttavuus kaikkiaan. Jos olet klassisten aurinkolasimallien ystävä, kannattaa katseet kääntää Aarnin suuntaan ja toimia rivakasti. Valmistautudu häikäisevän talviauringon säteisiin nyt, sillä Aarnin-pojat ovat laittaneet aurinkolasimallistolle lokakuun loppuun saakka mukavan 15 % alennuksen koodilla “loka17”.

 

Katseenvangitsijat kotimaisesta puusta

Aarni Blues -kehyksissä mitoitus on onnistunut upeasti. Kesän aikana visakoivuiset, käsin tehdyt pokat herättivät kiinnostusta minne sitten meninkin. Testaajia oli useita junnusta vaariin ja malli tuntui istuvan poikkeuksetta jokaisen kasvoille. Puu on materiaalina miellyttävä, eikä se esimerkiksi hiosta kuumalla (kyllä, tämäkin tuli testattua viime kesänä, vaikka sää ei Suomessa suosinut) tai tunnu jäätävältä kylmällä niin kuin muovikehykset valitettavasti tekevät. Mukavuutta lisäävät myös sopivan napakat, jousitetut metallisaranat.

Suosittelemme

Kaikki Aarnin aurinkolasit toimitetaan tyylikkäässä kotelossa.

Blues-kehyksissä puumateriaalina käytetään muun muassa parasta suomalaista Fiskarsilla kasvanutta visakoivua, jonka uniikki pinta ja kuviointi on piristävän erilainen muihin kotimaisiin puumateriaaleihin verrattuna. Materiaalivaihtoehtoja löytyy kuitenkin moneen makuun tervalepästä eben-puuhun.

Kehykset valmistetaan ristiin liimaamalla useita puuviiluja, jolloin kestävyys on taattu ja käyttöikä pitkä, eikä niitä tarvi kohdella silkkihansikkain. Kaikki Aarnin aurinkolaseissa ja kelloissa käytetyn kotimaisen puun alkuperä tiedetään paikkakuntatarkkuudella ja ulkomainen puu on aina FSC-sertifioitu. Kaikki Aarnin aurinkolasit toimitetaan tyylikkään, korkista valmistetun kotelon kera.

Lue lisää