Värikkäät kesäkellot 500 euron hintaluokassa

*Kaupallinen yhteistyö: Sisältää affiliate-linkkejä

Värikkyys on ollut rannekelloissa nouseva trendi jo muutaman vuoden ajan, ja yhä useampi uskaltaa hankkia ranteeseensa jotain massasta erottuvaa. Värikäs kello on etenkin kesäaikana on enemmän kuin suositeltavaa, ja tässä muutama vinkki noin 500 euron hintaluokassa.

Vihreä väri on ollut viime aikoina nousussa, ja sen eri sävyjä on nähty jopa klassisten kellomallien tauluissa. Jos lähdetään liikkeelle reippaasti alle 500 eurosta, niin mintunvihreällä taululla varustettu kvartisikoneistoinen Tissot PRX, jonka linjakas muotoilu on saanut innoituksensa 70-luvun kelloista PRX istuu 40-millisen kokonsa puolesta erikokoisiin ranteisiin, ja sopii niin arki- kuin juhlakelloksi. PRX on ollut suosittu erityisesti nuoremman väen keskuudessa.

Mikäli mekaaninen kellonkoneisto olisi kvartsia enemmän mieleen, niin Tissot PRX:ää saa myös Powermatic-automaattikoneistolla, joka tarjoaa jopa 80 tunnin käyntivaran. Budjettia joutuu tosin venyttämään hieman, mutta malli on kuitenkin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. PRX-mallistosta löytyy myös muita pirteän värisiä kellotauluvaihtoehtoja.

Tissot PRX Quartz.
Tissot PRX Quartz. Kuva: Tissot

Syvempää vihreyttä ja edellisestä poikkeavaa tyyliä edustaa Seiko Presage Cocktail Time Mojito, joka on saanut mallinimensä tutusta ja kesäisestä Mojito-cocktailista. Upeasti kuvioidulla tummanvihreällä kellotaululla ja nahkarannekkeella varustettu 39 millinen kello istuu moneen ranteeseen, ja sopii erityisesti hillittyä tyylikkyyttä vaativiin tilaisuuksiin. 500 euron tuntumaan asettuva Mojito on varustettu 40 tunnin käyntivaran tarjoavalla automaattikoneistolla.

Seiko Presage Cocktail Time Mojito SRPE45J1
Seiko Presage Cocktail Time Mojito SRPE45J1. Kuva: Seiko

Vihreän lisäksi, myös oranssi on noussut yhä useamman kellomallin taulun väriksi. Kesäisiä vesileikkejä tai -urheilua harrastavalle sopii ranteeseen parhaiten sukeltajankello, joka kestää vettä myös pintaa syvemmällä. Teräksinen Seiko 5 Sports ‘Mikan Orange’ GMT SKX Automatic on malliston tuoreimmasta päästä, ja tarjoaa 100 metrin vesitiiviyden, GMT-osoittimen (kaksoisaika), suurennuslasilla varustetun päivämääränäytön, sekä kierrettävän sukellusaikakehän. 43-millisen SKX:n sisällä tikittää automaattikoneisto, joka tarjoaa 41 tunnin käyntivaran. 500 hintaan SKX tarjoaa “paljon kelloa”.

 

Suosittelemme

Seiko 5 Sports ‘Mikan Orange’ GMT SKX Automatic SSK005K1
Seiko 5 Sports ‘Mikan Orange’ GMT SKX Automatic SSK005K1. Kuva: Seiko

Hieman pienempää sukeltajankelloa etsivälle sopiva valinta voisi olla Tissot Seastar 1000 36mm, joka sopii erikokoisille ranteille sukupuolesta riippumatta. Merihenkisen sininen taulu- ja kehä edustavat perinteisempää värimaailmaa, mutta näyttävät aina hyvältä. Kvartikoneistoinen, ja 300 metriin vesitiivis kello on huoleton pitää ja käyttää, ja reippaa luminoinnin ansiosta kellonaika näkyy selkeästi myös yön pimeydessä.

 

Naisten kelloista löytyvä tyylikäs Certina DS Action Lady tarjoaa 34 millimetrin kokoluokassa COSC-sertifioidun kvartsikronometrin, joka yhdistää maksimaalisen sveitsiläisen tarkkuuden ja vesitiiviyden jopa 300 metriin asti. Hienosti kuvioitu vihreä kellotaulu erottuu positiivisesti massasta, ja pyöreästi muotoiltu teräsranneke tuo kellolle miellyttävää istuvuutta. Hinta menee hieman yli viidensadan, mutta hinta-laatusuhde on tässä kellossa kohdallaan.

 

Citizen Tsuyosa -kellomallisto on herättänyt maailmalaajuisesti kiinnostusta kelloharrastajienkin keskuudessa, ja tarjoaa upean väriskaalan. Taulun väriksi on tarjolla muun muassa musta, tummansininen, vaaleansininen, vihreä, keltainen, punainen, ja tämä juttuun poimimamme lohenpunainen. 40 millinen Tsuyosa tarjoaa reilun 400 euron hintaan laadukkaan automaattikoneiston 40 tunnin käyntivaralla, jonka toimintaa voi ihailla lasisen takakannen läpi. Kokonaisuus on tyylikäs, ja kello sopii niin rentoon kuin formaalimpaankin tilaisuuteen. Tässä on ehdottamasti tutustumisen arvoinen kello!

Citizen Tsuyosa salmon brushed
Citizen Tsuyosa salmon brushed

Lue lisää